Lagbanner
Platinumcars Arena, 2021-12-04 15:00

IFK Norrköping - IFK Göteborg

Kamratmötet avslutar säsongen
Blir det nya mål och assist för dessa två?

Kamratmötet avslutar säsongen

Säsongens sista match ska avgöras och min personliga känsla är att matchen mot Göteborg känns lika isande kall som de minusgrader man kan läsa av på termometern. För visst hade man hoppats på att få ha en annan känsla när säsongens sista match ska avgöras?

Allsvensk match i december med snö och minusgrader känns ju sådär överlag, men det hade varit en annan sak om spelet kunde värma oss. Nu känns det som att spelet och IFK överlag matchar kylan som garanterat lär blåsa över Parken på lördag.
Jag känner mig en aning negativ det medger jag, men säsongen har inte utvecklats på något roligt sätt för IFK Norrköping. Det finns några ljusglimtar här och där, men de glöms lätt bort när det känns becksvart efter förlusten senast mot Degerfors med 1-4. Debaclet 0-5 mot Häcken finns även relativt färsk i minnet.
Självklart vill man att säsongen ska avslutas någorlunda snyggt med en vinst, men det kommer inte påverka 7:e platsen i tabellen nämnvärt. IFK har en liten chans att gå om Kalmar, men det är inte mycket till tröst. Göteborg har ju faktiskt klättrat till en 8:e plats, men kan inte gå om IFK Norrköping. Så med tanke på hur säsongen har utvecklat sig så tror jag att Göteborg har en klart bättre känsla i sig inför kamratmötet.

Göteborg vann senast mot Östersund med 4-0 där Marcus Berg stod för två av målen. Då fick 19-årige målvakten Adam Ingi Benediktsson chansen från start och enligt Fotbollskanalen så blir det han som vaktar målet även mot IFK Norrköping. Frågetecken är det dock för Calle Johansson (förkyld) och Oscar Vilhelmsson (skadekänning).

Skadeläget i IFK Norrköping ser inte så ljust ut med skador sedan tidigare på Ari Skulason, Kristoffer Khazeni och Viktor Agardius samt ett ständigt frågetecken för Totte Nyman. Läget är något oklart angående Samuel Adegbenro som klev av mot Degerfors. Dessutom är Henrik Castegren avstängd.

Men för att avsluta detta lite mer positivt så brukar Norrköping lyckas bra i dessa kamratmöten. Senast Göteborg vann var på våren 2019. Ser man på de tio senaste mötena så har IFK Norrköping vunnit sex och Göteborg två. Jämför man över de 18 senaste så har Norrköping 10 vinster och Göteborg fortfarande två.

Notera att matchen spelas alltså på en lördag för ovanlighetens skull. Tiden för avspark är klockan 15:00.
 

Jonathan Hanell Didriksson2021-12-03 15:45:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås