Lagbanner
Kamratuppropet

Kamratuppropet

Det blåser många hårda vindar i IFK Norrköping just nu. Både bland anställda och före detta anställda, samt inom supporterleden. Nyligen har en rad tunga namn skrivit ett upprop där man inte vill ha kvar ordförande Peter Hunt.

Vi publicerar här nedan uppropet i sin helhet samt namnen på de som står bakom texten. Detta betyder inte att redaktionen står bakom uppropet, men det är viktigt att olika röster kommer fram i denna fråga.  I helgen kommer jag nog skriva några rader om mina egna tankar i denna historia.

Vi har inte förtroende för Peter Hunt

Genom åren har det sipprat ut rykten från Idrottsparken, att saker inte står rätt till i IFK Norrköping. Medarbetare har kommit och gått i en strid ström, med det gemensamma att de vid anställningens avslut vittnat om en otrivsam kultur på arbetsplatsen. 2018 granskade NT arbetsmiljön inom IFK Norrköping, vilket fick följden att dåvarande koncernchefen tvingades att sluta. Många var de vittnesmål som förtäljde om kränkningar i arbetsvardagen.

För ett år sedan tvingades trotjänaren Mikael ”Gädda” Hansson bort från föreningen under uppseendeväckande former. Med honom följde uppskattade fystränaren Jonas Hellberg. Till och med spelartruppen röt ifrån och sa sig beredda att avstå lön för att ”Gädda” skulle kunna fortsätta sitt omtyckta arbete.

De senaste veckorna har inte mindre än sex tunga medarbetare lämnat klubben, flera i protest mot den dåliga arbetsmiljö som fortfarande, trots granskningen för 2,5 år sedan, tycks bestå. Berättelser om svagt förtroende från styrelsen, ändrat mandat under arbetets gång och i somliga fall rena mobbningstendenser, står som spön i backen och ska inte ses som enskilda personers yttranden i affekt – det är en alltigenom röd tråd som genomsyrar arbetsvardagen i föreningen.

Ytterst ansvarig för detta är styrelseordförande Peter Hunt, vars mandat är att leda styrelsens arbete och inte att vara en operativ chefsperson inom föreningen. Ansvariga för arbetsmiljön i föreningen är styrelsen under ledning av ordföranden. Allt som kommit fram de senaste dagarna gör att vi inte har något förtroende för Peter Hunt att leda IFK Norrköping framåt genom den tuffa tid som väntar.

Härmed uppmanar vi valberedningens ordförande Lars Ahlm att avstå från att föreslå Peter Hunt som ordförande på årsmötet 2021, då vi menar att han inte har det förtroende hos medlemmarna som krävs. Valberedningen bör sondera efter en ny ordförande som efterträder Peter Hunt när mandatperioden löper ut i februari.

Vi har IFK Norrköpings bästa för våra ögon och vår gränslösa kärlek för denna 123-åriga förening gör att vi inte längre kan ställa upp på den vägen styrelsen, med Peter Hunt i spetsen, pekar ut.

Föreningen är dess medlemmar.

Sebastian Bengtsson, ordförande Peking Fanz
Tim Adolfsson, grundare Peking Fanz
Rolf Högqvist, f.d. ordförande Peking Fanz
Pontus Franzén, f.d. ordförande Peking Fanz
Michael Kihlman, f.d. ordförande Peking Fanz
Sara Karlsson, f.d. ordförande Peking Fanz
Fredrik Landelius, f.d. ordförande Peking Fanz
Johan Ydregård, f.d. ordförande Peking Fanz
Magnus Cadelin, grundare statson.se
Mattias Jansson, Peking Ultras
Kalle Lindström, Peking Tifogrupp
Simon Whass, Kamraterna
Pedro Concha Santis, Legendos
Marcus Carlsson, Divisionen
Mattias Råberg, Club 33
Joakim Fingal, Kompani Snoka
Styrelsen, Vita Blå
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2020-12-18 07:06:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås