Lagbanner
Klart: Dubbla nyförvärv till IFK Norrköping
Sead Haksabanovics ersättare?

Klart: Dubbla nyförvärv till IFK Norrköping

Under onsdagen smällde IFK Norrköping igång säsongen rejält. Första träningen för säsongen - och två värvningar.

Först ut att presenteras under onsdagen var den nigerianske stjärnvärvningen Samuel Adegbenro. Det kom lite som en blixt från klar himmel, utan mycket rykten eller snack på förhand. Visserligen skrev norska VG om övergången, men det var först någon timme innan det blev officiellt. 

Samuel Adegbenro är en 25-årig ytter som kommer närmast från norska storklubben Rosenborgs BK. Han har mestadels spelar på vänsterkanten i en anfallstrio, men kan även spela toppforward eller till höger. Adegbenro värvades till RBK 2017 från Viking. Enligt transfermarkt kostade han då 1,6 miljoner euro, det vill säga i runda slängar 15-20 miljoner kronor.  

Den offensive spelaren från Nigeria beskrivs som snabb och teknisk, med hög potential. Dock har han haft en del skadeproblem de senaste säsongerna, vilket hindrat hans utveckling. Vad IFK Norrköping betalar för Samuel Adegbenro finns det ännu inga uppgifter på. Klart är dock att han har skrivit på för tre år i IFK:s vita tröja. 
- IFK Norrköping är en av de största klubbarna i Sverige och jag ser fram emot den här utmaningen. Jag är väldigt glad över att vara här, sa Adegbenro till Norrköpings tidningar i samband med att han presenterades. 
Tränaren Rikard Norling om nyförvärvet:
- Samuel har varit på klubbens radar ett tag, man gjorde ett försök och nu kom möjligheten. Då gjorde vi allt vi kunde för att det skulle hända. Vi visar vad vi vill med det här, det är definitivt något som gör oss starkare som lag, säger Norling som också ser det som en viktig signal mot truppen att det händer saker, säger han till NT. 

Men IFK Norrköping nöjde sig inte där. Bara någon timme senare på onsdagen presenterade de även den isländske mittbacken Tomas Finnur Palmason. Det kom inte som en lika stor överraskning, eftersom det ryktats om Palmason ett tag. Han är en 19-årig mittback från KR Reykjavik, där han gjort 31 ligamatcher. Han har även spelat landskamper för Islands U19- och U21-landslag, samt gjort matcher i Europaspelet för Reykjavik. 

Palmasons kontrakt med IFK är skrivet på fyra år. 
- Det var ett enkelt val. Jag har bara hört bra saker och fått bra intryck, säger mittbacken till Norrköpings tidningar. 
Han beskrivs som en fysiskt stark försvarare. 
- Jag vill spela. Är typiskt isländsk i min mentalitet. Jag är snabb, stark och ser att jag kan utvecklas här, säger han.
Rikard Norling tror att Palmason kan vara redo för A-lagsfotboll från start. 
- Han är redo att spela nu, säger Norling till NT.

Vi på Guldköping välkomnar Samuel Adegbenro och Tomas Finnur Palmason till IFK Norrköping. 

Jonatan Häggström Wedding jonatanhw@gmail.comjonatanhw2021-01-13 12:38:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås