Lagbanner
Lär känna vår nya medarbetare Gustav

Lär känna vår nya medarbetare Gustav

Vi på redaktionen är glada för att vi fått en ny Kamrat på redaktionen som kan hjälpa oss, och förstärka nu inför säsongen 2021. Vi passade på att ett snack med honom och ställa lite frågor till honom.

Välkommen till Guldköping Gustav. Du är ju purfärsk på redaktionen och debuterade med en gästkrönika. Men snart kommer du som alla i redaktionen bevaka matcher sätta betyg och skriva införrapporter med mera. Berätta lite om dig själv hur gammal du är vad du gör just nu och din relation till Staden Norrköping…
- Stort tack! Jag heter Gustav Calderon, är 24 år gammal och pluggar just nu mitt andra år på Linköpings universitet i Norrköping för att bli medieproducent. Jag är född i Norrköping men är uppväxt i Kolmården och mer specifikt Krokek. Men sedan några år tillbaka är jag bosatt i Norrköping.

Hur känns det att bli skribent hos oss och sitta på pressläktare, samt kanske göra intervjuer med spelare med mera...
- Det känns framför allt väldigt roligt, men samtidigt mycket inspirerande. I och med att jag följt IFK ända sedan barnsben så känns det väldigt spännande att få följa laget på ännu närmare håll och på ett litet annat sätt än vad jag tidigare gjort.

Vad har du för relation till IFK Norrköping? Vad har du för minnen, hur gammal var du när du såg din första match? Bästa minnet var väl SM guldet som du skrev om, men fler exempel några matcher som sticker ut förutom matchen i Malmö 2015. Både dåliga och bra exempel…
- Min relation till IFK Norrköping har alltid varit väldigt stark, så länge jag kan minnas. Mycket på grund av att min pappa gjorde ett bra jobb med att föra över sitt fotbollsintresse på mig. Jag vet att jag diskuterade med min pappa nyligen om vilken som egentligen var min första match som jag såg på plats, och jag tror att det måste ha varit runt 2000-2001 i en hemmamatch mot Västra Frölunda som jag trots min unga ålder vill minnas var en förlust. Det är ju såklart svårt att inte nämna 2015 som det bästa minnet, men jag har ett tydligt minne från säsongen 2002 när Nick Bosevski gjorde hattrick i vad jag tror var hans debut hemma mot Elfsborg. Ett mindre bra minne var nog bottennappet borta mot Falkenberg 2014, kan inte minnas att jag varit så upprörd efter en slutsignal som jag var då. 

Vilka favoritspelare har du haft genom åren, förklara gärna varför just dem är dina favoriter…
- Totte Nyman är ju ett ganska givet svar. Men sen är det ju svårt att bortse från Stefan Thordarson, dels för hans tuffa spelstil men det är ju svårt att inte nämna när han blev utvisad och tog av sig skorna och ställde dem bredvid domaren innan han gick av planen. Har även alltid varit lite svag för Nikola Tkalcic med, han kändes alltid så genuin, genomsnäll och trevlig rakt igenom. 

Har du varit aktiv inom fotbollen eller annan idrott till exempel…
- Jag själv har spelat fotboll i Krokeks IF sedan jag var 5-6 år gammal, tyvärr har tiden inte riktigt räckt till under det senaste året för att spela själv men konsumerandet av fotboll i allmänhet och IFK i synnerhet har varit fortsatt starkt. Jag vet inte hur det är för andra människor, men när man kan se fram emot en tisdagsmatch i Premier League mellan Burnley - West Bromwich så säger det väl kanske en del om ens fotbollsintresse. Kommer ihåg att jag, på tal om mitt fotbollsintresse, vid ungefär tio års ålder satt hemma i mitt rum och spelade FIFA och kommenterade mina egna matcher som jag spelade på skärmen i någon slags drömvärld om att jag någon dag skulle få chansen att kommentera en match på riktigt. Även det säger väl något om nivån av intresse för fotbollsvärlden generellt.

Tack för att vi och läsarna fick lära känna dig lite bättre. Känns som om du kommer att komma in i det här jobbet hos oss på ett bra sätt. Roligt för oss med en förstärkning ska bli spännande att läsa dina artiklar 2021!


 

REDAKTIONEN2021-02-04 19:25:00

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås