Lagbanner
Tele2 Arena, 2021-04-18 17:30

Djurgården - IFK Norrköping
1 - 0

Linus efter Djurgården borta: ”Mycket som inte stämmer”
Norrköpingssonen.

Linus efter Djurgården borta: ”Mycket som inte stämmer”

Det är en besviken och nedstämd Linus som kommer ut till mixade zonen.

- Jag vet inte vad man ska säga efter en sådan här match. Första halvlek är bara så jävla dålig. Andra halvlek blir väl okej på något sätt, men det är en match som bara inte är tillräckligt bra över huvud taget. Det är svårt att känna vad man tycker.

Är Djurgården bra eller underpresterar ni?
- Jag tycker först och främst att vi gör det väldigt dåligt. De utnyttjar det vi gör dåligt på ett bra sätt.  

Vad misslyckas ni med konkret?
- Vi slarvar alldeles för mycket med boll. Vi sätter varandra i dåliga lägen. Vi vinner inga andrabollar, de får vinna varenda boll. Det känns som att vi inte kommer ur vårt eget straffområde första kvarten. Det är mycket som inte stämmer.  

På frågan om Linus, apropå spelet med boll, märker någon skillnad i uppspelsfasen mellan att spela med Isak eller Oscar bakom sig svarar han säkert.  

- Oscar har riktigt bra fötter. Sedan har vi inte spelat lika mycket nerifrån och upp som vi gjorde förra säsongen. Då spelade vi kanske lite väl mycket i eget straffområde. Oscar har minst lika bra fötter som Isak.

En svagare prestation till trots höll IFK ändå på att kriga sig till ett kryss. Spelet stämde inte men hemmalaget Djurgården hade ändå svårt att spräcka den vita och blå nollan. Mycket tack vare heroiska insatser från backlinjen. Men det är inget Linus tar med sig i nuläget.

- Det går inte att glädjas åt så mycket när man torskar med 1–0 i slutändan. Vi försöker jobba på, skydda vårt mål så mycket som möjligt, men Djurgården gör ett mål för mycket tyvärr.  

Hur ser du på säsongsstarten?
- Det är klart att det är några poäng för lite. Det är inte vad vi är värda. Det är ingen superstart, men det är 28 matcher kvar och en lång säsong. Vi jobbar på varje dag och ska göra det så bra som möjligt. Vi vet att vi i grund och botten är ett jävligt bra lag och får vi det att stämma kan vi flyga. Det är små detaljer mellan en sådan här förlust och att flyga i stället.

Markus Hälljehaellje@gmail.com@MarkusHallje2021-04-18 21:49:08
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås