Lagbanner
Mirakel-vändning på övertid gav Peking fjärde raka segern!

Mirakel-vändning på övertid gav Peking fjärde raka segern!

I mina anteckningar stod det ”mer tisdag än lördag, mer falukorv än oxfilé”, och så var det verkligen i 90 minuter. Men sen klev Höög-Jansson fram med en riktig hästspark och Shabani med en fin liten chip och helt plötsligt och mycket oväntat hade Parken förvandlats till en glädjens högborg!

Få saker som får mig att må så bra som när IFK Norrköping vänder och vinner på övertid, det är dom skönaste segrarna. Att laget egentligen gör en dålig match och knappt skapar en målchans fram till sista minuten, det spelar inte särskilt stor roll när vi nu sitter efter matchen med tre nya pinnar in på kontot. Betygen kan dock inte bli så höga då dom grundar sig i hela matchen, vi får nöja oss med segerns söta sötma.

Betygskalan:
1 Underkänd                                                                                                                                                
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

Mitov 5
Står för flera matchavgörande räddningar och håller Peking kvar i matchen. Var chanslös på målet. Dagens bästa IFK:are!

Dino 3 (ut 82)
Mycket involverad i spelet första 20, krigar och sliter som vanligt men motståndarna utnyttjar ibland Dinos brist på speed. Står stod för en modig och viktig brytning i eget straffområde.

Watson 3
Stod även han för en brytning som eventuellt förhindrade ett mål. Han blev dock även ifrån-sprungen vid ett tillfälle som så när resulterade i baklängesmål. Gör en klart godkänd insats.

Anton 3 (ut 82)
Har haft ett mycket tufft 2024 men gör idag sin bästa match från start för året. Utan att glänsa får vi dock se en del av den Anton han visade upp i fjol.

Kalley 3
Har förbättrat sin defensiv under sommaren, vilket har hjälpt laget att få en bättre stabilitet efter uppehållet. Står för en del offensiva utflykter också, bl.a. nära att nicka in 1-1 i minut 86.

Trasten 4
Tar oerhört mycket ansvar över hela planen och nog tur för lagkamraterna att IFK vände och vann, Trasten ser vid ett antal tillfällen helt vansinnig ut. Den mannen tycker inte om att förlora!!!

Lushaku 3
Kommer inte riktigt upp i den nivå han haft under sommaren men är stabil och trygg. Djupledsbollarna han serverar till och från är han ganska ensam om i laget.

Neffati 4
Det är en fröjd att se denna unga Norrköpings-grabb spela fotboll. Tuff, mycket själ och hjärta (som Winnerbäck sjunger), i laget för att stanna men frågan är hur länge han kommer att stanna? I Sverige alltså.

Isak Lill-Sigge 2 (ut 64)
Det smärtar mig men kan nog tyvärr inte ge Isak godkänt idag. Absolut ingen katastrof-insats men för svag i duellspelet och är delaktig i att lagets offensiv inte klaffar idag.

Björk 2 (ut 82)
Har glatt oss med bra insatser dom senaste matcherna men idag var ett steg tillbaka igen. Första halvlek relativt okej men försvinner mer och mer ur matchbilden utan att egentligen helt varit inne i den.

Prica 2 (ut 82)
Oj, va tufft den gode Tim hade det idag. Det hände sannerligen inte mycket kring honom, en svag tvåa i betyg. Totte var oerhört saknad!

Inhoppare:
Khazeni 2 (in 64)
Har en bra räd i minut 79 men i övrigt en kämpig dag på jobbet, även han en svag tvåa.

Baggesen, Vito, Shabani och Höög-Jansson (in 82) spelade för kort tid för att betygsättas. Men ett mycket stort plus för helt matchavgörande insatser av  Höög-Jansson och Shabani. (Lite småfräck mål-stöld av Vito ??)

 
 

Mathias Dahlbergrappestad1970@gmail.com2024-08-10 23:37:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås