Lagbanner
Motion till årsmötet för att underlätta rekryteringen av ny ordförande i IFK Norrköping
Vem ska ersätta denna oerhört viktiga person 2021? Ska det verkligen vara ett ideellt uppdrag att vara ordförande i en förening som med tillhörande bolag omsätter drygt 150 miljoner?

Motion till årsmötet för att underlätta rekryteringen av ny ordförande i IFK Norrköping

Vår ordförande Peter Hunt har tillkännagett att han bara kommer sitta kvar ett år till. Vem ska ta över denna oerhört viktiga post 2021, utan att få någon som helt ersättning?

Det har blåst en del kraftiga vindar runt IFK Norrköping senaste tiden. Jag behöver inte gå in i detalj på varifrån vindarna kommer. Alla som är lite engagerade i IFK Norrköping vet det. Den som det kanske blåst hårdast runt är vår ordförande Peter Hunt. Sett i ett större perspektiv finns det nog ingen enskild person som betytt så mycket, att Peking befinner sig där man är nu. Man kan ju betänka att IFK Norrköping befann sig på en mycket sämre plats i början av hans ordförandeskap. Man var under en period nära att ramla ur Superettan och stod på ruinens brant. Nu tillhör vår förening en av Sveriges absolut starkaste ekonomiskt, och förväntas vara ett topplag och slåss om Europlatser. De orden har faktiskt herr Hunt själv sagt på Stjärnkvällen! Men vem ska ta över efter honom? Att styrelsen och vår ordförande förväntas arbeta helt ideellt, då det är ett ”hedersuppdrag” underlättar inte rekryteringen på dessa viktiga poster. Undertecknad har därför tillsammans med den kände Norrköpingssupportern Tim Adolfsson skrivit en motion till årsmötet angående detta.

Årsmötet är onsdagen den 26:e februari klockan 19 på Östgötaportens fjärde våning. En självklarhet är att ta med medlemskortet, och är du inte medlem så är det lätt att bli det via denna länk:https://https://ifknorrkoping.se/fans/bli-medlem/ Tyvärr kommer jag inte kunna delta själv på årsmötet då jag befinner mig drygt 16 mil norr om stan, och måste upp tidigt nästa morgon! Däremot så kommer min medmotionär Tim Adolfsson närvara, om han inte blir sjuk eller skadad. Han har nyligen löst livstids medlemskap för 3 500 kronor. En mycket bra idé om man är ung och stark. Jag vill uppmana alla medlemmar att gå på årsmötet som har möjlighet, oavsett om man håller med mig eller inte i den här frågan. Medlemsdemokrati är väldigt viktigt och årsmöten är alla föreningars viktigaste möten generellt sett! Här nedan kan ni läsa vår motion i sin helhet:

Motion till årsmötet att till nästkommande budgetår införa rimliga ersättningsnivåer till ordföranden och övriga styrelseledamöter

Under IFK Norrköpings storhetstid med 11 SM Guld under 40 50 och talen, var alla spelarna amatörer i ordets rätta bemärkelse. Nu befinner sig våra allsvenska spelare på en helt annan nivå, där man kan ha fotbollen som sitt yrke. Säsongen 2019 var allsvenskan också skiktad på ett sätt som inte setts förut, både tabellmässigt ock ekonomiskt. Ett begrepp infördes för detta T 7 och B9. Det vill säga topp sju och botten nio. IFK Norrköping håller återigen på att bli en stormakt inom svensk fotboll då man tillhör T 7. Alla andra övriga i den samlingen är klubbar från de tre största städerna i Sverige.

Det är styrelsen och dess ordförande som fattar alla beslut av vikt för vår förening, och har därför ett oerhört stort ansvar att förvalta och utveckla föreningen. Vi pratar alltså om en förening som med tillhörande bolag hade en omsättning på 156 miljoner 2018! Sex allsvenska lag har arvoderade ordföranden. Det är ingen vågad gissning att dessa lag tillhör T 7. Så är inte fallet med IFK Norrköping, där det anses vara ett oavlönat hedersuppdrag. Det är motionärernas uppfattning, att IFK Norrköping ska lämna de sista resterna av amatörism bakom sig, och ge styrelsen samt dess ordförande rimliga ersättningar för det viktiga arbete de utför. Det är dessutom inte säkert att nästkommande ordförande är så ekonomiskt stark som nuvarande, att hen kan utföra detta viktiga uppdrag ideellt. Urvalet kommer hur som helst att begränsas med nuvarande system.

Motionärerna föreslår därför att

- Årsmötet beslutar att styrelsen utreder rimliga ersättningar till styrelsen och dess ordförande till budgetåret 2021. Rekommenderas att man tittar på de andra sex föreningarna som har ersättningar och lägger sig på en någorlunda likvärdig nivå. Om ett beslut i denna fråga behöver tas på medlemsmöte, föreslås att detta görs på nästkommande medlemsmöte hösten 2020.

Göran Modeen                                                 Tim Adolfsson




 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2020-02-15 08:08:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås