Lagbanner
Ni får själva välja om det här blir en "Inför match" eller "Silly Season" artikel!
För ett år sedan såg Norling ut så här efter träningsmatchen mot Hammarby. Hur ser det ut i år efter BP?

Ni får själva välja om det här blir en "Inför match" eller "Silly Season" artikel!

Det är imorgon dags för den första träningsmatchen ör säsongen. Efter att pandemin satt stopp för det ursprungliga mötet med Sarpsborg så har BP blivit alternativet, Matchen överskuggas nog av att det endast återstår ca 85 timmar av vintertransferfönstret. Genom de senaste ryktena om att Alle till slut drar till Holland, så är den intressantaste frågan idag om han blir uttagen till morgondagens match?

Första gången jag såg BP, var en riktig nesa, tänk er att efter 43 år i Allsvenskan, och nybliven Stockholmsbo vara tvungen att åka ut till Grimsta och se en match i division II södra mot ett BP som då aldrig spelat i Allsvenskan. Jag vet att vi dessbättre vann, men minns inte resultatet, dock minns jag att jag var med på en matchbild i DN dagen efter som publik. BP,blev oxå mitt första framträdande på Guldköping, som gästskribent för snart 9 år sedan. Det var ingen rolig match heller, förlust med 1-0 och min artikel inskickad 01:11!  Jag kan se att IFK då ställde upp med följande lag:

Mitov Nilsson
Falk-Olander - Skjönsberg - Johansson - Frempong
Smedberg-Dalence - Fransson – Gerson - Telo
Nyman – Thorvaldsson
Att vi i morgon efter nio år fortfarande har tre spelare med i truppen verkar ju oxå smått otroligt!

Det blir säkert en nyttig match för IFK och för oss supportrar att få en aning om hur Norling vill spela i år och med vilka spelare. Enligt NT saknades Jonatan Levi, skadad efter stämpling, men både Alle och Björk var med på dagen förmiddagsträning! Den enda som inte tränade med kollektivet var Khazeni. Levi och Sam var inte heller med. Vad beträffar Sam, så uttryckte sig Norling lite finurligt att det rörde sig om en liten fnurra, samtidigt oroade han sig för att penningstarka länder, som KIna, öppnar sitt fönster snart. Genast kopplade jag ihop fnurra med penningstarka Kina och  Sam? Dock kommer inte Alle att spela imorgon, då han är oförsäkrad och det är Norlings beslut. Inget nämnt om att inte Björk är med.

Med denna information blir det ännu svårare att tolka de båda rykten som varit i svang med Alle och Björk. 

Norling har ju en förmåga att berätta att allt omkring honom är guld och gröna skogar till skillnad från Malmös nye och Bajens tidigare tränare Milos Milojevic, som skällde ut spelare efter noter i pressen. Jag tycker Norling gör rätt då jag förutsätter att han berättar i enrum vad han egentligen tycker!

Nu till dagens verklighet, imorgon vill Norling generellt se fart och uthållighet hos laget och hur laget ställer om mellan olika faser som mellan anfall och försvar och mellan zonspel respektive man-mot- anspel.

Angående startelvan blir gissning blir så här, då vi nu vet att Ekpolo och de Brito behöver någon eller några veckors ytterligare träning och inte kommer att ingå i startelvan, att Alle inte får spela oförsäkrad, och att Levi och Sam är småskadade tillsammans då med med Khazeni som är ordentligare skadad, inte kommer att spela. Dock räknade inte Norling bort Björk från matchen, eller om han glömde det med flit. 

Jansson
Rask Wahlqvist Eid Lund
Salihovic Ishaq Skulason Agardius 
Totte Lima 

Bänken:Lindgren, Ekpolo, de Brito, Telo, Gurfinkel, Tellgren, Binaku, Sema, Björk och Chabo.De som inte får spela kommer att spela en form av internmatch mot Sylvia direkt efter BP matchen.

Vad vet vi då om det nya Superettanlaget BP iår? Bra information borde det ju finnas hos Sylvia efter deras två möten med BP förra året, då BP sprang igenom Ettan i stor stil, 12 p före Dalkurd och vann mot Sylvia med 3-0 och 3-1. BP gör nu en storsatsning för att åtminstone bli etablerade i Superettan i år. Det verkar som om de vill vinna lika mycket i Superettan i år, som de vann i division I förra året.

För 2022 har de följande trupp just nu, ? betyder att tröjnummer saknas:

Målvakter:
1. Jonas Olsson och 20. Alexander Lundin.

Försvarare:
2. Martin Falkeborn, 4. Amadeus Sögaar, 5. Oscar Krusnell, 18. Robin Frej, ? Alexander Almqvist, ? Fredrik Nissen, och ? Alexander Abrahamsson från Akropolis IF.

Mittfältare
6. Gustav Sandberg Magnusson,10. Marijan Cosic, 13. David Zlotnik, 15. Samuel Leach Holm, ? Wilmer Odefalk, ? Endreas Tesfai, ? Nicklas Maripuu från Degerfors IF och ? Ludwig Malachowski Thorell.

Anfallare
7. Oscar Pettersson från Akropolis, 9. Rodin Depren, 6. Richie Omorowa, 17. Monir Jelassi, 21. Philip Hellquist och ? Felix Strängborn

Nya spelare:
Nikola Vasic från Serie B-laget Reggina. Vasic lämnade Akropolis för Italien och lånades han ut till Vasalund. 
Lämnat
Nils WallenbergI till IFK Värnamo
Ali Suljic till Helsingborgs IF
Jesper Ceesay till AIK
16-årige Jardell Kanga till Bayer Leverkusen.
Helt klart är att lag på uppgång oftast brukar vara riktigt taggade i början på säsongen och att det oxå gäller BP. Sannolikt får IFK sig en riktig genomförare och jag hoppas Norling får eventuella frågetecken uträtade till utropstecken?!

När, var hur?
Lördag 29 januari 16.00 på Platinumcars Arena
Trots rykten om sändning på Discovery+ och Titter från dem att de ska sända imorgon, så har jag inte ännu kunna belägga detta i någon tablå.
Vi får se eller snarare kanske inte se!

Hur som helst, Framåt Kamrater!

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-01-28 14:05:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås