Lagbanner
Nordahl, Brolin…Skrabb
Simon tar ett stort steg i karriären

Nordahl, Brolin…Skrabb

Att Simon Skrabb förr eller senare skulle hamna i någon klubb i Europa högre upp i näringskedjan än IFK var absolut inte oväntat men att han skulle hamna i italienska högstaligan överraskade inte bara oss fans utan även Simon själv. Det får vi veta när vi pratar med honom efter fredagsträningen med nya klubben Brescia i norra Italien. Han har ännu inte riktigt landat i att han numera tillhör ett av lagen i prestigefyllda serie A.

En pojkdröm har gått i uppfyllelse efter en karriär som enligt Simon själv kanske lett honom till en större liga än Allsvenskan tidigare om han inte förföljts av skador de senaste åren i IFK.

Guldköping har intervjuat Simon två gånger tidigare under hans karriär och där framgår att målsättningarna varit höga tidigt i karriären. Här är länkarna till de artiklarna:
https://www.svenskafans.com/fotboll/norrkoping/en-rost-fran-andra-sidan-intervju-med-simon-skrabb-556613
https://www.svenskafans.com/fotboll/norrkoping/guldkoping-intervjuar-simon-skrabbs-563139

Det har varit fullt ös sedan han till slut efter sega förhandlingar kunde skriva under kontraktet och börja träna med laget. Mobilsamtalen och intervjuerna har avlöst varandra, en helt annan intensitet än den han vant sig vid i Sverige. Det har nästan varit mer uppmärksamhet kring hans person senaste veckan än sammanlagt under tiden i IFK.

Vi frågar honom om hur det gått på träningarna i veckan. Simon svarar att han hängt med bra trots en tids utebliven träning och matchspel. Han har inte spelat match sedan EM-kvalet mot Grekland den 18 november och hade förväntat sig ännu tuffare tag på träningarna, men kroppen har hängt med och han är förhoppningsfull inför vad som komma ska.

Om han redan till matchen mot Cagliari på söndag blir uttagen i truppen får han veta under lördagen.
Matchen visas för övrigt på CMore Live 2 kl.15.00.

Han har fått veta att hans roll i laget när han börjar få speltid blir i favoritpositionen som 8: a eller 10: a strax bakom toppforwards, en av dom heter för övrigt Mario Balotelli. Exteriört är de verkligen varandras motsatser på alla sätt, men Simon känner att kemin mellan dem stämmer och att kommunicera med stjärnan är inga problem, Balotelli behärskar engelska liksom Simon.

Att spelare från IFK Norrköping värvas direkt till serie A är inte vardagsmat. Senaste gången var det Tomas Brolin till Parma 1990 och längre tillbaka minns vi äldre supportrar Gunnar Nordahl (Milan), Nils Liedholm (Milan) och Bengt ”Julle” Gustafsson (Atalanta). Alla hade framgångsrika karriärer i sina italienska klubbar och givetvis önskar vi att det ska gå bra för Simon också.

Karriären i Allsvenskan
Simon, som varit utlånad från finska Jaro, beslöt sig i november 2015 för att lämna Åtvidaberg efter degraderingen till Superettan. Det stod inskrivet i kontraktet att han fick bryta kontraktet om ÅFF ramlade ur serien och valet föll på Gefle. Sedan hände samma sak med Gefle 2016. Laget ramlade ur Allsvenskan och eftersom Simon hade en likadan klausul inskriven i kontraktet med Gefle ville han hitta en klubb i Allsvenskan eller utomlands, det fanns utländska intressenter redan då men valet föll på IFK.

När Simon värvades till Gefle 2015 då det stod klart att det inte skulle bli någon fortsättning i ÅFF lär hans dåvarande agent Mörk ska ha sagt i en intervju att "Simon förtjänar ett bättre lag än Åtvidaberg". Nu har Simon fått vad han förtjänat, nämligen ett kontrakt med Brescia som gäller t.o.m. juni 2023.
 
Vi frågar honom om han vill nämna någon som betytt mycket för hans utveckling under tiden i IFK men det avstår han ifrån, han menar att det inte är någon enskild person som betytt mer än någon annan utan han lovordar organisationen som helhet. Däremot riktar han gärna ett stort tack till fansen runt IFK som han känt ett stort stöd ifrån under tiden i IFK.

Utöver träningarna blir det framöver intensiv träning i italienska tillsammans med flickvännen Lovisa Sundstedt, från finska Österbotten liksom Simon. Lovisa utbildar sig till kommunikatör och siktar på att hitta ett passande jobb i det nya landet.
 
Vad som också väntar runt hörnet är EM-slutspel med Finland. Simon hoppas givetvis bli uttagen till ett landslag som kanske aldrig varit starkare internationellt. Tyvärr har man hamnat i något av ”dödens grupp” med bortamatcher mot Danmark och Ryssland samt avslutning hemma mot Belgien. Om matcherna hade spelats på neutral plan trodde Simon att man haft en vettig chans att överraska, nu blir det svårt att ta sig vidare från gruppspelet.
 
Avslutningsvis gratulerade vi Simon i förskott på 25-årsdagen som råkar infalla på söndag. En bättre födelsedagspresent än att bli uttagen i truppen mot Cagliari kunde han inte tänka sig i alla fall.
 
Guldköping önskar all lycka framöver för den sympatiske Simon från Jakobstad i svenskspråkiga Österbotten, staden där fotbollen är viktigare än hockeyn.
 
Lagsidan för Brescia på Svenska Fans har givetvis uppmärksammat övergången, det kan du läsa om här

Gunnar Källgkaell@yahoo.se2020-01-18 09:55:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås