Lagbanner
Örjans Vall, 2024-09-29 14:00

Halmstads BK - IFK Norrköping

Nu gäller det att ta poäng borta mot lag efter IFK i tabellen
Örjans Vall ligger ju vackert vid Nissan och Laholmsbukten.

Nu gäller det att ta poäng borta mot lag efter IFK i tabellen

Namnet Örjans vall kommer från sankt Örjan, som är en variant av sankt Göran, känd som drakdödaren. Kan Halmstad vinna över draken IFK på söndag!

Nu går Allsvenskan i sin sista fjäfdedel.
Det är ju allmänt känt att 30 poäng brukar räcka för att klara sig kvar. Hur ser det ut i verkligheten? Hur många poäng har laget på 14:e plats haft de senaste 10 åren? Då ser vi att 30 poäng räckt hälften av åren, snittet för de 10 åren blir knappt 29 poäng och variansen för poängen på 14:e plats ligger mellan 23 och 33 poäng. Så helt klart är det inte att man klarar sig kvar med 30 poäng. 

Det gäller då för IFK att snarare få ihop 34 poäng, vilket kräver 8 poäng till på 7 matcher, vilket innebär att  den senaste raden av oavgjorda resultat inte räcker, även om de varit helt OK med tanke på motståndet. En bra början är ju att ta 3 poäng borta mot Halmstad, men inte garanterat, med den skadelista och avstängda spelare IFK visar upp för tillfället. Förutom Halmstad så återstår det matcher mot lag som ligger efter i tabellen som Göteborg (H) och Värnamo medan resterande lag att möta är Sirius (H), BP (H), AIK (H) och Djurgården. Det borde gå vägen!


 

 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2024-09-28 14:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås