Lagbanner
Nyförvärven visade vägen när Peking besegrade Sandviken
Sead Haksabanovic och Samuel Adegbenro låg bakom mycket och var lite av segerregissörer mot Sandviken.

Nyförvärven visade vägen när Peking besegrade Sandviken

Trots lite skadeproblem och sjukdomsfall så visade Peking att det trots allt skiljer några nivåer mellan Allsvenskan och Division 1, när man efter en lite slumrig första halvlek borta mot Sandvikens IF gick ut och tog kommandot direkt i andra.

Det är nog fler än undertecknad som minns matcherna mot Tvååker i tidigare upplagor av Svenska Cupen och går in i sådana här matcher med lite av en oroskänsla. Men idag visade Peking att det krävs mycket för att utmana ett allsvenskt topplag, när man efter en delvis slö första halvlek till slut malde ner Sandviken och segrade med 4-1.

Det var en lite annorlunda elva som tränare Norling mönstrade efter det att spelare som Marco Lund, Linus Wahlqvist, Jonathan Levi och Dino Salihovic saknades. Trots skador och sjukdomar ställde man ändå ett slagkraftigt lag på banan i ett soligt och vårigt Sandviken, där Peking genom sin seger satte sig ordentligt i förarsätet om gruppsegern och avancemang i Svenska Cupen.

Sedan nye tränaren Rikard Norling kom in i klubben har han på relativt kort tid fått igång laget och spelet i kombination med de fina resultaten ger ifrån sig en känsla av att IFK håller på att varva upp riktigt ordentligt igen. Trots att det fortfarande bara är februari så ser spelarna riktigt hungriga och inspirerade ut och längtan efter allsvensk premiär växer sig allt starkare.

Betyg:

En klart godkänd insats av samtliga spelare på planen men visst fanns det ett par spelare som stack ut lite extra i dagens match.

5 = Lysande
4 = Mycket Bra
3 = Bra
2 = Godkänd
1 = Underkänd

1. Oscar Jansson 3
Stabil insats i vanlig ordning, hade inte särskilt mycket att stå i men stod för en fin reflexräddning i den första halvleken. Fick dessvärre utgå med en huvudskada en bit in i den andra halvleken och vi hoppas såklart för Oscars skull att det inte rör sig om något allvarligt.

2. Henrik Castegren 3
En bra dag på jobbet för norrköpingssonen i backlinjen, som gjorde det han skulle och gjorde det bra. Gott så!

16. Viktor Agardius 4
Fin insats av Mjällbyförvärvet som ser ut att växa in i sin nya klubb mer och mer. Fick dessutom kröna insatsen med att göra sitt första mål i den vitblå tröjan med ett vackert nickmål.

3. Finnur Tomas Palmason 3
Fick tyvärr utgå skadad i halvtidspausen men gav ett bra och stabilt intryck under den första halvleken. Gick även framåt i planen ett par gånger och levererade ett par riktigt fina passningar.

20. Kevin Álvarez 4
Flaggade för Kevin Álvarez tidigare under vintern och i denna match kan man tydligt se att det är en mycket mer inspirerad och välmående Kevin, som fortsätter att ta kliv i rätt riktning. Bidrar mycket till det offensiva spelet och hade ett fint samspel med Sead Haksabanovic som till slut bar frukt och gav Álvarez en assist fram till Pekings fjärde mål.

7. Alexander Fransson 3
Försvinner stundtals lite i matchen och känslan är att det fortfarande inte är riktigt samma Alexander Fransson som vi blivit bortskämda med förr. Gör ändå en okej match och bidrar med stabilitet på mittfältet.

8. Isak Bergmann Johanesson 3
Äntligen var den unge islänningen tillbaka i startelvan efter sin skadeperiod. Nådde inte riktigt upp till de höjder som man är van vid idag men kommer förhoppningsvis (och troligtvis) varva upp framöver. Viljan och de goda intentionerna finns som vanligt alltid med hos det unga stjärnskottet.

11. Christopher Telo 3
Utgick i den andra halvleken med en förmodad ljumskskada, tråkigt när han under vintern kommit tillbaka in i startelvan igen. Stod för en god insats så länge han var på planen och utöver skadan var det en bra dag på jobbet. Ska nog dessutom ha en assistpoäng till första målet.

23. Maic Sema 4
Roligt att se Maic i startelvan igen! Såg ut att vara på bra spelhumör och bidrog mycket till det offensiva spelet med sin kreativitet. Fick även göra mål för första gången sedan Europa League-kvalet 2019.

9. Samuel Adegbenro 4
Nyförvärvet från norska Rosenborg fortsätter att imponera med sin kraftfullhet och med sin enorma spelglädje. Funkar perfekt med övriga anfallsspelare och sätter även dit ett fint mål idag.

99. Sead Haksabanovic (K) 4 Matchens IFK:are
Lagkapten för dagen i Totte Nymans och Linus Wahlqvists frånvaro, och lyfte den rollen med bravur. Ständigt ett orosmoln för motståndarna med sin finurlighet och med sin teknik. Fortsätter dessutom att öka på sin målproduktion när han idag satte sitt tredje mål på två matcher.

Avbytare:

17. Theo Rask 3
Kom in i halvtid och visade att han vill vara med och fajtas om en plats, spelar tryggt och stabilt.
30. Otto Lindell (Sattes inte på några större prov och kan inte lastas för Sandvikens reduceringsmål)
28. Oliver Stefansson (Spelade för kort tid för att betygsättas)
15. Carl Björk (Spelade för kort tid för att betygsättas)
13. Abdulrazaq Ishaq (Spelade för kort tid för att betygsättas)


Trots att det är en match som man ”ska” vinna så visar Peking ändå styrka och en vinnarmentalitet, och det finns många bra saker att ta med sig in till nästa match mot IFK Göteborg när gruppspelet ska avgöras. Låt oss hoppas att den positiva trenden håller i sig!

Startelva Sandvikens IF: Tobias Johansson, Gustav Thörn, Emil Molin, Niclas Håkansson (K), Sebastian Wigerbäck, André Jernberg, Martin Springfeldt, John Junior Igbarumah, Ahmed Bonnah, Naeem Mohammed, Jimmy Hansson

Startelva IFK Norrköping: Oscar Jansson, Henrik Castegren, Viktor Agardius, Finnur Tomas Palmason, Kevin Álvarez, Alexander Fransson, Isak Bergmann Johanesson, Christopher Telo, Maic Sema, Samuel Adegbenro, Sead Haksabanovic (K)
 

Gustav Calderoncallderon@hotmail.se@CalderonGustav2021-02-28 18:10:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås