Lagbanner
Platinumcars Arena, 2021-12-04 15:00

IFK Norrköping - IFK Göteborg
1 - 2

Peking - Blåvitt: fem punkter
Linus Wahlqvist, Totte Nyman, Marco Lund.

Peking - Blåvitt: fem punkter

Fem tankar efter säsongens sista match.

1. En ny mittback kan lösa vänsterbacksbristen
Vad laget saknar allra mest i nuläget är en riktig härförare till mittback. Någon som kan göra den centrala platsen i backlinjen till sin och samtidigt sprida lugn till kollegorna runt om sig. Med Wahlqvist och Castegren på varsin kant i backlinjen skulle det sedan se bra ut och leda till att Agardius, Skulason och Björk konkurrerar om vänstervingen. Starka alternativ. Då ser åtminstone startelvan riktigt bra ut, enligt:
Jansson
Wahlqvist, NY MB, Castegren
Ishaq, Fransson, Skulason, Agardius
Levi, Nyman, Adegbenro

2. Lika viktigt som att värva är att behålla Adegbenro och Nyman
Även om Nyman är skadeförföljd är han ovärderlig rent sportsligt, för att inte tala om allt det andra han bidrar med. Lima och Björk kan ersätta när Nyman är skadad. Men med Adegbenro eller Nyman på plan finns alltid mål att hämta hur dåligt laget än spelar. Idag gjorde Totte ett. De två senaste allsvenska skytteligavinnarna, helt enkelt.

3. Högerkanten Pekings starkaste lagdel
Anfallstrion håller högst individuell kvalitet och spets, men det var högerkanten som spelade bäst idag. Linus startade uppspel från backlinjen och fyllde på framåt. Ishaq tog sig tack vare fin teknik tid att hålla i bollen och släppte vidare vid rätt tillfälle. Levi tog emot och Telo överlappade. När högersidan kombinerade sig fram med läckra trianglar och kvadrater såg spelet faktiskt bra ut.

4. Varför skjuta upp andra halvlek på grund av fyrverkerier?
De smälldes väl ändå utanför arenan? På vilket sätt äventyrades spelarnas säkerhet? Mer förståeligt att pausa matchen när bortafansen lekte majbrasa på läktaren. Så ska inte pyroteknik hanteras.

5. Låga publiksiffran
Oavsett om det berodde på kylan, pandemin eller det avtändande tabelläget var det få som tog sig till Parken för att se det klassiska kamratmötet mellan Peking och Blåvitt i säsongsavslutningen (på en lördag). Få som tog sig till Parken för att tacka laget för den här säsongen och ta ansats inför nästa. När laget inte presterar på topp märks det på publiksiffrorna, men då går det inte att skylla på spelarna. Ska man vara ett topplag krävs att publiken drar sitt strå till stacken som tolfte lirare. Supportrar gör skillnad.

Markus Hälljehaellje@gmail.com@MarkusHallje2021-12-04 17:55:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås