LF Arena, 2024-08-21 18:30

Piteå IF - IFK Norrköping
1 - 3

Svenska Cupen 21/8 2024 Piteå IF -IFK Norrköping 1-3
IFK Norrköping klarade av att ta sig till gruppspelet i Svenska Cupen i år också! Denna gång på LF Arena i Piteå!

IFK Norrköping reste ända upp till Piteå och tog segern som behövdes för att kvala in till Svenska Cupens gruppspel.

Jag måste tyvärr erkänna att det här inte var någon av de bättre matcher jag sett.

IFK gjorde vad de skulle, med hjälp av ett självmål och två mål av Tim Prica, varav ett på frispark, kvitteringen till 1-1 och det avgörande 3-1 målet, efter en hörna, där han bestämde att bollen bara skulle in i mål! Jag väljer att kalla det för en dag på jobbetmatch, med ett avstånd på cirkus hundra mil till jobbet!

Matchen skulle bara vinnas, men IFK släppte in ett tidigt mål i 8:e minuten, lite snöpligt och kanske lite okommunikativt i försvaret, och låg under, under 16 minuter, och lyckades även vända till 2-1 innan första halvlek var över.
I början av andra var det lite skakigt, tills Prica avgjorde i 71:a. Som ni ser ger "en dag på jobbet" godkänt, medan Prica, som såg till att det blir en fortsättning i vår, får det enda lite högre betyget.

7 Landslagsklass

David Andersson (3) - Dino Salihovic (3) ut 77 in Åke Andersson,  Anton Eriksson (3), Max Watson (3), Marcus  Baggesen (3) - Kevin Höög Jansson (3),ut 86 in Noel Sernelius, Jesper Ceesay (3), Ture Sandberg (3) ut 68 in Cark Björk, Vito Hammershøj-Mistrati (3) ut 68 in Moutaz Neffati, Laurent Shabani (3), ut 77 in Stephen Bolma, Tim Prica (4) Matchens lirare!,
På bänken: David Mitov Nilsson, Isak Sigurgeirsson, Christoffer Nyman och Jesper Linvall.

Då kan vi se fram emot grupplottningen och som vanligt bra "träningsmatcher" innan Allsvenskan (eller Superettan) startar 2025!