Rapport från Boovallen efter Pekingtjejernas kross med 9-1 borta mot Boo FF
Väggarna i omklädningsrummet vibrerar då Pekings Damlag sjunger segersången efter 9-1 borta mot Boo FF.

Pekingtjejerna kör över allt motstånd så här långt i division 1 Södra Svealand! Innan matchen mot Boo hade man 18-0 i målskillnad. Nu sprack ju nollan men om man gör nio mål framåt går det absolut att leva med!

Det här blev en väldigt trevlig dag när man såg Pekings damlag för andra gången i år. Hade också en väldigt trevligt sällskap till matchen, nämligen Jörgen Löwenfeldt. Numer medlem i styrelsen för IFK Norrköping. Jag har bott i Nacka i 30 år och Boo FF är ett Nackalag. Jörgen är uppväxt just i Nacka och har tidigare jobbat i flera år som journalist på Nacka Värmdö Posten. Så för mig är Jörgen inte bara en styrelseledamot utan en äkta Exilsnok, och en nörd vad gäller IFK Norrköping som slår det mesta. Men mer om detta längre fram i denna lite annorlunda matchrapport.

Efter att ha hämtat upp Jörgen i Nacka Forum kommer vi upp på den lilla läktaren. Där träffade vi en annan styrelseledamot nämligen Ingela Andersson. Hon är också sportchef för damlaget och hon tog mig igenom matchen hela tiden då vi stod bredvid varandra. Hon hade järnkoll på allting på alla tjejerna på planen. Damlagets tränare är Anna Eriksson och hon och Ingela känner varandra mycket bra. De har bland annat spelat ihop i flera år i allsvenskan med Lotorp. De här två kvinnorna är jag övertygad om är helt rätt i sina roller för att föra upp damlaget en nivå till.

Efter bara nio minuter kommer första målet av mittbacken Clara Flenhagen med assist från centrala mittfältare Filippa Sjöberg. Andra målet i i den 18:e minuten från Matilda Holmbergs vänsterfot. Hon ägde mer eller mindre sin vänsterkant från sin mittfältsposition. Assisten från Lovisa Gustafsson som drev bollen väldigt snyggt från vänsterkanten innan passet kom till Matilda. De här två tjejerna måste ni se och höra i videointervjuerna längre ner i denna artikel. Bara några minuter senare kommer trean med omvända roller där Lovisa får göra mål med ass Matilda. I den 24e minuten blir det 4-0 från Alma Sjödal efter skott på mål från Filippa Sjöberg där Alma sätter returen säkert i mål. I den 31:a minuten spricken då den långa sviten i att hålla nollan då Boo gör sitt enda mål. Hemmalaget får viss energi av målet men några riktiga farligheter blir det egentligen inte tack vare ett mycket bra försvarsarbete. Sen i den 42:a minuten får Alma sätta sin andra kasse efter en assist av Lovisa som nästan alltid är på rätt plats på den offensiva planhalvan. Men är man äldst i laget med sina 26 år ska man väl visa vägen. En stilla undran hur många lag på en hög nivå har en spelare som är äldst i laget med 26 år? I princip hälften av alla på planen i IFK är tonåringar. När domaren blåste till pausvila tänkte jag att det här laget kan ha en riktigt bra framtid!

Pausen

I första halvlek säger Jörgen till mig: ”Ser du där borta där står en spelare som spelat i IFK Norrköping. Stefan Alfen han kvitterade i en match mot AIK 2000 den 28:e augusti i den 79:e minuten. Matchen slutade 1-1 och det räddade hela året för mig. Det var så skönt jag var med en massa kompisar som höll på Gnaget och känslan jag hade dagen efter kunde jag bära med mig hela 2000...” I pausen stod jag och Jörgen och lyssnade på när Stefan pratade med Ingela. Stefan är numer sportchef för Elit fotboll dam som är motsvarande SEF på herrsidan. Mellan raderna förstod man att Stefan var imponerad över Pekings organisation och laguppbyggnad och hoppades att Damlaget tar steget upp i Elitettan nästa år. Han sa det inte rakt ut, men som sagt var mellan raderna var det ganska tydligt att han hoppades det! Jörgen passade också på att tacka Stefan för målet mot AIK nästan på dagen för 20 år sedan.

När laget springer ut har Anna bytt ut Filippa Karlberg och tagit in Ronja som är på lån från Linköping. Hon spelade i IFK innan dess och är bara 18 år. I den 56:e minuten kommer mål nummer sex från spelare med nummer sex på ryggen. Vänsteryttern Matilda! Assist från assistdrottningen Lovisa. Fem minuter senare blir det dubbelbyte när Filippa och Alma får vila. In kommer Ida Andersson och Molly Wiklander. Riktigt bra byten från Anna det hinner nämligen inte gå lång stund innan Molly sätter in sjuan på assist från Ronja! I den 66:e minuten kommer åttonde målet från Lovisas vänsterfot. Hon använde högerfoten lika mycket i matchen. En mardröm för försvarare att möta en tvåfotad motståndare. I den 72:a minuten blir Ebba Sjögren utbytt mot Grace Demin. I den 76:e får Molly gör sitt andra mål återigen på assist från Ronja! Med 11 minuter kvar av ordinarie matchtid får Lovisa lite extra välförtjänt vilotid då hon blir utbytt mot Vanessa Karagöl. Nu har jag väl nämnt de flesta tjejerna som spelade i matchen. Men de jag inte har nämnt är ju vår fantastiska målvakt Sofia Hjern samt tvillingtjejerna Selma och Irma Cajlakovic i backlinjen. Mittbacken Clara gjorde ju matchens första mål och vänsterbacken Alma Ekberg var också en viktig kugge i försvaret. Alla bra lag byggs bakifrån och den här matchen är ett bra bevis för det, och alla andra matcher med för den delen i serien så här långt!

Videointervjuer

Efter matchen fick jag tre intervjuer med några av de viktigaste pjäserna framåt. Men inte bara intervjuer utan segersången från omklädningsrummet. Det här klippet är mindre än 30 sekunder men kraften och intensiteten känns då ni ser och hör det! Kraft och intensitet är precis vad som utmärker de här kvinnorna på fotbollsplanen. Är helt övertygad om att de har mycket stor chans att få en serieseger och kval till Elitettan. I nästa match väntar Tyresö som kan vara ett litet hot i detta. De ligger trea efter att ha förlorat mot ett annat Norrköpingslag, nämligen Smedby! Klicka på länken nedan och känn äkta segerglädje!!!

Här nedan en intervju med lagets äldsta spelare och offensiva frontfigur Lovisa Gustafsson. Knappt tre minuter lång: