Varberg Energi Arena, 2021-05-17 18:30

Varbergs BoIS - IFK Norrköping
2 - 1

Riktigt svag insats i Varberg

En otrolig svag första halvek där Varberg springer sönder ett trött och slarvigt Norrköping. Norrköping hade idag otroligt svårt att skapa chanser under hela matchen och vinsten till Varberg är fullt rättvis. Varberg vinner i första halvlek i princip alla dueller och lyckas ta sig fram på framförallt IFK:s högerkant. I andra halvlek känns det som att 3-0 ligger närmare än 2-1. När 2-1 oväntat kommer lyckas vi ändå inte skapa tryck på Varberg. Detta glömmer vi..

5 = Landslagsklass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Godkänd
1 = Underkänd

Oscar Jansson - 2
Bra på Varbergs farliga hörnor. 2-0 målet ser inte otagbart ut. Gör en bra räddning i andra när 3-0 inte är långt borta.

Kevin Alvarez  - 1, Ut (30)
Slarvig i passningsspelet vid flera tillfällen. Oklart om Norling bytte ut honom på grund av skada eller det väldigt bristfälliga positionsspelet.

Linus Wahlqvist - 1
Går bort sig flera gånger i första halvlek när Varberg gång på gång attackerade på IFK:s högerkant. Linus som varit så bra i år hade tyvärr sin sämsta match för säsongen så här långt.

Marco Lund - 2
Har det tufft mot Simovic men ändå en av få godkända, bättre i andra än i första halvlek.

Viktor Agardius - 2 (Matchens IFK:are)
Missar en brytning vid 1-0, annars en av få godkända. Har några bra räder i andra när hans inlägg nästan hittar rätt adress. I brist på alternativ så tycker jag Agardius är den som är bäst i IFK idag.

Jonathan Levi - 1, Ut (83)
Väldigt osynlig och lyckas inte med mycket idag.

Henrik Castegren  - 1, Ut (71)
Ökade tyvärr inte sina chanser till mer spel efter den här matchen, svag i både duellspel och passningsspel

Alexander Fransson - 1
Mot Degerfors var han otrolig och idag motsatsen, precis som sin mittfältskollega Castegren handlade den här matchen mest om felpass och förlorade dueller där firma Fransson & Castegren totalt förlorade mittfältskampen.

Isak Bergman Johannesson -1
Har det enda klara läget som IFK skapar i första halvlek Slår en drömpass till Ishaq i mitten på andra, annars slarvar han massor. Kan mycket bättre.

Ishaq Abdulrazaq - 1 Ut (83)
Ishaq har det väldigt tufft idag och lyckas varken offensivt eller defensivt

Sead Haksabanovic - 2
Assist till 2-1, annars har han det tufft idag och togs hårt av Varberg spelarna. Skapar ett läge till Khazeni i andra som inte lyckas få till något avslut. Springer väldigt mycket. Man förväntar sig så klart mer av Sead, men en av få som faktiskt skapar någonting.

Samuel Adegbenro - 1, In (30)
Spelar fram Bergman Johannesson som nästan reducerar innna halvtid. Har en chans i andra där han kommer med ett snabbt avslut mitt på, annars blek.