Lagbanner
Platinumcars Arena, 2021-04-11 17:30

IFK Norrköping - Sirius
1 - 1

Spelarbetyg efter hemmapremiären mot Sirius
IFK spelade 1-1 mot Sirius

Spelarbetyg efter hemmapremiären mot Sirius

1-1. Frustrerande afton på ett snötäckt Parken. 

5 = Landslagsklass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Godkänd
1 = Underkänd

***

OSCAR JANSSON: 2
Stod någon gång för farligt och riskfyllt agerande med fötterna, men som med lite tur och mottagarens teknik inte skapade någon egentlig fara. 1-1-målet kom från lång distans men styrde på vit försvarare vilket försvårade räddningsaktionen. Inget större att klaga på, men fick inte heller bevisa sig. 

***

LINUS WAHLQVIST (K) 3
Försökte verkligen bidra till anfallsspelet med långa uppspel och egna löpningar där han kombinerade sig fram i banan. Gav tyvärr ingen utdelning idag. Bakåt agerade han sista utpost några gånger när backkollegorna gick bort sig. 

MARCO LUND 2
Gick bort sig någon gång i en-mot-en-spelet men stod på det stora hela för en godkänd defensiv insats. 

VIKTOR AGARDIUS 3
Hade idag i uppgift att kliva fram på Sirius insparkar och delta i förstapressen. Gjorde detta med framgång. Hans snabbhet och löpstyrka kom väl till användning som mittback. Borde eventuellt ha stött mer på skytten vid 1-1-målet.

***

ISHAQ ABDULRAZAK 2
Visade i första halvlek att han besitter förmågan att göra bort fyra motståndarspelare på egen hand. Hade gärna sett att vi satt Ishaq i fler lägen att dyrka upp Sirius vänsterkant för att sedan sätta anfallet i bättre positioner. Försvann en del i andra. 

ALLE FRANSSON 2
Blev lite för lätt bortgjord vid 1-1-målet under en period där vi höll på att förlora mittfältskampen. Blixtrade till då och då genom att visa sina tekniska kvaliteter. Hade stundtals problem när Sirius mittfält hade bollen vilket kan väcka frågetecken inför när Bergmann Johannesson, och inte defensive Castegren, är mittfältspartnern.  

HENKA CASTEGREN 2
Tillför framför allt defensiva kvaliteter när han spelar på mittfältet. En position jag tycker han fyller minst lika väl som mittbacken. Svårt att säga var han hör hemma. Skötte presspelet bra idag, främst i första. 

ARI FREYR SKULASON 4
Hade redan före 1-0-målet visat prov på fin vänsterfot, då genom inlägg. Höll på att bli en riktig “håll käften-debut”. Lade en genial passning som satte Levi i friläge och var rakt igenom fin i passningsspelet. Demonstrerade attityd mot Mitov och var inte blyg på att ryta ifrån. Man muckar inte med denna 33-åriga islänning. Nyttig pondus, från första klivet i den vita tröjan. Matchens IFK:are. 

***

JONATHAN LEVI 2 (TOTTE NYMAN ‘73)
Gnuggade i offensiven, vann några dueller i targetspelet och hotade stundtals med sin vänsterfot. Klassinlägg till “Sam” i första. Fick tyvärr inte ut något idag. 

SAMUEL ADEGBENRO 2
Led som alla i anfallet av vädret. Kom inte till sin rätt även om det fanns positiva tendenser och aktioner. Fick idag känna på högerkanten när Totte tog “nian”. 

SEAD HAKSABANOVIC 2
Kom inte loss i snön och påminde lite om självförtroendedippen förra säsongen. Hade gärna sett honom utmana mer. Lät dock troligen bli på grund av dagens svåra underlag. Mycket fin frisparken i ribban, nästan utan ansats. Går nog ändå att begära lite till från en sådan klasslirare. 

***

TOTTE NYMAN 2
Förändrade matchbilden när han kom in. Även om det inte ledde till mer än ett korrekt avvinkat offsidemål, fick vi ett djupledshot som ingen annan i IFK erbjuder. Löpte klokt men serverades icke. 

***

DAVID MITOV NILSSON 2
Må idag varit en motståndare till IFK, men kommer för mig alltid att vara en älskad Norrköpingsson, guldhjälte och Sveriges bästa målvakt. 

TOLFTE SPELAREN 3
Lyckades störa Jon Persson med fyrverkeri inför avspark och skapade trots restriktionerna en pirrig och taggad atmosfär före startvisslan.  

HALVTIDSTRAKTORN 2
Fick köra så att hjulen glödde i paus för att försöka få planen mer spelbar till andra halvlek. Ett piggt inhopp men lyckades inte förändra matchbilden.

Markus Hälljehaellje@gmail.com@MarkusHallje2021-04-11 20:45:56
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås