Spelarbetyg efter IFK:s kryss mot Häcken

En ganska jämn match där det kändes som att båda lagen var lite ringrostiga och slarvade en del både offensivt och defensivt. Delad poäng kändes därmed rimligt även om gästerna hade lite mer tryck totalt sett.

5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

Oscar Jansson 3
Såg lite passiv ut vid 0-1, även om det var andra som borde försvarat bättre i den situationen. Kort därefter hade han en osäker utboxning som ställde till det. Vid 2-2 fanns det inte mycket att göra dock. Växte under matchen och gjorde några bra räddningar i slutet. Bra med fötterna matchen igenom.

Daniel Eid 3
En okej insats, varken mer eller mindre. Satte sig ibland i onödigt trånga situationer när han tog väl lång tid på sig.

Marco Lund 3
Stabil i det mesta och hade bra koll. Men en väldigt slarvig rensning rakt ut till motståndare strax innan halvtid hade kunnat leda till 0-2 och då hade matchen kunnat bli helt annorlunda.

Anton Eriksson 3
Hade ganska bra koll i defensiven trots tufft motstånd. Drev fram något anfall på ett bra sätt.

Marcus Baggesen (ut 83) 3
Var för tunn i markeringen mot Hovland som fick nicka in 0-1 för enkelt. Spelade onödigt svårt i den första halvleken men blev bättre i den andra där han fick till några bra offensiva utflykter.

Arnor Traustason (ut 66) 4
Inledde med ett ovanligt slarvigt passningsspel men spelade upp sig vartefter. Satte kvitteringen i den första halvlekens sista sekunder när han dunkade upp en boll i krysset efter en rörig situation på hörna. Drog igång kontringen som ledde till 2-1. Utses till matchens IFKare!

Jacob Ortmark 3
Började aningen ostadigt och drog tidigt på sig en varning som gör att han är avstängd i nästa match. Agerade oftast vårdat med bollen men det blev även något farligt bolltapp.

Kristoffer Khazeni (ut 24) 3
Startade till höger i en offensiv roll och visade upp sina fina teknik när han såg pigg ut. Men redan efter drygt 20 minuter satte han sig ner och tecknade för byte innan han fick lämna planen på bår. Det gavs dock lugnande besked efter en stund.

Vito Hammarshöy-Mistrati (ut 66) 3
Hade ett bra läge strax innan kvitteringen i slutet av den första halvleken och ett ännu bättre precis i inledningen av den andra, men ingen utdelning. Blev oturligt framspelare vid 2-2 när hans brytning gick till Häcken. Ganska anonym i övrigt.

Victor Lind (ut 83) 4
Tog plats till vänster och tog sig fram en del längs kanten och hotade i djupled. Satte 2-1 på en riktig bjudning, men han var där när chansen dök upp. Klart bäst av de offensiva spelarna och förtjänade bättre framspelningar.

Totte Nyman 2
Totalt uddlös och skapade ingenting i anfallsväg. Slarvade bort två väldigt bra lägen där Lind hade kunnat bli fri om framspelningarna haft normal kvalitet. Såg slutkörd ut mot slutet.

Inhoppare:
Laorent Shabani (in 24) 3
Hade några positiva ageranden i offensiven, men fick inte till det sista fullt ut. Borde ha agerat bättre i markeringen vid 2-2.

Ari Skulason (in 66) 3
Ett godkänt inhopp där han inte stack ut så mycket men vårdade bollen bra och passningarna satt.

Andri Lucas Gudjohnsen (in 66) 3
Började direkt med att ta en väldigt viktig löpning i defensiven som han löste på bästa tänkbara sätt. Blev dock inte så involverad i anfallsspelet i en period där Häcken hade mycket boll.