Lagbanner
Spelarbetyg efter IFK:s kryss mot Mjällby

Spelarbetyg efter IFK:s kryss mot Mjällby

IFK Norrköping fick vända hem med bara en poäng efter att ha tappat ledningen till 1-1. Visserligen är Mjällby svårspelade på sin hemmaplan men det oavgjorda resultatet känns som en besvikelse.

Sommaruppehållet var över och IFK Norrköping var äntligen tillbaka i allsvenskt matchspel när man gästade Strandvallen för att möta Mjällby. Ett hemmalag som gjort det bra i år och inte förlorat på hemmaplan.
IFK fick klara sig utan Rikard Norling, som var hemma på grund av sjukdom och istället leddes laget av assisterande Anes Mravac. 
Som bekant är, så är inte längre Ishaq kvar och det var Ari Skulason som blev ersättaren centralt på mittfältet. Egzon Binaku gjorde sin första start på två år när han tog plats till vänster och resterande startelva var rätt given.

IFK började matchen ganska bra med flera halvfarliga inlägg. Men därefter tog Mjällby över och hade några lägen att ta ledningen under den första halvleken.
I den andra halvleken tog istället IFK över och var det bättre laget. Det resultade i ledning genom en fin nick på hörna av Daniel Eid. Tyvärr lyckades även Mjällby nicka in en kvittering och trots att IFK gick för vinst så slutade matchen oavgjort.
Betygen följer nedan:

5 = Landslagsklass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Godkänd
1 = Underkänd

Oscar Jansson 2
Hade knappt ett skott att mota första 75 minuterna innan han gjorde en bra räddning på Blomqvists frispark. Fick minuten efteråt släppa in 1-1 när en nick seglade in i bortre krysset svårtagbart för Oscar. I övrigt blev det inte mycket mer att bekämpa.

Godswill Ekpolo 2
En ganska anonym insats där Godswill inte bidrog i offensiven på samma sätt som vi är vana vid att se. Såg aningen ringrostig ut i passningsspelet men var säker i defensiven.

Linus Wahlqvist 3
Stabil och hade koll på det mesta där han kändes som den säkraste av de tre mittbackarna. Formen från vårsäsongen håller i sig.

Filip Dagerstål (ut 88) 2
En väldigt blandad insats där Filip dels slog några märkliga passningar och tappade boll i farliga lägen. Men stod även för en viktig brytning när Mjällbys Moro var på väg att bli fri. Sista matchen för den här vändan i IFK?

Daniel Eid 2
Nickade in 1-0 på ett riktigt snyggt sätt! Men i övrigt hände det inte mycket från Eids sida, även om han gjorde det okej.

Ari Skulason 2
En stabil insats utan att utmärka sig. Testade något distansskott men erbjöd inte mycket i offensiven annars.

Jacob Ortmark 2
Lite mer rörlig och offensiv än Ari, men hotade inte heller direkt. Behöver få ut mer för att stötta anfallet.

Egzon Binaku (ut 55) 2
En godkänd insats där man fick ungefär vad man förväntade sig. Något bra inlägg men också en del passningar helt utan adress. Visade att han har ett bra ryck när han tog sig förbi sin motståndare men det hade han behövt visa oftare.

Jonathan Levi 3
Var den som skapade mest och utmanade gång på gång. Stod för en fin framspelning till Totte i första och växlade upp i den andra halvleken där han skapade mycket på egen hand. Slog hörnan till 1-0 på ett precist sätt och noterades återigen för en assist. Utses till matchens IFKare!

Christoffer Nyman 2
Fick ett bra läge i första halvlek men skottet gick rakt på målvakten. Hade en hel del nicklägen genom hela matchen men fick egentligen inte till någon bra träff.  

Eman Markovic (ut 83) 3
Slet hårt och vann många dueller på ett nyttigt sätt för laget. Men kom inte till direkta avslut eller lägen där han hotade i straffområdet. Ändå bättre än de flesta andra idag.

Inhoppare:

Christopher Telo (in 55) 2
Hade ett skott från bra läge som täcktes ut till hörna. I övrigt ett okej inhopp.

Maic Sema (in 83)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Viktor Agardius (in 88)
Spelade för kort tid för att betygssättas.
 

Jonathan Hanell Didriksson2022-06-26 17:40:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås