Lagbanner

-
-

Spelarbetyg efter säsongens första kamratmöte
Mål och assist för islänningen mot Blåvitt

Spelarbetyg efter säsongens första kamratmöte

Den på förhand mest intressanta detaljen i kvällens startelva var onekligen att Isak Bergmann Johannesson skulle få chansen i nummer-tio-rollen. Och som chansen togs. Uppspeltheten var befogad, matchens IFK:are blev just sjuttonåringen från Island.

Det var ett inte oävet Blåvitt som reste till Norrköping för att försöka få med sig något tillbaka. I första halvlek såg det visserligen, till följd av rotation, stundtals ut som att göteborgarna glömt ställa upp med elva spelare, alternativt att man dragit på sig ett rött. Norrköping hade stort spelövertag och fick försöka såga sig igenom ett lågt lag med en backlinje som ofta bestod av sex spelare. 

Men Blåvitt visade även prov på skicklig offensiv press och i andra byttes ordinarie startspelare in vilka gjorde ränderna betydligt farligare, rentav förmögna att kvittera. 

Men det faktum att Norrköping helt enkelt är bättre tog ut sin rätt i längden. 

Peking har i de två senaste matcherna, mot Elfsborg och Göteborg, inte varit fullt så överlägsna som i föregående matcher. Men det rör sig nog inte om en formdipp från vår sida, utan snarare om hur övriga ligan beter sig. 

Till att börja med har övriga lag nu fått en dryg handfull matcher till att spela ihop sig och få lite ordning på torpen. Men framförallt har Norrköping cementerat sig som Allsvenskans hittills bästa lag. Man är inte längre under dog, och har blivit av med möjligheten att spela på det kortet. Alla som möter Norrköping från och med nu kommer gå in i det som vore det en cupfinal. 

Ju mer Norrköping fortsätter vinna, desto svårare blir det att göra det. Elfsborg och Göteborg har även varit starka, sett till vilka lag de slagit på sistone. Därför är det så imponerade att fortsätta plocka poängen.

5 = landslagsklass

4 = mycket bra

3 = bra

2 = godkänd

1 = mindre bra

Isak Pettersson 3
Vass räddning i första halvlek som såg till att Blåvitts kvittering kom så pass sent som den gjorde. Inga tvivelaktiga ingripanden, bra i passningsspelet. 

***

Henrik Castegren 3
Är fortsatt en klippa bakåt och någon att luta sig mot. Hotar desto mindre framåt, men hans förmåga att läsa spelet skapade en livsfarlig målchans framåt. Om så blir fallet att Linus kommer hem bör det vara någon annan än Castegren som får lämna plats i backlinjen. 

Filip Dagerstål 3
Norrköpingssonen har hunnit fylla 23 år och varit en stabil stöttepelare i IFKs backlinje under minst lika lång tid. Fin öppnande passning som banade för 2-1. 

Rasmus Lauritsen 3
En av den här säsongens bästa mittbackar fortsatte på inslagen väg och gjorde inte bort sig idag. 

Lars Krogh Gerson 2
Gjorde visserligen mål idag, men saknar skärpa framåt. Mot sämre motstånd lutar jag åt att föredra Telo eller Binaku för att stärka lagets offensiv ytterligare. Samtliga chanser som Blåvitt skapade tillkom på IFKs vänsterkant, även så kvitteringsmålet. 

***

Eric Smith 3
Bildade ett stabilt mittfältslås med Simon och var lugn och trygg med bollen. 

Simon Thern 4
Oerhört fin med bollen, drev både förbi sin motståndare och släppte den med ackuratess. 

***

Carl Björk 2 ( ut 47)
Stod för en gedigen arbetsinsats och bidrog med närvaro i luftrummet framåt. Byttes dock ut i halvtid till förmån för en mer passningsorienterad Blomqvist. 

Isak Bergmann Johannesson 4 (ut 87) - matchens IFK:are
Fick idag chansen i rollen som nummer tio och den kom inte en dag för tidigt. Bjöd på mål, assist och teknisk elegans. Kom in som en konsekvens av Levis skada, men har nu spelat sig förtjänt av en ordinarie plats i startelvan. Det blir någon annan som får lämna när Levi kommer tillbaka. 

Sead Haksabanovic 4
Dplay hade ETT syfte med sin grafik gällande Sead ikväll: att visa hur överlägsen han är på alla områden offensivt. Mot Blåvitt blev det två delikata assist, och så snyggt att han står upp och utnyttjar läget istället för att lägga sig och ta frisparken vid 3-1.

***

Totte Nyman 3 (ut 92)
Gjorde inga mål själv men löpte väldigt klokt. Han drog på sig bevakning som underlättade båda lagets mål som kom när han var på planen. Lurade Holm tjusigt. 

***

Andreas Blomqvist 3 (in 47)
Kom in till andra halvlek och bidrog till anfallsspelet med både nätta passningar och ett distansskott. Assisterade Totte till ett, för minimal offside, bortdömt mål. 

Ishaq Abdulrazaq (in 87) -
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Pontus Almqvist (in 92) -
Spelade för kort tid för att betygsättas, men fick göra sitt första allsvenska mål ändå!

Markus Hälljehaellje@gmail.com@MarkusHallje2020-07-06 22:48:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås