Lagbanner
Spelarbetyg Elfsborg - IFK

Spelarbetyg Elfsborg - IFK

IFK Norrköping började matchen riktigt dåligt och skapade ingenting, samtidigt som Elfsborg gjorde det bra. IFK spelade upp sig och lyfte betydligt i den andra halvleken, men inte tillräckligt bra för att få med sig någon poäng. Elfsborg stod som värdiga vinnare och IFK har en del att jobba på under uppehållet. Det går inte att komma ifrån att Haksabanovic saknades, men även en del skadade spelare hade kunnat göra skillnad. Frågan är om spelsystemet 343 lever kvar efter uppehållet?

5 = Landslagsklass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Godkänd
1 = Underkänd

Oscar Jansson 3 - Matchens IFKare
Kan inte lastas för 0-1 som satt i nättaket. Hade några svettiga räddningar och gav ett tryggt intryck överlag. Fick hjälp av sitt försvar när han höll på att bli överspelad.

Linus Wahlqvist 2
Hade en mer offensiv roll jämfört med de andra två mittbackarna, men fick ut otroligt lite av det spelet. Gjorde det svårt för sig och spelade tyvärr allt för sällan ut till Ishaq som hade mycket ytor. Svagt godkänd men räddas lite av att han rensade ett skott som var på väg in i mål i slutskedet.

Marco Lund 2
Stark i det defensiva luftrummet och stod för flera avgörande brytningar. Men slarvade även i passningsspelet och vid någon brytning. Tyvärr desto mer uddlös i det offensiva luftrummet.

Henrik Castegren (ut 61) 2
Hade bra koll på det mesta fram till att han drog på sig ett gult kort i en situation som hade kunnat resultera i en annan kulört. Fram till det spelade han väldigt stabilt och antagligen byttes han ut med tanke på varningen. I övrigt var det en fullt godkänd insats.

Ishaq Abdulrazaq 2
Hade ett skott tidigt i den andra halvleken som var halvfarligt och ett av de bättre avsluten IFK hade. Löpte och utmanade i vanlig ordning, men de situationerna var inte tillräckligt nära det offensiva straffområdet. Kunde ha rensat undan bättre innan 0-1, men bollen kom snabbt och överrumplande.

Alexander Fransson 1
Väldigt svag i den första halvleken och anonym i den andra. IFK hade enorma problem på det centrala mittfältet och Fransson var inte där för att ta kampen.

Isak Bergmann Johannesson 2
Likt Fransson hade Isak väldigt svårt att få grepp om mittfältet, speciellt i första 45. Ser fortfarande ut att lida av att vara en av två centrala mittfältare, eller om det är konstellationen som inte fungerar. Men Isak låg ändå bakom en del fina öppnande passningar och defensivt viktiga brytningar.

Viktor Agardius (ut 85) 2
Inledde till vänster på mittfältet och flyttades senare ner som mittback. Löste båda uppgifterna, men det syns att Viktor är mer vänsterback än mittfältare och det saknas en del i offensiven när han blev väldigt ensam på sin kant.

Jonathan Levi (ut 46) 1
Känns totalt iskall för tillfället. Rörde sig över hela den offensiva banan och upplevdes desperat att få bollen, men saknade vettig touch när han fick bollen. Utbytt i halvtid och höjdpunkten i insatsen var en viktig defensiv löpning.

Samuel Adegbenro 2
Visade kvalitet när han hade bollen, men togs väldigt hårt och hade svårt att komma till tydliga lägen. Fungerade något bättre när Björk kom in i anfallet.

Maic Sema (ut 74) 2
Belönades med sin första start på länge efter att ha gjort mål som inhoppare förra matchen. Behöver mer matcher för att komma upp i en vassare nivå, men visade ändå att han är en spelare att räkna med. Hade något läge där han borde skjutit i steget, något som kanske kommit mer naturligt om han haft med speltid bakom sig.

Inhoppare:

Carl Björk (in 46) 3
Blev en injektion direkt och var en av anledningarna till att IFK fick till ett bättre spel i den andra halvleken. Björk stångades och försökte verkligen när han bröt mönstret mot övriga offensiva medspelare. Även om han inte kom till några riktigt farliga avslut så bidrog Björk till att IFK ändå närmade sig en kvittering.

Christopher Telo (in 61) 2
Såg ut att sakna självförtroende och tvekade ofta att slå en svårare passning. Kom in mer i matchen mot slutet, men behöver visa mer för att kännas aktuell för en startelva.

Kristoffer Khazeni (in 74)
Spelade för kort tid för att betygssättas, men visade upp väldigt fina kvaliteter och var den som kom närmast att spräcka IFK:s nolla.

Lucas Lima (in 85)
Spelade för kort tid för att betygssättas. Allsvensk debut ska ändå nämnas.

Jonathan Hanell Didriksson2021-05-24 22:25:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås