Spelarbetyg från Eleda Stadion: "Fin comeback fram till dess"
IFK fick målfira till sist.

IFK Norrköping hade gjort sig förtjänt av en ledning i halvtid. Ändå spräckte skåningarna målnollan i andra halvlek. Här är betygen efter en räddad poäng för kamraterna.

OSCAR JANSSON 2
Släppte ut boll till motståndarhörna. Vågad gambling. Gjorde tillräckligt för att förhindra mål vid flera ingripanden. Ej att klandra för 1-0-målet.

***

LINUS WAHLQVIST 4 (90’ RASK)
Tar vanligtvis det offensiva ansvaret för backlinjens räkning. Idag främst inriktad på försvarsarbete. Gott sådant. Bra försvarsspel när MFF ropade på straff. Ett par utmanande inlägg i andra halvlek.

HENRIK CASTEGREN 3
Stark mot Colak. Höll ihop mittlåset. Nickade bort många inlägg.

MARCO LUND 3 (66’ SEMA)
Ettrig, stack in fötterna framför försvararna. Vann dueller. Stack även fram bollarna till mittfältet framför. Kylig. Inte tillräckligt nära Nalic vid 1-0.

***

ISHAQ ABDULRAZAK 2
Jobbig inledning tekniskt. Sen i flera situationer, vilket ledde till frisparkar emot.

ALLE FRANSSON 3
Gör en stabil insats i det tysta. Blixtrade till ibland med tekniskt avancerade uppspel.

KRISTOFFER KHAZENI 3 (66’ BJÖRK)
IBJ:s ersättare, åtminstone för dagen. Fick ett tidigt gult kort efter aggressivt presspel. Taggad från start. Kombinerade mycket fint med Levi, Totte och Sam. Offensivt hot.

VIKTOR AGARDIUS 3 (50’ Skulason)
Aktiv offensivt, fina väggspel. Tätt bakåt. Tvingades utgå på grund av skada. Gjorde en fin comeback fram till dess.

***

JONATHAN LEVI 4
Sög fast bollen, höll i, dribblade, väntade på rätt tillfälle att släppa till medspelare i farlig position. Träffade stolpen i första efter att ha kombinerat med Totte och Khazeni. Poängräddande frisparksassist. Matchens IFK:are.

TOTTE NYMAN (K) 3
Skickligt target- och kombinationsspel. Prestationen vid straffen sänker dessvärre helhetsbetyget. En lagkapten och skyttekung skall kliva fram vid matchavgörande tillfällen. Visade i övrigt hög klass.

SAMUEL ADEGBENRO 3
Skapade alltid oreda för Malmöförsvaret i första halvlek. Ständigt hot. Tyvärr bristande slutprodukt. Skygglapparna åkte på i andra halvlek. Alltjämt målnickare på fast situation.

***

ARI SKULASON (50’) 2
Ändrar inte matchbilden åt varken det ena eller andra hållet.

MAIC SEMA (66’) 2

CARL BJÖRK (66’) 3
Sätter full fart så fort han får bollen. Skapar ett läge för Levi där denne har chans att kvittera.