Lagbanner
Platinumcars Arena, 2022-10-31 19:10

IFK Norrköping - Djurgården
0 - 1

Spelarbetyg IFK Norrköping

Spelarbetyg IFK Norrköping

Det blev en böljande fotbollsmatch på "Parken". Gästerna tog med sig de tre poängen hem till Stockholm, trots att IFK var värda mer.

Jag trodde innan att matchen möjligen kunde bli en aning avslagen. Men både spelarna och publiken bjöd upp till en bra match. IFK visade en attityd som jag inte sett på hela säsongen. Jag hävdar också att vi var värda mer än noll poäng ikväll, i en annars väldigt underhållande match. Men återigen släpps det in ett mål i slutminuterna… Den här säsongen verkar det höra till, tyvärr. Glen sa på presskonferensen att "Ska vi ändå förlora, så kan jag köpa att vi förlorar så här." Glen fick även se sista delen av matchen från läktaren då han tjata till sig ett rött kort.

Jag är beredd att hålla med Glens ord angående hur matchen förlorades. IFK var värda minst 1 poäng ikväll, kanske 3 poäng, enligt mig. 
Nedan hittar du IFK-spelarnas betyg. 

1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass


Oscar Jansson - Testas egentligen inte alls så mycket. Sköter sina situationer bra. Kämpar vid målet. (2)
 
Anton Eriksson - Trots en del stressiga situationer så behåller han lugnet. Visar återigen upp sin fina uppspelsfot. (3)
 
Marco Lund - Jag tycker han gör det han ska idag. Besitter dock inte samma lugn som mittbackskollegan för kvällen. (2)
 
Linus Wahlqvist Egnell - Håller sin kant bra. Kommer då och då upp i offensiven. Men mycket jobb läggs ner i defensiven. Blir utbytt i 90+8 (3)
 
Godswill Ekpolo - Startar till vänster i försvaret. Tar jobbet bra matchen igenom. Tyvärr slutar matchen i moll, då han skickar bollen till Radetinac som rakar in segermålet. (2) 
 
Jakob Ortmark - Får ta det hårda jobbet på mitten. Ibland kan det säkert kännas otacksamt i en match som denna. Tar det säkra före det osäkra ikväll. Blir utbytt i 90+8 (3) 
 
Arnor Sigurdsson - Tillbaka, tar stryk och ger stryk. Modig i både anfallsspelet och försvarsspelet. Han är i en klass för sig. (4) Matchens IFK:are
 
Arnor Traustason - Faller ut och in i matchbilden. Kommer inte riktigt till. Är det positionen? Taktiskt? Eller är det bara så det är? (2)
 
Jonathan Levi - Lägger ner ett otroligt jobb både defensivt och offensivt. Blandar en vilja med teknik. Det svajar dock lite fortfarande. Värd mer kan jag tycka. (2)
 
Christoffer Nyman - Växer in i matchen. Tar sig fram och kan mycket väl sätta både en och två bollar i nät. Det spekuleras i om det var sista hemmamatchen. Hoppas inte. (3)
 
Laorent Shabani - I en match som denna (när det smäller) så väger han möjligen lite lätt i närkamperna. Men i i omställningarna samt kombinationsspelen är han nyttig. Är nära på att servera Totte ett mål. Men ännu närmre var han kanske att stöta in ett själv. Utbytt mot Eid i den 71:e matchminuten.  (2) - 
 
Daniel Eid (inbytt 71:e minuten) - Gör ett bra inhopp. Är nära på att lyfta bollen till Nyman. Men lite mer precision hade behövts. (2)

 
Andri Gudjohnsen , Fritiof Hellichius (betygsätts ej)

 

 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-10-31 22:12:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås