Lagbanner
Platinumcars Arena, 2023-07-23 15:00

IFK Norrköping - Degerfors
1 - 0

Spelarbetyg – IFK Norrköping

Spelarbetyg – IFK Norrköping

En seger som satt väldigt långt inne men tillslut var det Maic Sema som satte vinnarmålet i den 92:a spelminuten. Tre välförtjänta poäng för hemmalaget. I artikeln finns IFK-spelarnas matchbetyg.

1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass
---------------------------------------------------------------------

Oscar Jansson - En nolla är en nolla – så får man sammanfatta den insatsen. Räddas av ribban två gånger, känns inte helt 100 i sina ingripanden. Men avslutar med en riktig svettig räddning precis i slutet av matchen. (3)

Anton Eriksson - Spelar som vanligt med en del risk i sitt försvarsspel, men reder ut situationerna idag. (ut: 85) (3)

Marco Lund - Tillbaka in i startelvan efter avstängningen. Stark i duellspelet och på huvudet. (4)

Daniel Eid - Stabil insats för norrmannen idag. Säker i sitt positionsspel och fyller på bra i offensiven. Noteras för en assist. (3)

Marcus Baggesen - (ut:67) - Stabil insats idag. Kommer upp på sin kant bra, men hittar inte riktigt rätt i inläggen. (3)

Arnor Traustason - Är det självklara navet på IFK:s mittfält idag. Bra defensivt och tar sig även till egna avslutslägen. Visar bra blick för spelet och sätter sina kamrater i lägen. Glen har lyckats i att skola om honom till en stabil sittande mittfältare. (5) Matchens iFK:are.

Jakob Ortmark - Får ta både armbågar och ben på mitten idag. Gör en stabil insats. Mattas möjligen en del i slutet av matchen. (3)

Vito Hammershoj- Mistrati - (ut:67) - Tar en del felbeslut på planen idag som gör att spelet i offensiven stannar upp. Gör ändå en godkänd insats sett till jobbet som läggs ner. (3)

Victor Lind - (ut: 85) - Tar sig som så många andra till halvchanser idag. Yvig på sin kant och besitter mycket fart. (3)

Laorent Shabani (ut 76)— Inblandad i mycket i den första halvleken – modig. Fortsätter även bra i andra. Kommer upp till många inlägg, men den sista skärpan saknas i de egna avsluten. Har ett jätteläge att göra 1-0, borde gjort bättre av situationen. (3)

Christoffer Nyman - Stångas som vanligt med gängliga mittbackar. Har en bra nick i första halvleken. Annars blir det mycket spring och slit till halvlägen. (3)

Maic Sema (in: 76) - Betygsätts egentligen inte men gör man det enda målet i matchen, målet som vinner matchen, så får man ett betyg. Bra inhopp. (3)

Kristoffer Kahzeni: (67)- Kommer in och visar ett otroligt driv i att transportera bollen uppåt i plan. Fina fötter och spelsinne. (3)

Yahya Kalley: (67)- Känns oslipad, men gör jobbet i sitt inhopp. (3)

Andri Gudjhonsen (85) - Betygsätts ej.
Niklas Gunnarsson (85) - Betygsätts ej.
 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2023-07-23 17:29:12
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås