1 - 1

Spelarbetyg - IFK Norrköping-  BK Häcken -
Kvällens hälsning till Kristoffer Khazeni - KÄMPA

Spelarbetyg - IFK Norrköping- BK Häcken -

Första poängen i årets Allsvenska serie. IFK fick besök av Häcken i den svala vårkvällen på parken. Matchen?….typisk kryssmatch.

IFK börjar i ett högt tempo och är väldigt vågade i sitt återerövringsspel, så pass att det faktiskt kunde hängt en boll i nät för Häcken redan i det första matchminuterna, på en kontring.

Som vi börjar bli vana vid har IFK mycket boll, men hittar inte riktigt fram till heta målchanser.
I den 27:e minuten gör gästerna 0-1 på en hörna. Där och då såg IFK väldigt ängsliga och oroliga ut. Klart att det börjar snurra i huvudet att detta kan bli den fjärde raka förlusten. IFK äter sig in bollinnehavet igen. I den 35:e minuten får Jakob Ortmark sätta sitt första mål i Peking-tröjan med en nick, även han på hörna. Första halvleken slutar 1-1.

Den andra halvleken blir egentligen ett ställningskrig. Även om IFK visserligen har lite mer boll så kommer dem inte riktigt enda fram. 1-1…får ses som ett rätt så logiskt resultat.

…IFK hade en 2-1-boll inne, men Eid är avvinkad för offside…på håret..

-------------
1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass
Oscar Jansson - Gör en fantomräddning, som egentligen bara ska bli mål till gästerna. Är påslagen idag trots ett insläppt mål. (3)

Linus Wahlqvist Egnell - Som en hård sten i backlinjen. Stabil. Som vanligt. (2)

Filip Dagerstål -Är oerhört trygg i backlinjen i kväll. Det behövs. Visar på ett bra och säkert passningsspel (3)

Godswill Ekpolo- Blandar och ger lite idag. Är dock otroligt stark och bra med bollen, idag främst offensivt. (3)

Jakob Ortmark- Första målet i IFK-tröjan, och första nickmålet när det gäller seniorfotbollen. Stabil och inget mer. Önskar att skotten kommer snart, en pass för mycket? (3)

Ishaq- Spelar med en del risk idag. Fungerar som uppspelsfot, mittfältsmotor och ..försvarare. Lär bli så att Ishaq försvinner i sommar om han fortsätter på inslaget spår. Bäst på plan. Matchens IFK:are. (4)

Daniel Eid - Jag tycker Eid har det svårt, främst i försvarsspelet. Ibland känns det som tempot blir för snabbt. Hygglig offensivt ikväll, speciellt i första halvleken. Blir för klumpig med både boll och i närkamperna för ofta.. Svag 2:a (2)

De Brito- Mjaa…blandar och ger i kvällens match, men rivig. (2)

Jonathan Levi- Hittar inte riktigt takten ikväll. En del felbeslut, men fortfarande modig i sitt spel. (2)

Totte Nyman- Rätt så osynlig i första halvlek. Som vanligt mycket spring i benen. Höjer sig en del i andra halvlek. (2)

Eman Markovic- Skapar en del, men hade gärna sett mer avslut mot mål. Kanske en pass för mycket här med?. Målet hänger i luften, det behövs. (3)

Lucas Lima och Maic Sema kommer in i den 70:e minuten istället för Levi och Markovic