Platinumcars Arena, 2021-07-18 15:00

IFK Norrköping - Häcken
0 - 1

Spelarbetyg: IFK Norrköping - BK Häcken

IFK Norrköping tog emot BK Häcken på hemmaplan. En match som påvisar hur viktigt det är att omsätta sitt övertag och bollinnehav till både mål och målchanser. Häcken ställde upp med ett 4-4-2 och det var tydligt att de skulle hota IFK via kontringar- något som till slut gick hem. 0-1 till gästerna. Nedan följer spelarbetyg på dagens match.

5 = Landslagsklass
4 = Mycket Bra
3 = Bra
2 = Godkänd
1 = Underkänd

Oscar Jansson – Testas inte allt för mycket i matchen. Min bild av målet som släpps in är att han sträcker ut sig så gott han kan. Både Oscar och bollen träffar stolpen på en frispark slagen av Martin Olsson i den 28:e minuten. – (2)

Lund – Har mycket boll och är en uppspelspunkt från försvaret. Mycket av spelet går via Lund och hans högerfot. Defensivt tycker jag han följer spelet bra. Kommer ibland väldigt högt upp i banan på grund av det stora bollinnehavet. – (2)

Agardius – Likt Lund har han mycket boll och får även han agera uppspelspunkt när spelet går ut till vänster. Är väl en utsträckt fot ifrån att kunna blocka målet. Men enligt mig kan han inte lastas för det. – (2)

Wahlqvist – Följsam i både defensiv och offensiv, precis som vi vant oss vid. Han och Ishaq visar igen prov på god samarbetsförmåga på högerflanken. Vår kapten känns stabil (2)

Ishaq – Har efter uppehållet visat att han är riktigt på gång och idag tycker jag att han gör sin bästa match i IFK-tröjan. Skapar otroligt mycket ifrån sin kant, men även längre in i banan. Är nära att på ett fint sätt chippa in ett IFK mål i den 58:e matchminuten via en härlig soloräd. Visar även mer precision i försvarsdelen. Görs i 89:e minuten ner av Martin Olsson, detta resulterar i att Häcken får avsluta matchen med en man kort. Får Ishaq bara nöta lite avslut och höja koncentrationen vid mål kan han mycket väl bli målgivande spelare. Det ska tillägas att han behövde behandling efter matchen – dock ingen vidare information om detta. (3) Matchens IFK:are

Telo
– Gör en godkänd match. Känns även han väldigt stabil. Kommer upp och hotar då och då antingen via inlägg eller som idag enstaka gånger i straffområdet, men det vill sig inte riktigt. Orkar inte riktigt hänga med på Häckens mål. Blir utbytt i 77:e minuten. (2)

Fransson – Att Fransson blir kvar säsongen ut är nog alla IFK:are glada för. I en match som denna så får han ha mycket boll. Försöker med några instick i straffområdet som lika gärna kunde gått hem. Har en något mer framåtlutad roll idag. Tyvärr blir det bara dryga halvleken för Fransson. Efter ett eller två knän i ryggen i första halvlek testas han i andra, men det håller inte. På presskonferensen efter matchen sa Norling att det rör sig en slags lårkaka, fast på ryggen – En ryggkaka. Förhoppningsvis är han tillbaka snart. (2)

Ari Skúlason - Var han möjligen lite övertänd idag? Han gör sitt på mitten. Rivig, springer, passar både offensivt och defensivt. Blir utbytt i den 59:e minuten på grund av hans gula kort. Norling menade att han inte vågade har kvar Ari på planen. Har ett skott i stolpen. (2)

Isak Bergmann Jóhannesson – Spelar hela matchen. Har såklart en del boll matchen igenom, men det slarvas lite och han verkar inte riktigt så pigg som man vill att han ska vara. Enligt mig är han lite väl passiv när Irandust kommer igenom och kryper in mot vänster med sitt avslut. Summa summarum så blir det ändå ett godkänt betyg, ett knappt godkänt betyg i min mening. Man får idag ta med sig hans ibland lite risktagande spel som möjligen behövs i en match som denna, även om det inte går hela vägen. (2)

Maic Sema – Tycker han startar matchen piggt. I de första 20–25 minuterna är det ändå han som uppvisar någon slags rörelse i anfallsspelet. Sen händer något…felpass, stillastående och felbeslut. Han gör bara en halvlek. Blir utbytt i paus. Enligt Norling berodde det på mer offensiv kraft in i form av Adegbenro (1)

Carl Björk – Löper mycket i djupled och ibland bra, ibland inte tillräckligt bra. Kommer till några halvchanser men inget som riktigt hotar. Det känns som att det inte händer jättemycket runt Carl idag. Ut i 59:e minuten. Knappt godkänd. (2)

Adegbenro (Halvleksbyte) – Kommer in i halvlek istället för Maic. Droppar ner en hel del i plan. Kommer till några enstaka avslut men inget som riktigt hotar Häckens målvakt. Känns fortfarande inte helt i matchform, men vi får hoppas att det snart lossnar. (2)

Kahzeni – Kommer in istället för Fransson i den 50 minuten. Rör om i grytan och både vinner boll och utmanar. Tar sig in i straffområdet då och då. Men likt de allra flesta brister det i koncentrationen. Ett godkänt inhopp (2)

Castegren – Kommer in istället för Skúlason i den 59:e minuten. Tar en plats på mittfältet men verkar skifta lite i sin positionering. Får en målchans, men den målchansen skulle nog gått till en anfallare istället…Försöker öppna upp lite men det vill sig inte. (2)

Lucas Lima – I samma matchminut, den 59:e- kommer Lima in till ett hoppfullt vrål av publiken på plats. Ser pigg ut, men ser ut och falla bort från matchen. Får inget riktigt och jobba med. (2)

Manasse Kusu – In istället för Telo i 77:e minuten- Betygsätts ej. Ska dock nämnas att han fick till ett avslut, dock seglade det utanför.