Platinumcars Arena, 2021-11-22 19:00

IFK Norrköping - Djurgården
1 - 1

Spelarbetyg - IFK Norrköping - Djurgården - Kryss och intensivt, minst sagt.

Början på slutet. Ikväll tog Peking emot det guldjagande Djurgården. Placeringsmässigt kommer det inte bli någon direkt avgörande skillnad för IFK hur resultatet blir, däremot för kvällens gäster. IFK får rikta in sig på bra prestationer och något att ta med sig till nästa säsong.

Norling mönstrar en offensiv elva på den rökfyllda innerplanen på PlatinumCarsArena. Första halvlek bjuder på ett intensivt spel, och matchen har svårt att sätta sig i någons lag favör. Det finns chanser åt båda hållen. Första halvleken slutar, något naturligt 1-1. I andra halvlek ser vi samma mönster, men efter ett tag så är det Djurgården som tar över taktpinnen och maler ner IFK i sitt egna straffområde. Så fortsatte även matchen, och Peking fick koncentrera sig på en del försvarsspel. Det bjöds dock på en del kontringar och halvchanser för IFK under pressen. Det var väl ingen direkt som mynnade ut i lika starka målchanser som för Djurgården i samma halvlek. Efter 90+5 minuter är resultatet 1-1.

Jag tycker IFK är modiga i sitt spel. Trots att man pressas tillbaka börjar man inte "tjonga boll" allt för mycket. 1-1 är möjligen en vunnen poäng för Norrköping ikväll, och två förlorade för Djurgården.

Nedan följer IFK:s spelarbetyg.

Landslagsklass- 5
Mycket bra- 4
Bra- 3
Godkänd- 2
Underkänd- 1

Oscar Jansson- Kan inte lastas för målet. Ett inspel efter backen som smälls i nät av Norrköpings-bekantingen Kalle Holmberg. I övrigt bra och säkra ingripanden. Står för ett par bra räddningar.En del säger att han räddar Peking ifrån en förlust.

Marco Lund- Har enligt mig fortsatt problem i sitt duell-spel. Känns inte som han litar på sig själv riktigt. Förlorar duellen på kanten som leder fram till Djurgårdens lednings mål i den 19:e minuten. Sjabblar lite väl mycket med bollen ibland. Känns som en säkerhetsrisk.  Knapp 2:a

Henrik Castegren-
En kväll som denna blir han extra viktig. När Linus saknas är det Castegren som måste bli den trygga punkten i backlinjen. Varierar med både risk och säkerhet i sitt spel, och gör det bra. Kommunicerar och viftar. 3

Viktor Agardius-
Utgår i halvlek. Får väl inte riktigt allt att stämma. Med det sagt gör han inte bort sig. Men han har gjort bättre. 2

Ishaq-
tillbaka på kanten. I mina ögon har han tagit ett eller två steg de senaste matcherna. Gör mycket rätt i sitt spel vad det gäller beslut och rörelse. Förbättrat sitt defensiva spel enligt mig. Ständigt ett starkt kontringshot och bra rörelse offensivt ikväll. 4

Alexander Fransson-
Fransson jämförs alltid med sig själv på något sätt. Idag gör han en stabil match. Tar ett defensivt ansvar. Och löper lite mer än vad vi kanske vant oss vid de senaste matcherna. Bra match. Godkänd insats. 2

Maic Sema - Startar på mitten med Fransson. Mja, han hittar inte riktigt in i matchen. Men, när han har bollen så vill han driva boll framåt- positivt, såklart. Börjar piggt i andra halvlek, men faller sen likt rästen av laget ner och får försvara. Utbytt i 89:e minuten till förmån för Dino. 2

Carl Björk-
En match mot guldjagande Djurgården blir det möjligen lite mer defensivt jobb för Carl. Löser det mesta bra, och försöker pusha framåt ifrån sin wing-position när tillfälle ges. 2

Sam Adegbenro-
Låter som ett eko när jag ger Sam betyg- men otroligt stark i sitt spel. Drivet, positionsspelet, bollsinnet. Och såklart - målskytt precis innan halvtid. I stark konkurrens matchens IFK:are 4

Christoffer Nyman-
Kaptenen får ett par genombrytningar, speciellt i djupledsspelet. Löper ibland på helt omöjliga bollar, men han gör det. Används också som target med blandat resultat.  3

Jonathan Levi-
Har mycket boll på kanten i första halvlek. Tillslut hittar Levis fot rätt och han står för assisten till Sams 17:e mål för säsongen. Har som resten av laget lite svårare i andra halvlek, när IFK pressas tillbaka under en period. Gör jobbet.  3