Platinumcars Arena, 2021-10-03 17:30

IFK Norrköping - Hammarby
3 - 1

Spelarbetyg IFK Norrköping - Hammarby (3-1) " Det är mäktigt"

Då var dagen här, och nu är den snart förbi. 3-1 till IFK mot Hammarby. Det finns väldigt mycket att skriva om den här matchen, men det får liksom bli en annan dag. Krunegårds låt ”Ett liv, ett Lag” premiärspelades och sjöngs av prinsen av Peking himself. Det var även startskottet för vad som blir ”efter pandemin”- dvs, återigen full publik på ”parken”.

IFK startade matchen bäst. Laget fick ingång ett otroligt framgångsrikt press-spel på Hammarby. Gästerna föll ofta i pressfällan och IFK kunde kontrollera större delen av bolleinnehavet och första halvleken. IFK vann den första halvleken med 2-0 - rättvist. I Andra halvlek bjöd gästerna upp till ett lite högre tempo, eller möjligen hängde dom på IFK:s tempo som var satt i första halvlek. ”Bajen” fick tryck mot IFK:s mål och lyckades även få in en reducering (självmål) (2-1), men sen klev han fram, skyttekungen - Adegbenro. Slutresultatet blev 3-1 till IFK och nu….är vi möjligen en joker i guldstriden?

Underkänd (1)

Oscar Jansson - I första halvlek hände inte mycket runt Oscars mål. I andra blir det lite mer tryck mot IFK:s kasse. Sjabblar med fötterna i andra halvlek, men med lite tur räddas det upp. Såg annars hyfsat stabil ut i kvällens match. 2

Linus Wahlqvist - Kaptenen, fortsatt stabil i backlinjen. En trygg hand. Visst, han missar lite dueller idag, men är fortsatt en otroligt viktig kugge i detta lag - såklart.....Självmålet? aja. stark 3:a 3

Henrik Castegren - Som vi vant oss vid så känns han så självklar i backlinjen nu. Självförtroendet och spelet finns där. Känns överlag säker i sina ingripanden och bekväm med bollen ikväll. Även här Stark 3:a 3

Marco Lund - Lunds största problem innan har, enligt mig, varit att han ibland tvekar i sina dueller. Ikväll gick han in 100 procent. Han spelar med en viss risk. Han gör idag två riktigt fina brytningar som stoppar Hammarbys kontringar. Stabil 3

Ishaq - Han vann sin första duell tidigt. Det blev nog väldigt viktigt för honom. Han tog för sig offensivt, men höll samtidigt jämna steg i defensiven. Noteras för en assist. 3

Alexander Fransson - Idag kändes han påkopplad till hundra. Han har sett lite loj ut där på mitten från och till. Idag, möjligen med hjälp av publiken syntes IFK-hjärtat och kvalitén. En del delikata passningar och bra på att hålla i bollen. I hård konkurrens får han bli matchens IFK:re 4

Kristoffer Khazeni- Jobbar hårt, otroligt hårt. Kommer även fram mycket offensivt. blir utbytt i 58:e minuten. Det fanns kanske inte så mycket spring kvar i dom där benen…och lungorna. (4)

Viktor Agardius - Är väl den som oftast jobbar i det tysta? men idag tycker jag man ska lyfta fram hans hårda jobba på vänsterkanten. Noteras för en assist. En stark 3 även här, 3

Jonathan Levi - Rivstartade matchen. Sköt in straffen som blev 1-0 med sin formtoppade vänsterfot. Är med i uppspelet till 2-0 och är….allmänt bra. 4

Sam Adegbenro - 2 mål och han fortsätter…med just mål. I första halvlek hade han dock svårt att komma bort från markeringar och hitta sin ”plats i matchen”. Men va fa…2 mål. Han är så viktig. 3

Carl Björk - Idag vållade han otroliga problem för Hammarbys försvar stundvis. Han ”fixar straffen” som Levi smäller in. Gör jobbet både off och deff. 3

Ari Skulason - Blir inbytt i den 58 minuten. Han kommer väl inte riktigt in i matchen. Med det sagt får han jobbet gjort. Finns med vid 3-1 målet. 2

Telo och Sema spelade för kort tid för att betygsättas.

----------------------------------------------------------------------------------------------
När vi efter matchen samlades runt Linus Wahlqvist så berättade han för oss om sina känslor kring matchen.

-Man har ju väntat på den här dagen väldigt länge. Fan…i över ett och ett halvt år, så…ahh hela inramningen. Jag och Oscar pratade innan Line-up:en, att både jag och han hade när till tårar när vi klev in för Malmö-matchen för 3000 åskådare. Och sen kliva in idag..Krunegård sjunger, tifo och i princip en fylld parken….det är….mäktigt. Sen att komma ut med 3 poäng, det är svårslaget.

Jag ställde en fråga angående den fina resultatraden. Nu kommer ett landslagsuppehåll, hur ser Linus på det? Vill man spela vidare? eller är det skönt att det kommer ett break?

-Både och på något sätt. Jag tror att den här matchen, i sig ….att det kommer ett uppehåll efter den här matchen är nog ganska bra. Det blir en urladdning känslomässigt, mentalt, fysiskt….allt vad det innebär, säger Linus.

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2021-10-03 21:50:00