Platinumcars Arena, 2022-07-25 19:00

IFK Norrköping - IFK Göteborg
0 - 2

Spelarbetyg - IFK Norrköping - IFK Göteborg

Det blev en tung förlust för kamraterna från Peking mot kamraterna från Göteborg. 0-2 i baken och åter till ritbordet för de vikarierande tränarna och spelartruppen.

Det blev en tung förlust för våra kamrater idag, samtidigt har man sig själv att skylla för mycket. I många delar av matchen pressar IFK Norrköping ner Göteborg fullständigt. Man äger boll genom snabba och höga återerövringar. Men som väldigt många gånger förr denna säsong handlar det om att förvandla sitt spelmässiga övertag i målchanser och mål. Idag blev det en 0-2 torsk mot  "Blåvitt". Upp på hästen igen? - Ja.

-------------------------
Oscar Jansson - Första målet, en chansning åt fel håll? Sista målet - jag vet inte vad som händer, eller vems fel det är. Känns överlag osäker i målet idag. Men enligt mig är det Jansson som behöver prata bättre i situationen. Svag 2:a

Anton Eriksson- Visar prov på en härlig uppspelsfot och ett högre försvarsspel. Hittar kreativa lösningar när IFK tillåts ha boll i sin egen backlinje. (2)

Linus Wahlqvist Egnell- Får agera mycket understöd till Ekpolo utflykter. Jobbar i det tysta ikväll. Är tyvärr iblandad i Gbg:s 0-2 mål, som gör hans betyg (2), till en skakig tvåa. Missförståndet mellan honom och Oscar i målet får sammanfatta den här säsongen hitintills. (2)

Viktor Agardius- Fokuserar mest på defensiven, men kommer så klart upp en del, men det lämnar mer att önska. Blir utbytt i 76:e minuten för mer offensiv kraft. (2)

Godswill Ekpolo- Ränner upp och ner på den där högerkanten idag. Och för det mesta gör han det jäkligt bra. Har ett fint avslut mot mål, men kvalitén i inläggen saknas. (2)

Ari Skúlason - Utbytt i 66:e minuten. Gör en del bra aktioner, men hittar inte alltid rätt med sina passningar, och han verkar stressad i vissa situationer. (2)

Jakob Ortmark- Svårbedömd, känns återigen lite ovän med bollen. Blir tyvärr ibland för mycket stoppkloss där på mitten. (1)

Laorent Shabani- Är lite väl anonym i första halvlek. Med tanke på den lovande debuten hade man väntat sig lite mer ikväll. Blir utbytt i 59:e minuten. Svag (2).

Arnor Sigurdsson- Tillbaka! Uppställd på mitten som "tia" men utgår ofta från vänsterkanten. Visar prov på en grym bollbehandling och fart i sitt spel. Skapar mycket, hittar ytor, men framför mål tar det stopp. Gör en bra comeback trots resultatet. Redan en nyckelspelare i "Ny-gamla (?)- IFK) (3) - matchens IFK:are.

Jonathan Levi- Vill väldigt mycket ikväll, så klart. Men det känns som att han övertänker situationerna. Har en jättechans, men tvingar GBG:s målvakt till en "monsterräddning". Inte hans bästa match i Peking-tröjan. (1)

Christoffer Nyman- Springer på allt, som vanligt. Likt det övriga laget saknas det dock en slutprodukt och lite fantasi i offensiv tredjedel. (2)

Andri Lucas Gudjohnsen- 59:e - Ger ett piggt intryck i sin debut. Kommer inte riktigt till en någon
100%-ig målchans men hugger bra på bollarna han får. Får han en startplats i returen mot "Blåvitt"? (2)

Dino Salihovic - 66:e - Känns lite osäker i sitt duellspel när han kommer in. Lyckas inte fånga mittfältet (1)

Lima : 76:e - betygsätts ej då han spelade för lite.

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-07-25 22:01:37