Platinumcars Arena, 2021-10-28 19:00

IFK Norrköping - Mjällby
2 - 2

Spelarbetyg - IFK Norrköping - Mjällby - "Känns surt"

Efter två raka bortamatcher (och två förluster) var grabbarna tillbaka på sin hemmaplan. Både mål och vinst eftersöktes kvällen till ära. Mål bakåt behövdes dock inte, då det finns ett rätt välfyllt konto på insläppta (0-6) på två matcher. Hur blev det då? Jo, ledning med 2-0, tappat till 2-2 i en situation som nog ändå kan diskuteras lite. Eller?

IFK gör måhända inte sin bästa halvlek för säsongen om man ser till de första 45 minuterna.
Man skapar ändå en del bra chanser och är så när på att få med sig mål ifrån första halvlek. Det ska också sägas att Mjällby även dom fick ett par chanser, och tvingade Oscar i målet att sträcka ut rejält- men tätt utanför gick bollen, både en och två gånger. Andra halvlek bjöd på hela 4 mål. Två stycken för hemmalaget och 2 stycken för bortalaget. IFK hade ledningen med 2-0 efter mål av Sam och Totte. Kort efter 2-0 målet reducerade dock Mjällby. I matchens sista spark kommer den situation som möjligen kan diskuteras en aning. Vi på plats hade olika uppfattningar: Är det frispark till IFK? Tar sig Mjällby-spelaren för huvudet, och ska det då blåsas? Är den regeln situationsbaserad? Hur som är det inte där matchen går ifrån vinst till oavgjort, som känns som förlust. Jag frågade Rikard Norling på presskonferensen hur han såg på situationen. Han menar att han just nu, i alla fall, ser det som en möjlig 50/50-situation. Även han landar i att det är inte där matchen avgörs på så sätt. Sammanfattningsvis tycker jag det känns som en typisk kryss-match, och matchprestationen speglas nog ändå alltid av slutresultatet, såklart.

1- Underkänd

Oscar Jansson - Släpper in två mål. På Mjällbys första mål tycker jag man kan önska mera av Jansson, det tycker jag. Andra bollen som hamnar i nät i matchens sista spark, ja den situationen kan nog diskuteras hit och dit….Det gjorde vi i alla fall på presskonferensen och pressläktaren. 2

Linus Wahlqvist- Rätt stabil. Känns som att han spelar med lite livrem, dvs. han går inte framåt lika offensivt som innan. Med det sagt så sköter han sig.  2

Marco Lund - Lite anonym. Blir utbytt i halvlek. 2

Henrik Castegren - Är där han ska vara, och gör det bra. Läser spelet bra. Lever lite farligt i andra halvlek, men löser det med. 3

Ishaq- Tillbaka ut på kanten där vi är vana att se honom. Gör det bra i både sitt defensiva och offensiva jobb. Verkar ha spelat tills sig lite självförtroende trots lagets senaste form. Spelar fram till Sams 1-0 via en fin lyftning. 3

Alexander Fransson- Humörspelare? Ja, enligt mig i alla fall. Tycker han blandar och ger lite för mycket generellt. Upp och ner även ikväll. 2

Kristoffer Khazeni- Kommer inte in i matchen alls på ett bra sätt. Kommer fel in i situationer och missbedömer både bollbanor och medspelare. Blir utbytt Paus. Svag 2:a

Carl Björk- Börjar piggt. Startar ute till vänster i mittfältsfyran i en ny position. Undrar hur mycket spring det är i dom där benen? Och hur mycket lungor finns det? Har han en extra? Driver med bollen och tar idag ett defensivt ansvar, som han löser bra. Är så när på att få göra ett mål i slutminuterna. Blir sedan utbytt. Stark 3:a

Sam Adegbenro- Har mycket boll. Mycket av IFK:S offensiva spel koncentrats till vänsterflanken. Inte sällan ett fint växeldragande mellan Sam och Björk. Spelar till sig fina chanser. Är oerhört stark med och utan boll. I början av andra halvlek tog måltorkan slut. Vem annars än Sam! Utgår tyvärr lite mörbultad i den 76:e minuten. 4 - Matchens IFK:are

Christoffer Nyman- (©) En jättechans i 4:e matchminuten. Rundar målvakten och ska bara lägga in den, men icke. Den räddas på mållinjen. Men i andra halvlek fick han tillslut skriva in sig i målprotokollet. 2-0, assisterad av Levi.  Jobbar, sliter och får ta emot en del stryk. Signalerar själv för byte i matchens slutskede i vad som verkar bero på kramp. 3

Jonathan Levi- Verkar liksom inte få grepp om matchen. I första halvlek slår han bort fina pass, trots sitt ibland fina förarbete. Känns inte helt med i första halvlek. I andra halvlek öppnar det upp sig lite. Även Levi höjer sig en del och får stå för assisten till Nymans 2-0 mål. Kommer också till några egna avslut. 3

Skúlason - Kommer in istället för Kahzeni och får lite fart på Pekings innermittfält. Görs sig obekväm för Mjällbys-pelarna. 3

Agardius- Kommer in istället för Lund. Lägger ett par fina passningar som söker i djupled. Gör ett bra inhopp. 2

Sema, Telo och Binaku betygsätts ej då de inte spelade särskilt länge.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Efter matchen fick jag en kort pratstund med en redan ombytt Carl Björk.

Det skulle ju bli en segerintervju tänkte jag, men det blev oavgjort. Det känns dock som en förlust? Hur känns det?
-Ja, det är klart det känns surt. Stor besvikelse när vi hade 2-0, och det är liksom sista minuten….så ja, det känns surt.

Ny position idag? Hur kändes det?
-Offensivt är det ganska likt hur jag brukar spela när jag är till vänster. Sen blir det en annan grej i försvarsspelet i fembacken. Jag tycker det gick och kändes helt okey.

Fint samarbete med Sam. Ni hade några fina kombinationer.
-Jo, det tycker jag också. Det är ganska lätt och spela med Sam, han är ganska duktig… hehe. Det blir så automatiskt när man han en sån bra spelare med sig. Det kändes bra.

Hur upplever du matchens sista spark? Situation i slutet, som just blir avgörande.
-Jag satt ganska långt ifrån, men det ser ut som Oscar boxar ut den och så är det en forward som hoppar in i han. Det rätta ska nog vara att blåsa frispark. Så det känns surt.

Speciellt kanske när ni hade bud på flera mål framåt?
-Ja, exakt. Det känns ganska orättvist att dom får en poäng är ifrån. Det är fotbollen, man får se till att göra bättre saker nästa gång.

Match igen om bara tre dagar. Hur ser dagarna fram till dess ut?
-Ja, det är bara två dagar emellan så det är bara att återhämta kropparna och göra sig redo mentalt för att göra det bättre mot Elfsborg- 3 poäng där är det viktiga.