Lagbanner
Platinumcars Arena, 2022-08-21 17:30

IFK Norrköping - AIK
2 - 4

Spelarbetyg - IFK Norrköping mot AIK

Spelarbetyg - IFK Norrköping mot AIK

Slarvigt, underhållande och spännande (tillslut) – så får den här söndagseftermiddagen sammanfattas. Att AIK kom på besök just idag var kanske rena fullträffen, så tänkte nog många IFK-fans. AIK har gjort en träning med sin nya tränare Henok Goitom. Verkligheten blev en annan.

Matchen inleddes i väldigt högt tempo. Så högt att uttrycket Hawaii-fotboll kunde användas. Matchen satte sig tillslut och IFK började lida av ett läckage – över hela planen, främst på mittfältet. Mittfältet satt inte ihop och IFK fastnade i AIK:s press mest hela tiden. AIK fick ett rött kort i slutet på första halvlek, men 0-3 stod det för gästerna i paus – jag satt och gapade på pressläktaren. I andra halvlek blev det mycket boll för IFK. Men avsluten sitter inte, det är för dålig skärpa. Visst, en boll i stolpen och en i ribban. Det är nära, men ändå så långt borta. IFK lyckas dock få in både 1-3 och 2-3 på övertid. Man jagade desperat en kvittering, men AIK rullade in 2-4 i öppen bur på en kontring.

Allt handlar inte om spelarprestationer idag, enligt mig. Jag tycker att Glen sätter ut ett alldeles för obalanserat lag på planen som gör att det blir rörigt och svårtolkat om vad matchplanen faktist handlade om. Men vid närmare analys, vad kan vi sätta ut? Bredden i laget är inte godkänd.  


---------------------------
1: Underkänd
2: Godkänd
3:Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass
--------------------------

Oscar Jansson - Känns helt…inte påkopplad. Läser spelet dåligt i lite för många situationer. Kan han lastas för alla mål? Nej, men det känns som att han inte ens är nära att ta en boll. (1)

Daniel Eid - Det har inte fungerat prickfritt som högerback, och det fungerar inte heller prickfritt på vänsterplatsen idag. Räddas väl av sin andra halvlek när han inte behöver försvara allt för mycket (Svag 2:a)

Anton Eriksson - Känns rätt självklar i IFK:s backlinje, på kort tid. När det blåser som värst verkar han väldigt lugn. Ibland lite väl lugn kanske. (2)

Marco Lund - En start till under den nya tränaren. Är det han som ska bilda mittlås med Anton nu? Tillsvidare verkar det bli så. Gör trots resultat inga direkta misstag. (2)

Linus Wahlqvist Egnell- Direkt efter han satte bollen i ribban, som kunde betytt 1-3 så blir han avbytt för en skada. Även när spelet inte sitter för IFK är Linus mer viktig än en belastning i backlinjen. Han var värd ett mål. (3)

 
Jakob Ortmark - Ska väl vara den mest defensiva spelaren på ett annars väldigt offensivt mittfält. Ortmark måste börja titta upp när han spelar fotboll. Felbesluten leder till enkla bolltapp och under press blir han för duttig i sitt spel. (1)

Arnor Sigurdsson - Allt i IFK:s anfallsspel är Sigurdson idag. Tar sin egen skottretur som sitter i mål. Har det jobbigt på grund av AIK:s täta markering på honom, men fortfarande IFK:S bästa spelare idag. Noteras för ett mål och en assist. (3) Matchens IFK:are.

Arnor Traustason- Utbytt 68 - Inte riktigt den comeback han hade hoppats på, långt ifrån antagligen. Kändes då och då lite vilsen. Naturligt efter endast en träning med laget. Naivt att slänga in honom från start? Kanske, enligt mig. Men i Skulas frånvaro var det möjligen det bästa alternativet. Enligt Glen var det ett lätt beslut. (Svag 2:a)

Jonathan Levi - Tyvärr, lite som vi vant oss vid. Känns inte helt självklar med boll. Dåligt självförtroende? Dålig roll? Vill se en glad och bättre Levi snart. Utbytt i 75:e minuten. (1).

Christoffer Nyman - En uppretad Nyman fick inte riktigt grepp om sitt spel. I första halvleken syns han på grund av att han både ger och tar mycket stryk. Försvinner lite i andra halvleken, men tar ALLTID jobbet. (2)

Laorent Shabani - Får det inte att fungera idag. Hans insats i debuten känns långt borta. Blir utbytt i 57:e minuten. (1)

Andri Gudjohnsen - 57:e minuten - Hamnar framför AIK:s djupa backlinje där han slår bort lite väl enkla bollar enligt mig. Hittar inte några egna avslutslägen. (1)

Dino Salihovic - Känns lite för valpig och för oslipad för att hela tiden komma in från bänken i hopp om att göra skillnad. Gör dock en del bra aktioner, men det räcker inte riktigt hela vägen. (2)

Godswill Ekpolo - Gör ett inhopp i 75:e matchminuten. Agerar inläggsfot på högerkanten. Kommer in i en period där IFK öser på för både reduceringar och kvittering. Gör det han är tillsagd att göra. (2)

Maic Sema - Inhopp 75:e minuten - Gjorde inte mycket väsen av sig. Men från ingenstans är det han som nickar in reduceringen på övertid. (2)















 




 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-08-21 21:03:52
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås