Platinumcars Arena, 2022-07-16 15:00

IFK Norrköping - Malmö FF
0 - 2

Spelarbetyg - IFK Norrköping mot Malmö FF

Det blev en tung förlust för kamraternas omstart på parken. Malmö FF tog tre välförtjänta poäng och hakar på i toppen, medan IFK närmar sig botten… En tidig bjudning betydde 0-1 till gästerna som sen kunde öka målskörden till 2-0. Det var aldrig riktigt nära idag. Malmö tar med sig tre poäng hem till sig - rättvist.

1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

Oscar Jansson - Första målet kan han inte göra något åt. Andra målet borde han kunnat hålla kvar. (2)

Anton Eriksson - Svårt att bilda mig en uppfattning om nyförvärvet. Det är hans första match, så några förhastade slutsatser dras inte. Känns trygg med bollen, men blir synad vid målen - likt hela backlinjen. (2)

Linus Wahlqvist Egnell - Har likt hela backlinjen en del problem vid målen. Känns inte lika självklar idag som han brukar (2)

Godswill Ekpolo  -  Bjuder tyvärr Malmö på 0-1, och när han får chansen att reducera i öppet mål, hamnar bollen långt upp på läktaren. Kommer runt på kanterna, men saknar kvalité i inläggen. Svag 2:a (2)

Viktor Agardius - Har problem med tempot. Det utnyttjar Malmö gång på gång. Lyckas inte med mycket idag. Byts ut i 82:a minuten (1)

Maic Sema - Sema får 60 minuter från start. Har det  svårt på mitten, där han huserar. Det känns orörligt och kladdig med bollen. (1)

Ari Skúlason - River och skriker på mitten, men det hjälper tyvärr inte. (2)

Dino Salihovic - Vilken är hans position? Han rör sig över hela banan. Ibland med framgång, ibland med…motgång. Stänger många ytor för Malmö. Kan han ta Ishaqs position? (2)

Laurent Shabani - Det är en snabb spelare vi fått till oss. Känns spelsugen i sin nya klubb. Får 70 minuter idag och är inblandat väldigt mycket. Ser vass ut i kombinationsspelet och djupledsspelet. (3) Matchens IFK:are.

Christoffer Nyman-
Tillbaka i startelvan men kommer inte fram till något speciellt läge. Nyttig i den högre pressen. (2)

Jonathan Levi - Rör sig över hela banan, och han vill så mycket. Men det lossnar aldrig idag, tyvärr. Har en farlig frispark som sin bästa målchans. (2)

Eman Markovic -  Inbytt i andra halvlek. Långsam med bollen och i sina beslut. Har enligt mig en bit kvar för att platsa i ett Allsvenskt lag (1)

Lucas Lima - Blev inte den offensiva injektion som behövdes för IFK. (2)

Christopher Telo spelade för lite för att betygsättas.

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-07-16 17:55:19