Platinumcars Arena, 2021-07-03 15:00

IFK Norrköping - Malmö FF
3 - 2

Spelarbetyg - IFK Norrköping mot Malmö FF

IFK Norrköping tog emot Malmö FF på hemmaplan. Ca 3000 personer såg sitt IFK på plats, men ibland kändes det som fullsatt- perfekta förutsättningar för allsvensk fotboll. IFK började matchen bäst med högt tempo och möjligen mer beslutsamhet än vad vi såg i våras (innan uppehållet). Det blev tillslut en ganska jämn match, med mycket mål och mycket kamp. IFK vann tillslut matchen med 3 gjorda mål mot 2. En viktig seger som gör att gapet till toppen inte blir för långt.

5= Landslagsklass
4= Mycket bra
3= Bra
2= Godkänd
1= Underkänd

Oscar Jansson
Gör en bra match. Kommunicerar ständigt med sin backlinje och är säker med både händer och fötter. Kan inte beskyllas för något av målen. Känns trygg (3)

Marco Lund
När han gör det han ska på rätt sätt då blir det oftast bäst. Idag svajar det lite ibland och det känns som om det blir lite trassligt emellanåt – Han gör det lite svårt för sig. Marco vet själv att han får ta på sig en del av Malmös kvittering. Det ska tillägas att det finns stunder när Marco visar upp en väldigt fin passningsfot. (2)

Viktor Agardius
Känns lite anonym, men sätts på prov och löser det på ett bra sätt. Även här känns det lite, lite svajigt ibland. Utgick tyvärr skadad i den 56:e minuten – tog sig för knät. (2)

Linus Wahlqvist – Står idag för två assist. Kaptenen visar prov på både offensiv och defensiv förståelse i sitt spel. I första halvlek utgår nästan alla anfall ifrån högerkanten och Linus. Som vi lite vant oss vid så tar han en väldigt offensiv roll ibland. Han löser det perfekt utan att tumma allt för mycket på defensiven. (4) - Matchens lirare

Ishaq –
Han och Wahlqvist visar i första halvlek upp en god relation där ute på högerkanten. Ishaq utmanar, löper och testar en del avslut. Verkar spela med ett gott självförtroende. Ser man till defensiven så brister det ibland och det ser man idag. Men idag, så var det nog offensiven som betala sig mest. I andra halvlek blev han möjligen mer anonym men tog ändå löpningar och visade prov på ett gott spel. (3)

Alexander Fransson –
Vi börjar nog känna igen Fransson mer och mer. Idag gjorde det ont att möta Fransson – fråga Brorsson i Malmö…- Idag visade han upp sitt passningsspel, både långt och kort. Han är med i både offensiva och defensiva delar av spelet och känns mer trygg nu än i matcherna på våren innan uppehållet. Detta ser också ut att bli hans näst sista match i Peking-tröjan, för den här gången….(4)

Ari Skúlason –
Springer, passar och skjuter. Ari gör en bra match. Han noteras även för ett mål via ett härligt skott i 38:e matchminuten som betyder 2-1 till IFK. Blir i andra halvlek nedsatt på backlinjen i och med att Agardius blir skadad. Fortsätter och jobba lika bra där. (3)

Telo –
Känns lite anonym i första halvlek. Det kan dock bero på att det mesta av spelet utgick ifrån högerkanten. Telo tuggar sig dock in i matchen, gör det han ska och kommer ibland upp på skott medans han också jobbar gott i defensiven. Blir utbytt i 80:e minuten- Stabil insats (3)

Carl Björk –
Jobbar hårt i anfallet där han spelar centralt- tar bra och mycket löpningar. Han verkar ha tuffat till sig lite och påvisar ett bättre självförtroende. Noteras för 1-0 målet, som enligt rapporter borde varit bortdömt för offside, men men- skönt för han, IFK och oss att han fick näta idag. Blir utbytt i 63:e minuten. (3)

Maic Sema –
Gjorde en bra match. Även här såg vi en IFK:are med självförtroende idag. Hotade Malmös backlinje med både framspel och avslut. Det kunde blivit ett mål när han tog sig in i straffområdet och fick ett inspel på klacken- tyvärr blev det inte den renaste klacken. Skönt att se Sema spela idag tycker jag. (3)

Bergman Jóhannesson –
Startade idag på offensiv vänsterposition och stod för en assist. Det är han som passar fram till Ari och hans 2-1 mål. Ser man till spelet känns det möjligen som att han pendlar lite, ibland går det och ibland går det inte. Isak blir i andra halvlek satt på mitten där han får en liten mer defensiv roll, detta på grund av att matchbilden just då ser ut som den gör. Gör en bra match. Även han känns spelsugen (3)

Sam Adegbenro –
Kommer in istället för Agardius. Ser till en början lite tung ut men jobbar in sig i matchen mer och mer. Han hugger på bollar både i och utanför straffområdet, precis som han ska. Gör ett godkänt inhopp och hjälper IFK till seger (2)

Khazeni –
Kommer in i den 63:e minuten istället för Carl Björk – gör det han ska. Ett godkänt inhopp. (2)

Lucas Lima
Kommer även han in i den 63:e minuten istället för Maic. Sätter fart, springer mycket och visar upp ett riktigt bra spel i offensiven. Det är han som sätter det matchvinnande målet i den 83:e matchminuten- hans första i allsvenskan. Efter matchen tog han emot publikens jubel när han gjorde en intervju med Discovery+. Ett riktigt bra inhopp! (4)

Dino Salihovic Byter av Telo i den 80:e minuten, ser pigg ut men betygssätts inte då han spelade 10 min.

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2021-07-03 19:54:00