Spelarbetyg IFK Norrköping - Varbergs BoIS FC

IFK Norrköping studsade tillbaka och stod åter som vinnare efter att Varberg besegrats med 2-0. En stabil insats överlag och en väldigt imponerande prestation av Ishaq!

IFK var redo att slå tillbaka efter första förlusten senast mot Sirius, när det nu var Varberg som stod för motståndet. Det var inga större förändringar i startelvan då Jens fortsatte med merparten av samma spelare som tidigare. Men Abdulrazaq Ishaq som gjorde sitt första mål i IFK senast belönades med en startplats istället för Fransson. IFK startade alltså med en 17- och en 18-åring på mittfältet. 23-årige Eric Smith drog dock upp medelåldern på mittfältet till 19,3 år…
I övrigt var även Jonathan Levi tillbaka i startelvan.

Första 45 minuterna bestod av stabilt spel av IFK som resulterade i ledning med 1-0. Varberg föll ofta tillbaka och stängde ytor, men var inte ofarliga och skapade ett par chanser. Ledningen var hur som helst helt rättvis. IFK hade några till chanser men inte jättemycket av värde ändå.
Tidigt i den andra halvleken utökade IFK till 2-0 och Varberg kunde aldrig riktigt hota på allvar. Peking var tillbaka som ett vinnande lag och det kändes aldrig oroligt.

Isak Pettersson 3
Fick sträcka ut och göra en tv-vänlig räddning efter en halvtimme. Kvarten senare var det dags att agera igen och han gjorde det bra. Så såg matchbilden ut för vår målvakt som höll sig allert trots att han inte hade så många räddningar att göra.

Henrik Castegren 2
Godkänd men inte mycket mer. Hade problem med defensiven, främst i den första halvleken då Varberg anföll mycket längs hans kant. Offensiven blev lidande av ett svagt passningsspel. Samspelet med Levi kan bli bättre.

Filip Dagerstål 3
Stabil och trygg insats. Såg ut att ha full koll på motståndare och samspelet med övriga backlinjen fungerade bra.

Rasmus Lauritsen 3
Styr och leder såväl backlinjen som övriga laget på ett föredömligt sätt. Som vanligt otroligt stark i huvudspelet och hotade offensivt. Noterades för målet vid 2-0, men det var oklart om Rasmus var på bollen som sköts av Gerson.

Lars Krogh Gerson 3
Såg ut att vara den som bör noteras för 2-0, utan att ha sett repriser, med ett välplacerat vänsterskott. Stabil i övrigt defensivt, men kom inte upp mycket i offensiven förutom vid 2-0. Fick taktiska direktiv att kliva in i banan istället för att fylla på så det finns en förklaring till så få offensiva löpningar.

Abdulrazaq Ishaq (ut 84) 4
Inledde med flera bollvinster högt upp i plan och visade upp ett väldigt imponerande presspel matchen igenom. Växte under hela matchen och var ett ständigt hot med maxlöpningar efter maxlöpningar. Blev till slut så svårstoppad att han kapades brutalt i något som mycket väl kunnat resultera i rött kort. En väldigt imponerande insats och självklart matchens IFKare!

Eric Smith (ut 65) 3
Delaktig i nästan varje speluppbyggnad när han gick djupt för att hämta boll. Stod för en mycket fin framspelning till 1-0 och den assisten i sig lyfter betyget!

Isak Bergmann Johannesson 2
Rätt anonym i den första halvleken men fick ut lite mer av sitt spel i den andra halvleken. Kan bättre men för den delen gjorde han inte bort sig heller.

Jonathan Levi (ut 65) 2
Hade en hel del boll under den första halvleken och utmanade i vanlig ordning, men slutprodukten fanns det mer att önska av. Mer anonym i den andra halvlekens inledning och byttes ut.

Christoffer Nyman (ut 84) 3
Satte 1-0 på nick när han löpte in bakom backlinjen. Hade någon mer chans men utan att riktigt hota. I övrigt blev det mycket grovjobb.

Sead Haksabanovic 2
Var väldigt osynlig i den första halvleken och hade svårt att komma loss. Fick som många andra mer ytor i den andra halvleken och kunde då utmana mer och hade något farligt skott bland annat. Allt som allt en klart godkänd insats.