Lagbanner
Örjans Vall, 2024-09-29 14:00

Halmstads BK - IFK Norrköping
0 - 0

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
En oförstående Traustason efter IFK:s bortdömda 1-0-balja.

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall

155 matcher med nätrassel fick räcka. På en halvdan gräsplätt i Halland spelades undermålig allsvensk fotboll. Tempot var lågt, passningsprocenten likaså. Den anmärkningsvärda sviten hade varit intakt om inte domare Wolf trott att bröstet tillhörde armen. Nåväl. 0-0 var talande, rättvisa siffror. I slutskedet var det uppenbart hur lagen ställde sig till poängfördelningen. Halmstad hade inte kvaliteten för att bryta dödläget. IFK tog inga risker med en pinne under västen. Här är spelarbetygen!

Betygsskalan:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

David Mitov Nilsson 3
Ställdes på prov ett par gånger i den första halvleken och var aldrig nära att ge vika. Med på noterna när HBK slog långt. Spelet med fötterna lämnade en del övrigt att önska.

Dino Salihovic (ut 74) 2
Stora problem med Agnero under delar av den första halvleken. Hittade Neffati fint längs högerflanken. Desto större dilemman när det alternativet inte fanns till hands. Tidvis en säkerhetsrisk.

Amadeus Sögaard 3
Stod för en förtroendeingivande insats i spelet utan boll när han gavs en sällsynt startmöjlighet i mittlåset. Som de senaste matcherna har utspelat sig finns tre habila alternativ för Alm att luta sig emot på höstkanten. Lyxigt!

Max Watson 4
Hanterade Halmstads fridykande forward följsamt, lugnt och stabilt. Nullifierade HBK:s hot i luftrummet tillsammans med kollegorna i backlinjen. Matchens IFK:are.

Yahya Kalley 3
Prioriterade defensiven, där han frånsett någon enstaka groda var godkänd utan att sticka ut. Offensiven offrades sannolikt av taktiska skäl.

Arnór Traustason 2
Tillbaka i elvan efter skadefrånvaron och sågs ta sig för fotleden i den första halvleken. Fullbordade matchen, om än utan att glänsa. Viktigt att ledargestalten är tillbaka, men han har betydligt mer att ge än vad som syntes på Örjans vall.

Jesper Ceesay 3
Vann en hel del boll och gjorde stor nytta. Var därtill farlig med både huvudet och högern. Vaskade dock alltför många kontringar med svaga passningar och tunga touch. Måste vårda bollen bättre.

Moutaz Neffati (ut 81) 3
Spelaren som IFK sökte med längre bollar i den första halvleken. Skaffade sig ett övertag en-mot-en på högerkanten och vann en hel del frisparkar. Tröttnade allt eftersom.

Vito Hammershöy-Mistrati (ut 81) 3
Jobbade hem med den äran och räddade ett troligt bakåtmål i slutet av den första halvleken. Fick senare ett läckert ledningsmål bortdömt på felaktiga grunder. Osynlig under betydande delar av matchen, men en av få på planen med tydlig x-faktor.

Ísak Andri Sigurgeirsson (ut 90+1) 2
Fick fler tillfällen att visa sin skicklighet än mot Elfsborg. Lyckades sådär. Finurlighet finns. Timing och självförtroende saknas. Trubbig.

Carl Björk (ut 81) 3
I Pricas och Nymans frånvaro var det återigen Björk som frontade IFK. Laget hade säkerligen gynnats av att nyttja dennes speed mot en ganska trög backlinje. Istället blev det främst avledande löpningar och mycket begränsad involvering. Svag trea.

Inhoppare:
Anton Eriksson (in 74)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Laorent Shabani (in 81)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Stephen Bolma (in 81)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Kristoffer Khazeni (in 81)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Åke Andersson (in 90+1)
Spelade för kort tid för att betygsättas, men att 17-åringen tog sina första stapplande steg på en allsvensk plan var ett av söndagens stora glädjeämnen.

Ej inbytta:
David Andersson
Marcus Baggesen
Jacob Ortmark Ouro
Ture Sandberg

Andreas Alm 3
Det finns fog för frustration när IFK spelar långsamt och slarvigt mot vad som sett över hela säsongen varit Allsvenskans sämsta lag. Andreas Alm är i första hand mannen att beskylla. Med det sagt kan han peka på två primära faktorer som gör approachen och taktiken försvarbar. Ett betydande antal frånvarande pjäser i centrallinjen är den ena. Tabelläget den andra. Slutspurten handlar om att plocka poäng mot rätt lag och en förlust mot Halmstad hade kunnat vara ödesdiger. Det motiverar riskminimering, även om sömniga 0-0 givetvis inte är optimalt. 

Halmstad BK- IFK Norrköping 0-0 (0-0)
Första halvlek: -
Andra halvlek: -
Skott: 8-4
Skott på mål: 2-3
Hörnor: 6-7
Varningar Halmstad: Vinícius Nogueira, Marcus Olsson
Varningar Norrköping: -
Domare: Victor Wolf
Publik: 4 239

Markus Turessonmarkus.turesson98@gmail.com2024-09-29 17:50:56
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Höstrysaren fortsätter för Peking!
Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Betyg efter en helvild kväll i Borås