Lagbanner
Platinumcars Arena, 2024-07-27 15:00

IFK Norrköping - Kalmar FF
2 - 0

Spelarbetyg när Totte löste andra raka

Spelarbetyg när Totte löste andra raka

Tre makalöst viktiga poäng i bottenstriden, säsongens bästa insats och ett kärt återseende när David Moberg-Karlsson presenterades i paus. 2-0 mot Kalmar var långt stabilare än något annat som IFK Norrköping har visat upp under den allsvenska säsongen. Framförallt hyllades Peter Hunt med ett femstjärnigt tifo, stående ovationer och spel som värmde. Helheten höll landslagsklass. Här kommer spelarbetygen!

Betygsskalan:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

David Mitov Nilsson 4
Från ett facit med tre insläppta per match till två raka nollor. Bedriften är lagets, men Mitov Nilssons betydelse förtjänar att uppmärksammas. Säker i luftrummet och kvick från sin linje. Släppte en läskig retur i första halvlek, annars inga anmärkningar.

Dino Salihovic (ut 89) 4
Ibland var marginalerna farligt små, men med skicklighet och självförtroende lyckades Dino alltid hitta en lösning. Högerkanten med grabbar från stan fortsätter att vara ett glädjeämne.

Isak Ssewankambo 3
Satte få fötter fel runt den egna boxen och var resolut utan boll. Med densamma uppstod ofta problem och den halvlånga lösningen in i mitten kommer att straffa sig mot bättre lag. Kontinuitet önskas i mittlåset där Isak gärna får fortsätta. Samtidigt behöver risktagandet bli mindre.

Max Watson 4
Jag skänkte inte särskilt många tankar åt att Max Watson var på planen. Ett gott betyg, både till laget och Watson. Passningarna var väl avvägda och försvarsspelet följsamt. Trygg.

Yahya Kalley 4
Att de offensiva framstötarna var lätträknade spelar ingen roll när en av seriens största offensiva hot tystades effektivt. Jacob Trenskow i bakfickan är en fjäder i hatten för Kalley, som ser allt bättre ut bakåt.

Ismet Lushaku 4
Inte helt bekväm i det låga försvarsspelet. Däremot fenomenal med en kombination av boll och tid till sitt förfogande. Slog den känsliga macka som föranledde 1-0-målet och vann kampen centralt med bländande teknik.

Arnor Traustason 5
När IFK sjönk som djupast i den första halvleken var det Arnors bollvinster som tillät lagkamraterna att slappna av. I de offensiva framstötarna spelade hans känsliga fötter ofta en nyckelroll. Riktade sin frustration mot motspelare och var brutalt bra.

Mouttaz Neffati (ut 84) 4
Inspelet till Nymans 2-0-kasse var delikat. I övrigt fick se både högt och lågt i teknisk väg. Vad gäller energi och attityd är #37:s intåg i startelvan precis vad Peking behöver. Snuddar på en femma. Opetbar?

Kristoffer Khazeni (ut 46) 2
Väl värd att få chansen från start. Dessvärre tog han den inte. Snabbheten med bollen vid fötterna syns bäst när motståndarna redan har en timme i benen. Ständigt avig, men dessvärre inte särskilt involverad. Super-sub mot GAIS!

Carl Björk (ut 84) 4
Tillhörde de som sprang allra mest i solskenet. Det var inte klockrent, men sannolikt det bästa som vi har sett från Björk under lånesejouren. Kom runt på vänsterkanten vid flera tillfällen, bland annat vid ledningsmålet. Med lite självförtroende kan Umeåsonen bli nyttig på riktigt.

Totte Nyman (ut 84) 5
Med kasse nummer 93 och 94 klev Nyman förbi en viss Gunnar Nordahl vad gäller allsvenska nätrassel. Utöver de kyliga avsluten var kaptenen en gigant i duellspelet. Kalmars mittbackar kommer att drömma mardrömmar om bildsköne Totte. En straffmiss från hattrick. Likväl Matchens IFK:are.

Inhoppare:
Ísak Andri Sigurgeirsson (in 46) 4
Jag har längtat efter att se Ísak Andri som släpande anfallare och blev inte besviken. Svår att ta bollen av och avlastar således Nyman i uppspelsfasen. Vann frisparkar, hörnor och blev sånär målskytt med pannan. Farlig!
Tim Prica (in 84)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Laorent Shabani (in 84)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Kevin Höög Jansson (in 84)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Anton Eriksson (in 89)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ej inbytta
David Andersson
Marcus Baggesen
Jesper Ceesay
Vito Hammershöy-Mistrati

Andreas Alm 4
Såväl Alm som dennes spelartrupp ska lyftas för den defensiva uppryckningen. Hönsgårdstendenser gick visserligen att skönja när Snoka föll djupt i den första halvlekens slutskede. Men med nya taktiska direktiv i halvtidsvilan kunde laget sedan segla ifrån till årets första komfortabla seger.

IFK Norrköping – Kalmar FF 2-0 (1-0)
Första halvlek: 1-0 Totte Nyman (18’)
Andra halvlek: 2-0 Totte Nyman (66’)
Skott: 10-7
Skott på mål: 5-3
Hörnor: 6-3
Varningar Norrköping: Arnor Traustason
Varningar Kalmar: Lars Saetra, Robert Gojani, Vince Osuji, Simon Skrabb, Ivan Inzoudine
Domare: Mohammed Al-Hakim. Knappt godkänd.
Publik: 6 919

I tisdags kom beskedet om Peter Hunts tragiska bortgång som en blixt från klar himmel. I veckan har en minnesplats upprättats och idag hedrades hans minne. Med en stående ovation och med en strålande prestation. Anförda av den lokala fältherren Nyman stred de vitblåa kämparna för en framliden hjälte. Någonting annat än tre poäng fanns aldrig på kartan. Tack för showen, Peking. Tack tifogruppen, för ert rappa och förstklassiga arbete. Med er kan jag bara instämma.
Tack för allt Peter – vila i frid!
 

Markus Turessonmarkus.turesson98@gmail.com2024-07-27 20:46:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås