Strandvallen, 2021-07-11 15:00

Mjällby - IFK Norrköping
0 - 1

Stabil defensiv säkrade tre poäng på Strandvallen

En första halvlek där vi får en drömstart med ett tidigt 0-1 mål i den 4:e minuten. Utöver det har IFK ett litet spelövertag men skapar inte så mycket chanser. Mjällby skapar inte mycket alls och IFK har kontroll. I andra halvlek är IFK lite sämre men Mjällby skapar inte mycket heller. Fram till minut 80 då de får lite tryck på IFK. En stabil defensiv kan dock säkra hem tre poäng till Östergötland.

Oscar Jansson  - Har en lugn första halvlek då inget av Mjällbys avslut träffar mål. Fortsätter likadant i andra. - 2

Linus Wahlqvist (UT 68) - Spelar stabilt i första och samarbetat med Ishaq är bra. Får en smäll av Löfqvist som gör att han måste utgå, hoppas inte det är allvarligt för vår kapten som växer som ledare för varje match. - 2

Henrik Castegren - Henka är bra idag. Vinner flera dueller och gör några fina glidtacklingar. Kul att se! Får ett bra läge att utöka ledningen i den 74e minuten men får inte någon bra träff med huvudet. Håller ihop defensiven bra. - 3 - Matchens IFK:are!

Viktor Agardius (UT 73) - Får höra en del burop som dock avtog ju längre första halvlek gick, spelar trots det stabilt utan att sticka ut. En känslomässig match för honom, såklart. - 2

Ishaq Abdulrazaq - Har IFK:s första chans i den andra minuten när han skjuter utanför. Aggressiv i försvarsspelet och försöker vinna boll högt upp. Får IFK:s bästa chans att utöka ledningen i den första halvleken. - 3

Alexander Fransson - Tar för sig och visar pondus. Stärkts av att spela med Skulason och det är så tråkigt att detta kanske är Alles sista match för denna gång. Firma Fransson/Skulason känns som ett otroligt kompetent innermittfält och har i de senaste två matcherna slagit ut motståndarnas mittfält. Om Alle nu lämnar så önskar jag honom all lycka i sin kommande klubb! - 3

Ari Skulason - Slår en fantastisk boll till Bergmann i den 20:e minuten men ett Mjällbyben kommer emellan. Spelar fram Telo på kanten i den 30:e minuten vilket borde blivit farligare. Hans närvaro har gjort Fransson bättre redan, slår inte många bollar fel. Har ett farligt skott över i den 53:e minuten. - 3

Christopher Telo - Stänger igen sin kant, har en löpning där han får en fin boll av Skulason vilket dock borde förvaltats bättre. Skulle önska mer offensiv aktivitet. Onödigt slarvig i närkampsspelet emellanåt och drar på sig i alla fall två onödiga frisparkar. - 2

Maic Sema (UT 68) - Gör 0-1 målet. Fin bollkontroll och spelar enkelt, får ett bra läge igen i den 26:e men han tappar dock balansen. Det börja lossna för Maic och det glädjer mig otroligt mycket. Börjar visa det man ville se när han värvades. - 2

Carl Björk (UT-68)- Sringer mycket och är snabb. Ibland önskar man att bollbehandlingen var bättre. Vinner även en del dueller. - 2

Isak Bergmann Johannesson - Tråcklar sig fram med bollen och kommer fri vid ledningsmålet som Sema stöter in. Spelar fram Sema igen i den 26:e minuten, Sema snubblar dock. - 2

Kristoffer Khazeni (IN-68) - Försöker bryta igenom flera gånger och Mjällbyspelarna får dra i honom för att stoppa honom. Spelar först fram Adegbenro och sen Ishaq i ett dubbelläge. Vill se mer av Khazeni som uppenbarligen har mycket i sig. - 2

Lucas Lima (IN - (68) - Rejäl och vinner dueller. Gör även så i den 86:e minuten när han bryter igenom, men avslutet är för tamt. - 2

Samuel Adegbenro (IN-68) - Ganska osynlig i sitt inhopp. Får dock ett läge att punktera matchen i den 93:e minuten men avslutet räddas. - 2

Dino Salihovic (IN 73) - Är ivägen när Moro nästan stöter in 1-1. Gör inte bort sig och är som övriga i defensiven solid. - 2

Avslut: 10-15
Avslut på mål: 0-6
Avslut i målzonen: 4-5