Lagbanner
Stefan Thordarson om SM-guldet "Det är helt fantastiskt"
Thordarson klädde sig fint innan matchen mot Malmö

Stefan Thordarson om SM-guldet "Det är helt fantastiskt"

Pekinglegenden Stefan Thordarson följde guldmatchen mot Malmö hemifrån Island. I en intervju med Guldköping berättar han om sina känslor efter guldet, vad han tycker om IFK:s säsong och vad han tror har gjort dem till ett mästarlag. Thordarson hyllar också sin landsman Arnor Traustasson, som avgjorde matchen mot MFF.

Stefan Thordarson hjälpte IFK att vinna superettan 2007. Då var det stort firande i Norrköping, men det var ingenting jämfört med folkmassorna som samlades för att hylla spelarna när IFK säkrade SM-guldet igår. Thordarson hade inte möjlighet att se matchen mot Malmö på plats eller delta i firandet, men han följde matchen från Island och är väldigt glad.
                                                                                                                          
 - Jag såg matchen på TV. Jag är väldigt imponerad över hur bra de spelade och fansens stöd. Det är helt fantastiskt att de vann. Jag ville gärna vara på plats, men tyvärr kunde jag inte komma.

 - Jag är jätteglad för hela Norrköping och laget. Det är en helt underbar stund för de som har styrt klubben och jobbat med klubben. Jag är väldigt glad för dem. De har gått igenom en bergochdalbana med klubben de senaste åren och nu får de stå med SM-guld. Det är helt fantastiskt. 

Ingen hade förväntat sig att IFK Norrköping skulle ha en chans på guldet inför säsongen. Trots att Peking hade allt i egna händer innan matchen mot Malmö var det fortfarande många som räknade bort dem. Stefan Thordarson var dock säker på att laget skulle fixa det.
 
 - Jag trodde på att det skulle bli guld innan matchen mot Malmö. Det är lätt att säga nu i efterhand, men jag var övertygad om att de skulle klara det. Däremot trodde jag inte på guld innan säsongen. Precis som alla andra hade jag aldrig tippat att de skulle vinna guld. När säsongen började tänkte jag inte ens att det skulle kunna bli en topplacering. Det var först runt tjugonde omgången man kände att det finns en möjlighet. Det har bara varit roligare att följa dem ju längre tiden har gått. 

Thordarson om sin landsman Arnor Traustasson
 
 - Det var underbart att se hur Traustasson spelade igår. Jag tyckte han var bäst på planen. Det första målet var ju hans kämparvilja som låg bakom, när han vann bollen och spelade fram Kujovic. Jag tyckte att han gjorde en riktigt bra match och det var kul att han fick avsluta matchen och säsongen med ett mål. 

Vad är det som har gjort IFK så bra den här säsongen?
 
 - Jag tycker det är hela truppen som har gjort det här tillsammans. Det är inte någon enskild spelare som har varit överlägsen. Kujovic har ju varit fantastiskt bra, men det är först och främst laget som har åstadkommit det här. Alla har varit delaktiga.

 - Det finns massor av saker som måste fungera för att man ska nå såhär långt, men det är oftast tränaren som får ta åt sig mycket av äran när det går bra, precis som att han får ta smällen när laget spelar dåligt. Han har styrt laget på rätt sätt och hittat de rätta spelarna. De har fått ihop en bra trupp som fungerar tillsammans. Jag tror att det är först och främst tränaren som har fått till det här. 

Jonatan Häggström Wedding jonatanhw@gmail.comjonatanhw2015-11-01 18:51:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås