Svag insats av IFK ger låga betyg
Khazeni fick läget i slutet, men lyckades inte sätta nicken.

IFK hade några få ljusglimtar i den första halvleken, men överlag var det Kalmar som stod för det bästa spelet och hade vassare chanser. I den andra halvleken blev det än sämre och IFK lät Kalmar kliva fram allt för enkelt under hela matchen. Det var just i en sån situation som Kalmar gjorde sitt vinnande mål. Man-man-spelet såg inte ut att fungera alls för IFK och för mig är det ett stort frågetecken för Norlings taktik idag. Betygssättningen var nära att resultera i underkänt för de flesta.

Oscar Jansson 3 – Matchens IFKare!
Släppte en märklig retur på ett distansskott i första halvleken och övertygade inte heller på ytterligare ett distansskott därefter. Men sedan agerade Oscar desto bättre vid flera situationer där han reflexräddade, bland annat en jättefin räddning i slutet. Fick ingen direkt hjälp av försvaret vid 0-1 som satt i krysset.

Linus Wahlqvist (ut 83) 1
Missade enkla passningar och kom sällan med i offensiven. Fick en tidig varning och hade allmänt svårt att hänga med. Avstängd nästa match.

Henrik Castegren 1
Även här var det en som hade svårt att hänga med och tog en tidig varning. Stod för en del bra aktioner och rensningar, men överlag var det för dåligt i backlinjen.

Viktor Agardius 1
Likt övriga backar var det en svag insats. Borde ha legat närmre, eller åtminstone satt press på Berg som fick utrymme att prickskjuta 0-1.

Alexander Fransson 2
Testade några skott, vilket vi inte är så vana vid att se och ett av skotten kändes ganska farligt men gick strax utanför. Slog även en fin långboll till Khazeni i slutet.

Abdulrazak Ishaq 2
Tappade markeringen på Berg som satte 0-1, men gjorde utöver det en skaplig insats. Stod för en viktig brytning som räddade ett farligt läge och var aktiv matchen igenom. Bäst på mittfältet, men det säger inte mycket en sån här dag.

Ari Skulason (ut 62) 2
Hade ett fint avslut från distans tidigt i matchen som testade målvakten. Fick inte till det speciellt mycket i spelet i övrigt, men tog ett defensivt godkänt jobb.

Maic Sema (ut 63) 2
En anonym insats, men för den delen inte direkt sämre än övriga medspelare omkring sig. Taktiken gjorde det inte lätt för någon och Maic var inget undantag.

Jonathan Levi 2
Stod för en riktigt fin framspelning till Totte tidigt i matchen och hade ett hyfsat avslut runt 70:e minuten. Utöver det skapade Levi inte mycket av värde. Försökte ändå hitta lösningar.

Carl Björk 1
Fick inte spelet att fungera alls och hade svårt att komma loss med sina löpningar.

Christoffer Nyman 1
Fick ett bra läge tidigt, men skottet räddades. Fick inte mycket att jobba med, men skapade heller inget på egen hand och kändes avslagen och fungerade inte alls som bollmottagare. Hade tur som inte drog på sig straff strax innan halvtid efter en klumpig tackling.

Inhoppare:

Samuel Adegbenro (in 62) 1
Fick inte heller mycket bollar att jobba på, speciellt inte i straffområdet. Var inte helt lyckad i spelet med bollen längre ner i banan heller.

Kristoffer Khazeni (in 63) 2
Bidrog med kreativitet och vågade utmana, men fick inte till slutprodukten. Hade ett bra läge att kvittera i slutet, men nickade över.