Lagbanner
Platinumcars Arena, 2022-07-03 17:30

IFK Norrköping - Sirius
0 - 1

Svaga betyg - IFK NORRKÖPING - Sirius

Svaga betyg - IFK NORRKÖPING - Sirius

Det känns som att jag sett den här IFK-matchen 100 gånger innan. IFK äger till stor del hela första halvleken, men skapar knappt en farlig målchans. I andra halvleken är det Sirius som tar över och straffar IFK genom nya spelytor. Även om IFK försökte pressa på mot en kvittering kändes det aldrig riktigt farligt. Ja, jag har sett den här matchen 100 gånger innan. IFK sjunker igenom i en andra halvlek, och det blir aldrig riktigt farligt. Det surras på läktaren...

1 - Underkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Landslagsklass
-----------------------------------------

Oscar Jansson
- Gör ett par bra ingripanden, räddas av ribban. Men tyvärr släpps det in ett mål från distans. (2)
 
 
 
Godswill Ekpolo - Ett av IFK:s starkaste offensiva vapen? Ja. Vet inte vad det egentligen betyder. Jag tolkar det som att det saknas offensiv kraft i IFK. (2)
 
 
 
Linus Wahlqvist Egnell - Han finns där, och det känns ändå skönt. Dirigerar sina spelare på föredömligt sätt, men det räcker tyvärr inte idag. (2)
 
 
 
Viktor Agardius - Tappar ibland sin position, vilket ställer till det lite. Men överlag är det väl inte där det felar ikväll. (2)


Egzon Binaku - Fungerar defensivt. Men sett till systemet IFK spelar med så blir det ingen succé framåt. Känns gänglig och trubbig med bollen. Blir utbytt i 65 minuten.  (1).

 
Jakob Ortmark - Blandar och ger idag. Har en problematisk andra halvlek, som resten av laget. Vill han lite för mycket mot sina forna kamrater? Svag (2)

 
Ari Skúlason - Kämpar på mitten, i både motvind och medvind. Slarvar en del idag. Fortsätter tappa mycket boll. (1)

 
Daniel Eid - Gör en godkänd match idag, trots att det blev som det blev. Både off/def. Blir utbytt till förmån för mer offensiv kraft, eller? (2)


Eman Markovic- Känns som att han försvinner från matchbilden ibland. Möjligen lider han av att spelet oftast utgår från Eid, Ekpolo och Levi på högerkanten. (2)

 
Christoffer Nyman
- Gör ett bra jobb i sina 25 minuter. Blir tvungen att avbryta matchen på grund av en smäll mot huvudet han fick i 15:e spelminuten. Han försökte, men det gick inte. (2)

 
Jonathan Levi - Mycket kring IFK:s anfallsspel lutar sig mot Levi. Ju längre matchen går, ju mer frustrerad blir han, på både domare och medspelare. Jag kan förstå honom. (3) matchens IFK:are


Kamdem Tibell-
1 minut mot Djurgården, men jag kallar ändå detta för hans Allsvenska debut. Går före Lima, som också finns med på bänken. Har svårt att hitta rätt i matchen. Tyvärr blir inte debuten någon succé. Men ska han ens ses som den naturliga ersättaren till Nyman? Inte enligt mig, men nu var det så. Moteveringen var att han sett bra ut på veckans träningar. Svag (2)

Maic sema - Måste titta upp lite mer när han har bollen. Har absolut gjort bättre inhopp. (1)
 
Lucas Lima - Erbjuder alltid sina pigga ben, söker sina genombrott och hittar dem ibland. (2)







 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-07-03 20:26:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås