Lagbanner
Tack för allt Isak Pettersson
Nu lämnar publikfavoriten IFK Norrköping

Tack för allt Isak Pettersson

Det de flesta redan visste är nu officiellt och bekräftat. Efter tre framgångsrika år lämnar Isak Pettersson IFK Norrköping. Han har skrivit på för den franska klubben Toulouse FC.

Tre säsonger, 90 allsvenska matcher och 32 hållna nollor. Isak Pettersson lämnar ett fint eftermäle i Norrköping. Men nu har det blivit dags för den skicklige målvakten att ta ett steg uppåt i karriären. Han har skrivit på för Toulouse i franska andraligan. 
- Jag är väldigt glad och exalterad, kan inte vänta med att komma igång, säger Isak Pettersson till Toulouse officiella hemsida i samband med presentationen. 

Isak Pettersson kom till IFK Norrköping på fri transfer från Halmstads BK inför säsongen 2018. Då hade han slagit igenom med en fin säsong i den halländska klubben, som åkte ur Allsvenskan. När Isak presenterades för IFK var han tilltänkt som andramålvakt efter David Mitov Nilsson, men när denne skadade sig på försäsongen fick Laholmssonen Pettersson chansen från start. 

Han tog vara på förstahandskarna och gjorde en fantastisk säsong. Isak blev utnämnd till årets målvakt i Allsvenskan 2018, efter att ha varit en stor bidragande faktor till IFK Norrköpings stora silver den säsongen. Han tilldelades samma pris 2019, bland annat för att han höll 16 nollor och bara släppte in 26 mål den säsongen. 2020 var Pettersson fortsatt en av lagets viktigaste spelare, även om han inte fick någon utmärkelse som Allsvenskans bästa målvakt. 

IFK Norrköping har länge vetat att den 181 centimeter långe målvakten hellre vill gå utomlands än att förlänga sitt kontrakt med IFK. Nu när det står klart att 23-åringen lämnar Peking ska en ersättare in. Enligt sportexpressen kan det bli Örebros 30-årige målvakt Oscar Jansson, vars kontrakt med Närkeklubben har gått ut. 

"Enligt SportExpressens uppgifter är kontraktet påskrivet och spelaren presenteras inom kort som klubbens nästa nyförvärv, troligtvis redan närmsta dagarna.", skriver tidningens journalist Daniel Kristoffersson, som är väldigt trovärdig i sina avslöjanden. Med andra ord kan vi inom kort vänta oss att Oscar Jansson presenteras av IFK. 
Vi på Guldköpings redaktion vill tacka Isak Pettersson för hans tre fina år i Norrköping och önskar honom lycka till i Frankrike. Välkommen åter i framtiden Isak!
 

Jonatan Häggström Wedding jonatanhw@gmail.comjonatanhw2021-01-06 17:15:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås