Eleda Stadion, 2024-08-17 15:00

Malmö FF - IFK Norrköping

Tillbaka till guldarenan, går det att önska sig en seger till? Eller nöjer vi oss med oavgjort?
Senaste matchen på "Malmö stadion" förlorades med 5-2, vilket betydde uttåg ur årets Svenska Cup! Trots ledning med 1-0.

Malmö FF på sin hemmaplan, det borde vara en av årets svåraste matcher. Kan trycket lätta då hemmalaget hade match med förlängning borta mot ett grekiskt lag under veckan. Troligtvis inte, då Malmö säkert har tillräckligt bra spelare för att slå IFK med spelare som inte var med i Grekland.

Årets matcher har ju inte varit några höjdare så här långt, först Cup-matchen, stryk med 5-2 och så hemmamatchen, stryk med 5-1. Tyder det på att det blir stryk med 5-0 nu?

Kan det gå bättre för IFK om jag jinxar Malmö, genom att påstå att Sebastian Nanasi kommer att göra hat trick under första halvlek. Att sedan de båda tidigare IFK:arna Isaac Kiese Thelin och Sead Haksabanovic gör var sitt mål under andra halvlek, ja då har vi 5-0!?

Försvaret med Mitov Nilsson har ju börjat sin matchrad med ett snitt på 1,0 insläppta mål.   medan försvaret med Jansson hade 2,66. Det kan ju betyda att det inte behöver bli 5 insläppta mål nu!?

Eller? Har Alm har scoutat Malmös matcher mot Häcken, BP, Mjällby och Sirius för att åtminstone klara oavgjort?

Om vi jämför fakta så förstår vi varför Malmö leder tabellen och IFK ligger 11:a.