Lagbanner
Tillbaka till ritbordet...Träningsmatch mot Jönköping Södra på Platinumcars Arena lördagen den 27 Mars 2021
Nu tusan ska vi hålla nollan!

Tillbaka till ritbordet...Träningsmatch mot Jönköping Södra på Platinumcars Arena lördagen den 27 Mars 2021

Nu tar vi nya tag för att nå så långt som möjligt i årets Allsvenska Resultat 5-0! Nu ska vi inte dra alltför stora slutsatser mot ett lag som tillhör första fjärdedelen av Superettan men det är ju alltid trevligt att göra många mål och hålla nollan!

Laguppställningar:
IFK                                                                           
1 Oscar Jansson                                                     
6 Linus Wahlqvist (ut 61)                                         
4 Marko Lund (ut 84)                                               
16 Victor Agardius                                                 
13 Abdulrazaq Ishaq                                             
21 Dino Salihovic (ut 61)                                       
2 Henrik Castegren                                                 
14 Egzon Binaku (ut 61)                                         
10 Jonathan Levi (ut 61)                                       
15 Carl Björk                                                           
23 Samuel Adegbenro (ut 74)                               

Avbytare:                                                               
29 Julius Lindgren                                                
17 Theo Rask (in 61)                                           
28 Oliver Stefansson (in 61)                                 
18 Emanuel Chabo (in 74)                                   
23 Maic Sema (in 61)                                           
22 Manasse Kusu (in 61)                                    
11 Isak Ellbring (in 84)                                         
3 David Rosén
20 Felix Larsson
Icke uttagbara: Totte, Telo, Khazeni, Lima och Alle.

Jönköping Södra
1 Frank Pettersson
4 Marcus Degerlund
 7 Sebastian Crona
12 Jesper Svensson
24 Marko Nikolic
5 Fredric Fendrich
8 Moustafa Zeidon
22 Daniel Öjung
27 Elias Nordström

Avbytare:
18 Eric Johana Omondi
14 Arvid Eriksson
19 Granit Hana
21 Kevin Rodeblad Lowe
25 Noah Nylander
28 Oskar Sigurdsson

Efter två veckors speluppehåll sedan Cupförlusten mot Häcken är det nu dags att visa vad vi lärt oss sedan dess. Då det är landslagssamlingar runt om i Världen så är inte alla spelare tillgängliga idag.
Kevin har varit i Belarus och spelat en vänskapsmatch 1-1, och ska till Grekland och spela en vänskapsmatch imorgon. Isak och Finnur  spelar U21-EM och fick stryk av Ryssland med 4-1 i första matchen och spelar mot Danmark imorgon och Frankrike på onsdag. Haksa slog Lettland på bortaplan i onsdags med 2-1, vann mot Gibraltar idag med 4-1 och spelar mot Norge på onsdag.

Jag förväntade mig idag att:
Försvarsspelet skulle förbättrats.
De spelare som inte kunnat visa upp sig skulle få göra detta.
Anfallsspelet inte skulle stå och falla, mot detta motstånd, med att Alle, Isisak och Haksa borta. 

Det började inte så bra, då JS pressade högt och vi hade svårt att föra spelet. Vi de tillfällen som vi kom upp i banan fick vi några kontringar emot oss, främst på vår högra sida, som kunde resulterat i baklängesmål.
Det lugnade ner sig ganska snart och IFK tog över både spelet och matchen. Det var många som gjorde fina prestationer utan att gå in på dessa i detalj.
Mina tankar som helhet går som:

Oscar gjorde en stabil match i målet och han visade upp åtminstone en reflexräddning i Isaks klass. Dessvärre hade vi återfallit i kortpassningsspelet i och runt straffområdet och där kan jag konstatera utan att klaga, att Oscar inte är någon Isak med fötterna, men han fixade till de i bland lite tuffa passningarna till honom. Vad han har, som inte Isak var lika bra på, är de snabba utkasten eller utrullningarna som snabbt satte igång kontringar. Hans långa uppspel ser oxå bra ut och går ordentligt långt och når ofta adressaten. Jag saknar inte direk Isak nu. Det känns lugnt och stabilt. 

Jag hoppas inte bara att det berodde på motståndet, men backlinjen kändes tryggare idag. Att hålla Castegren i en offensivare position blev mycket bättre. Linus gjorde ett antal bra offensiva insatser, men saknades på sin kant i början på matchen. Det blev bättre ju längre matchen gick. Både Lund och Agardius är bra på att slå snabba djupledsbollar som idag öppnade upp motståndarnas defensiv. Framför allt fick ju Agardius en assist vid 2-0 målet! Det här borde bli stabilare och stabilare när de fyra får mer speltid ihop och lär sig vad de behöver för stöd av varandra. För att en målvakt ska bli riktigt bra så krävs det ett bra samarbete med backlinjen och Oscar som inte håller sig tyst kommer nog att få den hjälp han behöver.

Wingbackarna var varandras diametrala motsatser. Ishaq är fantastisk kul att se, en speedkula med en bastant kropp som det behövs mod att stoppa när han bestämt sig för att han vill fram. Han har oxå tekniken och passningsspelet för att dyrka upp försvar. Skulle han misslyckas så är han på direkten tillbaka och försöker ta tillbaka bollen och ofta lyckas han. Han håller på att bli en av mina favoriter för sin vilja, energi och att har han bestämt sig så kör han så de ryker!
På den andra kanten hade vi idag Binaku, som inte fått så mycket speltid av olika skäl. Vilket kanske gjorde att han inte kom i närheten av Ishaqs rörlighet. Förhoppningsvis när han får spela mer så kanske han kan ta efter Ishaqs Duracellkaninenergi och bli mer involverad i spelet.

Castegren kom definitivt bättre till si rätt på mittfältet. Att han dessutom fick göra ett välförtjänt mål, kändes nog bra. Ska väl då oxå passa på att säga att jag även tycker att Ishaqs hörnor var bra, då bollarna oftast hamnade, som vid Categrens mål, mitt i straffområdet. För att återgå tii Castgren tycker jag att hans offensiva brytningar var bättre än de tidigare defensiva.
Dino är en tuffing som inte går undan och kämpar och sliter en spelartyp som inte har varit så vanlig under de år jag följt IFK. 

När vi kommer till anfallet så är det ju intressant, jag vet att det inte var topplagen i Allsvenskan vi mötte, att konstatera att när både Totte och Haksa är borta så gör vi fem mål Det verkar bra för en lång Allsvenska. Måltjuven Samuel är alltid på språng och får hjälp av Levi, som gör att försvaret inte riktigt vet var de tvås framstötar kommer ifrån. Hans brytning vid 3-0 är ju magnifikt avläst. Levi gick lottlös idag, men det kommer han nog inte göra alltför ofta i år. Björk fick ju känna på hur det känns att vara ersättare för skytteligavinnaren från förra året. Han kanske blev lite chockad av alla möjligheter han fick och gjorde i alla fall ett mål.

Det blir alltid svårt att komma in som avbytare i dessa matcher då man byter ut så många spelare samtidigt så det tidigare spelet blir lidande. Dock tycker jag det var bra gjort av Chabo att säkert och snyggt lägga in bollen i mål. Sedan trodde jag ett tag att Pontus Almqvist kommit tillbaka, Isak Ellbring gjorde en bra insats som 16-åring komma in i matchen och ta för sig! Ytterligare en spelare som har framtiden för sig! Juste av Norling att släppa in honom mot si gamla klubb!
Summa summarum, det blev en trevlig lördagseftermiddag framför TVn med alla mina önskingar som uppfylldes. Nu får vi vänta till Siriusmatchen om 14 dagar för att se om detta även fungerar i Allsvensk miljö.
 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2021-03-27 18:40:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås