Lagbanner
Träningsmatch Bröndby - IFK Norrköping
Kvalificerat motstånd i årets cup!

Träningsmatch Bröndby - IFK Norrköping

Aldrig har väl så få sprungit så mycket...........

Matchen mot Bröndby IF var på förhand en mycket svår match. Jens har ju även valt att låta de yngre spelarna få vara med mot kvalificerat motstånd. Han mönstrade följande laguppställning:

Isak

Gerson
Castegren
Lauritsen
Telo

Isisak
Thern       (Smith, 46)
Blomqvist (Kusu, 63)

Björk         (Lindahl, 73)
Totte         (Lima, 63)
Sead        (Binaku, 75)

Förutom den första kvarten då IFK hängde med skapligt, var det inget snack om saken!  Ett danskt topplag mitt i säsongen mot ett IFK som just kommit ut lite yrvakna ur vinteridet.

Det var nog ingen som hade förväntat sig en seger, trots att intentioner fanns att anfalla och ha mycket boll. Nu var det ju också en gräsmatch, vilket inte gjorde det enklare för IFK.. 

Nu är det ju två månader kvar till premiären mot Malmö, så det är nog bra att möta liknande motstånd från början. Jämfört med förra årets start så ser det här mer lovande ut.

När Bröndby satte ett högre tempo och pressade över hela planen, så fick sig IFK en ordentlig fysträning över 75 minuter. Trots det myckna jagandet fanns det tecken på att det ska fortsättas att rulla boll från Isak till andra sidan av planen. 

Sead var verkligen på språng och sprang troligtvis mest av spelarna på planen. Han skapade och hade väl de bästa av de få chanser IFK hade.

Isak som varit så stabil, var stabil även nu, men råkade ut för två lägen som han inte hann med på. Vid det första såg det ut som om han var skymd bakom två backar och vid det andra studsade bollen olyckligt så han var tvungen att vända halvvägs mot fel håll. Han blev också mer pressad i eget straffområde, men redde ut situationerna med sina fötter, men inte lika lungt som vi är vana vid.

Backlinjen hade det inte lätt, då Bröndby pressade och oftast fick tag på bollen innan vi ens hann komma över på deras planhalva.

Mittfältet var mer eller mindre osynligt i första halvlek.  Tyvärr har ju Alle haft otur med sjukdomar under året, han hade behövts. Det blev något bättre bättre i andra halvlek.

Totte springer och springer men är inte så delaktig i spelet. Calle ser efter de första två träningsmatcherna ut som om han vill utmana Pontus om den tredje platsen i anfallet. Kan han t.o.m. utmana Totte?

Det blev rätt naturligt med bytena i pausen och Smith tyckte jag gjorde en bra insats i andra. Med tanke på sin ålder gjorde Isisak en berömvärd insats. Jag saknade dock Kasper på hörnorna.
Gerson är på väg att fylla upp Antes tröja, lugnt trots att hela havet stormade emot honom under hela matchen. Han gjorde också en säker glidtackling som påminde om Bajdoffs!  

Med tanke på bytena och Dagerståls skada, ser det ut som om backlinjen kommer att bemannas med dagens spelare ett tag framåt. På tal om Dagerstål så fick i alla fall hans tröja lufta sig en stund när inte tröjorna räckte till för alla ungtupparna.

Efter att nu ha sett två träningsmatcher är det intressant och roligt att se det unga gardet ta för sig och att de visar framfötterna trots ett betydligt starkare motstånd än de är vana vid.

På måndag lär det inte bli lättare då FC Köpenhamn med ett betydligt längre europaspel än IFK med sig i bagaget. De ligger på andra plats, 14 (!)  poäng före fyran Bröndby. IFK lär komma hem vältränade vad beträffar fysiken. Jag ser dock fram mot måndagsmatchen, man vet aldrig vad som kan hända!

Framför allt är vi många som är glada att matchandet är igång och att får följa med på ytterligare en spännande år och se spelet bli bättre och bättre!


 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2020-02-01 19:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås