Lagbanner
Träningsmatch Utsiktens BK - IFK Norrköping söndag 19 juni 2022
Så här vill vi inte se Utsiktens spelare jubla imorgon! Deal?

Träningsmatch Utsiktens BK - IFK Norrköping söndag 19 juni 2022

Vilka är utsikterna inför höstens Allsvenska omstart i midsommartider? Det får vi kanske svar på imorgon mot Utsiktens BK på

Änligen har landslaget spelat klart för den här gången? Var det var mest kaos hos dem eller på Arlanda, det låter jag vara osagt men några poäng blev det inte! Som tur var så skadade sig inte Totte vilket var nog det bästa med den samlingen!

Nu är det frågan om det blir några poäng för IFK, under det som nu kanska får kallas höstsäsongen?
Jag ser ju gärna att poänggenomsnittet höjs, i förhållnde till genomsnittet för vårsäsongen som hamnade på 1,4.

IFK upprepar det lyckosamma upplägget inför bortamatchen mot Kalmar, med ett liknande miniläger på gräs i Göteborg. Då matchen går på på Hjällbovallen i Angered misstänker jag att det är där de håller till. Där finns det riktigt gräs, vilket borde vara viktigt inför nästa vrckas svåra bortamatch mot Mjällby på Strandvallen.

Sedan sist har ju Yahev Garfunkel och Ishaq Abdelrazak lämnat men enligt uppgifter så kommer Viktor Agardius att få starta. Vi kan väl nästan räkna honom som ett nyförvärv efter allt skadeelände han gått igenom. Det är ju extra trevligt att han kan få komma till spel mot sina gamla lagkamrater.

Truppen på utflykten till västkusten består enligt Norling av samtliga, utom Khzeni, de Brito, Bjarnason och Dagerstål, där Dagerstål tränat för full, men sparas troligtvis inte matchen. 
Vad beträffar Ishaqs ersättare, så verkar Markovic få ta på sig den rollen. Dessutom finns Skúlason och Binaku att laborera med. 

Norling har nog lämnat in en ny önskelista till tomte Mårdh och på denna har troligtvis namn som Siriusspelarna Isak Ssewankambo och Laorent Shaban, Ken Sema, Timothy Ouma, Tankovic, Kalle Holmberg, Alexander Fransson...

Med dessa förutsättningar skulle det kunna bli följande startelva imorgon:

Jansson
Ekpolo Wahlqvist  Agardius
Eid Ortmark Markovic Skúlason
Levi Totte Sema/Lima
Bänken: Lindell, Lindgren, Lund, Telo, Binaku,  Tellgren, Salihovic, Lima/Sema, Kamdem Tibell, Chabo.

Med tanke på motståndet kan jag inte se något annat än vinst som ett måste. Klarar Mankovic att fylla ut Isahqs skor? Orkar Agardius med en halvlek? Skúlason en hel match? Sema från start? Är Telo hemma ifrån sin Portugalvistelse eller önskar han att han är kvar? Får Lund några spelminuter? Ja, det är mina funderingar inför matchen!

Utsiktens BK är ju ett relativt nytt Superettanlag, första året var 2015 och är i år tillbaka där. För tillfället är IFKs tidigare Martin Smedberg Dalence assisterande tränare och ytterligare en Dalence, Ramiro är lagledare. Törs jag tippa på pappa Dalence?  Under tidigare år har klubben haft Glenn Hysén och Torbjörn Nilsson som tränare. De ligger nu på en 6:e plats i serien med tabellraden 10 5 2 3 +6 17, sex poäng efter ledande Halmstad. Karl Bohm är deras vassaste målskytt, så här lång på en 5:e plats i skytteligan. Han håller sig också framme i assistligan med tre assist på en delad 6:e plats. Målvakt Johan Brattberg återfinns på 6:e plats i målvaktsligan. 

Utsikten startade med följande lag i sin förra Superettamatch hemma mot Skövde AIK:

1 Johan Brattberg

3 Jesper Brandt 5 Jakob Hedqvist  25 Mikkel Konradsen Ceide

7 Karl Bohm 22 Predrag Randelovic 6 Westermark 18 William Milovanovic  4 Allan Mohideen

19 Nsima Peter 10 Albin Skoglund

Bänken: 9 Lucas Hedlund 21 Jonathan Quintero Olsson 11 Mattias Bouvin 8 Markus Björkqvist 13 Erik Gunnarsson 26 Lukas Johansson 30  Mikica Gjorgievski (MV)

Matchen sänds påpassligt av NT med början imorgon, söndag, 13.50 på deras sajter!

 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-06-18 15:25:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås