Lagbanner
Tele2 Arena, 2022-04-16 15:00

Djurgården - IFK Norrköping
2 - 1

Tredje förlusten i rad här är betygen efter DIF-IFK Norrköping
Godswill höll Haksa i strama tyglar

Tredje förlusten i rad här är betygen efter DIF-IFK Norrköping

Återigen en uddamålsförlust, trots en lagmässigt godkänd insats blir det återigen de individuella misstagen som fäller IFK. Uppförsbacken är monumental, det hjälpte inte att man tog ledningen den här gången och höll jämna steg ändå tills sista 20 minuterna. Nordling har mycket att jobba med minst sagt.

Spelarbetyg:

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = underkänd

1 Oscar Jansson – (3) Räddade IFK från baklängesmål i första halvlek genom ett par spektakulära räddningar men var chanslös när försvaret var slapphänt och gav motståndarna öppna lägen under djurgårdspressen i andra halvlek(3)

2 Godswill Ekpolo – (4) Återigen en gedigen insats från nyförvärvet, höll Haksa i strama tyglar matchen igenom. Urstark i närkamperna och bidrog även offensivt genom kloka uppspel. Matchens IFK:are.

6 Linus Wahlqvist Egnell – (1) Blev bortgjord vid två tillfällen, varav det ena blev Djurgårdens segermål, kan inte bli annat än underkänt.

25 Filip Dagerstål – (2) Lugnet själv, men hade tidvis svårt när DIF skruvade upp tempot. Bidrog inte med något framåt. Har gjort bättre matcher i IFK-tröjan.
 
20 Daniel Eid – (1) Det händer inte mycket kring Eid trots att han arbetar hårt, fick t.o.m. spela matchen ut trots att han inte producerar något. Är för saktfärdig när han väl får bollen
 
7 Jacob Ortmark – (1) Jag blir inte klok på Ortmark. Trots omvittnat bollsinne tappar han ständigt boll i förlorade närkamper som han lätt kunnat undvika genom att spela vidare. Har alldeles för små marginaler i spelet. Vi väntar på att han ska bevisa sin storhet.
 
8 Ishaq Abdulrazak – (3) Löper mest av alla i matcherna och bidrar med mycket både offensivt och defensivt. Ändå inte en av hans bättre matcher, vi har högre krav på honom än det han presterade i dag trots att han var ”överallt” på banan. Ut i 88:e minuten.

36 Jean Carlos De Brito - (2) Lysande framspelning till ledningsmålet, i övrigt konstrar han till det för mycket och tappar boll. Onödig varning för tjafs, borde ändå fått vara kvar på banan, blev vidöppet bakåt när Binaku kom in. Taktisk miss av Nordling, hade hellre sett Sema inta positionen om de Brito byttes på grund av trötthet. Ut i 67:e minuten.
 
10 Jonathan Levi – (2) Gjorde visserligen IFK-s första mål för säsongen, men i övrigt var det en tämligen blek insats trots en del frisparkar av hög kvalitet. Ut i 75:e minuten.

5 Totte Nyman – (3) Vi var beredda att sätta hjälteglorian på Totte efter en gedigen arbetsinsats hela matchen, men straffmissen blev ödesdiger. Vi hoppas på snar revansch mot Häcken, formkurvan verkar ändå peka uppåt. Urstark i närkamper, gav djurgårdsförsvaret en hård match.

9 Eman Markovic – (2) Uppvisade en del bra aktioner utan att glänsa, men kom ifrån sin debut från start med väl godkänt. Kan bli högre poäng i fortsättningen när han väl spelat in sig. Ut i 75:e minuten.

Inbytta:
4 Egzon Binaku kom i stället för de Brito i 67:e minuten. Blev bortgjord direkt vilket bäddade för Djurgårdens kvittering. Svag prestation i övrigt också, därför underkänd (1). Har aldrig förstått Norling faibless för Binaku.

19 Lucas Lima kom in i stället för Levi 75:e. Betygsätts inte, för kort speltid.

18 Ari Skúlason kom in i stället för Markovic i den 75:e minuten. Betygsätts inte, för kort speltid

23 Maic Sema kom in i stället för Ortmark i den 88:e minuten. Betygsätts inte, för kort speltid.

33 Darren Kamdem Tibell kom in i stället för Ishaq i den 88:e minuten. Betygsätts inte, för kort speltid

Bänken (ej inbytta): 30 Otto Lindell(mv), 4 Marco Lund.

Målen: 0-1 Levi (11), 1-1 Banda (68), 2-1 Asoro (85)
Domare: Kaspar Sjöberg



Slutkommentar;
-Länge den spelmässigt bästa matchen för säsongen mot det bästa motståndet hittills. Kändes ett tag som att ett frustrerat DIF tappade självkontrollen, men återigen faller IFK på eget grepp genom de individuella misstagen.
-Det går inte att skylla domaren för förlusten och straffen var rätt dömd i och med att Totte blev fälld av försvararens uppsträckta ben i straffområdet trots att han inte hade bollkontroll.
-Hur länge ska Totte ensam orka med att stå för den offensiva kraften? Det är nog dags att ledningen ser sig om efter någon förstärkning om inte nye Darren Kamdem Tibell plötsligt visar att resurserna finns inom klubben.
-Topp 3 och Europaplats känns avlägset just nu, det är väl mer troligt att Norling sitter löst om inte prestationerna blir bättre. Förlustraden börjar bli alltför lång, minst 4 poäng mot Häcken och KFF är absolut nödvändigt för att åtminstone hålla humöret uppe.

Gunnar Källgkaell@yahoo.se2022-04-16 18:29:03
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås