Lagbanner
Guldfågeln Arena, Kalmar, 2024-05-16 19:00

Kalmar FF - IFK Norrköping
1 - 1

Trögt, segt och slarvigt i Kalmar – här är betygen

Trögt, segt och slarvigt i Kalmar – här är betygen

Narrativet inför drabbningen på Guldfågeln Arena var glasklart. Två läckande försvar stötte samman och laget med minst benägenhet att sätta krokben för sig själva skulle gå segrande ur striden. Men vad som skulle bli ett målkalas på grund av bägge aktörers oförmåga blev ett sömnpiller i den första halvleken och en slarvfest i den andra. Det talas om att Allsvenskan är sämre än någonsin och torsdagskvällens deppiga tillställning stärkte tesen. Lågkvalitativt spel och låga betyg går hand i hand. 

Betygsskalan:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

Oscar Jansson 3
Sysslolös i den första halvleken, med undantag för en halvdarrig aktion. Utan chans på målet och gör vad han ska i övrigt. Godkänd. 

Kevin Höög Jansson 3
Läcker framspelning till Pricas ledningsmål. Robust utan boll, ibland slarvig med densamma. Varnad och avstängd mot BP. Jag trodde inte att jag skulle säga det för ett par omgångar sedan, men Höög Jansson kommer att bli saknad. 

Max Watson 2
Hämmades av en tidig varning. Rollen som resolut räddare i nöden tillåter inte mjäkigt spel. Watson balanserade ibland farligt nära gränsen, om än utan att passera den.

Anton Eriksson 2
Kalmar hotade på IFK:s högerkant i den andra halvleken och Eriksson bar del av bördan. Spelade annars enkelt och gjorde inget större väsen av sig. 

Dino Salihovic 2
Positionsovanan syntes. Dino hanterade väl uppgiften okej utöver ett bolltapp som höll på att bli kostsamt. Ett nödalternativ ute till vänster när Kalley saknas. Inte mer än så.

Ismet Lushaku 3
Mannen som IFK, med rätta, sökte när det skulle träs in bollar bakom motståndarnas backlinje. Lushaku slog många sådana med stor precision och lägena som de skapade borde ha förvaltats bättre. Tog ansvar med boll och var en av få som tände till. Matchens IFK:are.

Jesper Ceesay (ut 73) 2
Huvudet kortare än Islamovic på 1-1-målet. Med ganska få dueller på mittplan fanns inte särskilt mycket boll för Ceesay att vinna. Hög passningsprocent, låg svårighetsgrad. Färgade inte. 

Daniel Eid 2
Gick inte lika mycket i djupet som Joseph Ceesay brukar göra, vilket var gynnsamt för lagets balans. Likväl ett störningsmoment för Kalmars höga backlinje, även om inläggen var svaga. Försvann i andra halvlek.

Arnór Traustason 2
Det isländska loket stod ovanligt still. Enstaka sekvenser där Trasten drev bollen framåt med elegans räcker inte. Djupledslöpningarna var för få. Genomskärarna likaså. 

Totte Nyman 2
I en matchbild med färre luftdueller och mer djupledsspel var Totte inte lika framträdande. Oinvolverad bortsett från ett inspel till Prica och gången då han blev neddragen på mittplan. Svag tvåa.

Tim Prica (ut 86) 3
Var den i anfallstrion som nyttjade ytorna bakom KFF:s backlinje bäst. Med lite bättre timing hade det inneburit tre frilägen. Det blev bara ett. Då visade Prica att han är en klassavslutare med en delikat chip, vilket precis räcker till ett godkänt betyg. 

Inhoppare: 
Isak Ssewankambo (in 73)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Carl Björk (in 85)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ej inbytta:
David Andersson
Amadeus Sögaard
Marcus Baggesen
Ture Sandberg
Ísak Andri Sigurgeirsson
Noel Sernelius
Laurent Shabani

Andreas Alm 2
Låt oss börja med det positiva. Ett funktionellt presspel innebar att Kalmar inte tilläts ha så mycket boll som de önskade. Men Alm är ytterst ansvar för Pekings snigeltempo med boll. Rädslan att förlora talade tydligt när bytena var få och förutsägbara. Att lånespelare som inte gör skillnad får speltid framför utvecklingsbara talanger äventyrar den långsiktiga konkurrenskraften. 

Kalmar FF - IFK Norrköping 1-1 (0-0)
Första halvlek: -
Andra halvlek: 0-1 Tim Prica (49’), 1-1 Dino Islamovic (52’)
Skott: 7-6
Skott på mål: 3-2
Hörnor: 5-1
Varningar Kalmar: Lars Saetra
Varningar Norrköping: Max Watson, Kevin Höög Jansson,
Publik: 4 171
Domare: Mohammed Al-Hakim. Delade ut frisparkar alltför frikostigt och på tveksamma grunder.

Markus Turessonmarkus.turesson98@gmail.com2024-05-16 22:14:49
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås