Lagbanner
Uppmaning till allmän mobilisering i Stockholm nu på lördag
Den som vill se artikelförfattaren i dessa kläder följer uppmaningen i texten.

Uppmaning till allmän mobilisering i Stockholm nu på lördag

???????På lördag börjar äntligen tävlingssäsongen för vårt kära IFK Norrköping. Första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen mot Öster på hemmaplan. För alla er som inte är på plats utan sitter fast i Stockholm kommer här ett mycket viktigt meddelande, samt en mycket bra historia om en Exilsnok som bara är tio år.

Sedan 2011 har vi Exilsnokar sett matcherna i Gamla stan. Först hette vår stampub O Learys Gamla stan, bytte sedermera namn till Bacchis. Men nu väntar ett ägarbyte och man har bara öppet för skolluncher. Allting är i ett limbo och vilket koncept den nya ägaren vill ha är det ingen som vet. Allt detta innebär att...

Exilsnokarna just nu är hemlösa

Alla vi som sitter i styrelsen har mer eller mindre dammsugit alla lämpliga sportbarer som är rimliga för oss. Det måste vara någorlunda centralt och viktigast av allt, man ska visa IFK Norrköpings matcher. Ett ställe som just nu kan ligga bra till för oss är Pitchers på Regeringsgatan 113. Eller för att beskriva på ett annat sätt där Regeringsgatan mynnar ut på Birger Jarlsgatan. Det är ungefär lika långt att gå dit både från tunnelbanestationerna Rådmansgatan eller Östermalmstorg uppgång Birger Jarlsgatan. En sak som gör att vi kan känna oss lite extra hemma där är att enligt mitt tycke, Stockholms bästa servitris Rebecka jobbar där. Hon jobbade i många år på Bacchis och O Learys. Hon känner igen oss väldigt väl. Det är i och för sig inte så konstigt efter alla år vi har bevistat hennes arbetsplats. Det är 100 tals matcher vi har sett tillsammans i Gamla stan och många gånger har hon serverat oss. Nu har vi ordnat så att vi kan se matchen där nu på lördag klockan 17:30. När jag bokade upp en del av lokalen sa jag att jag uppskattar att vi blir 15-20 personer. Det är extremt viktigt att vi är så pass många, så de kan se att det finns ett intresse att se Pekings matcher. Det kommer underlätta i vidare förhandlingar att de fortsätter visa matcherna för oss. I vanliga fall kan man fråga vad gör Exilsnokarna för dig som bor i Stockholm? Nu måste vi vända på frågan och istället säga, vad kan du göra för Exilsnokarna? Svaret på frågan har redan framkommit, men för att vara extra tydlig. Pallra dig iväg till Pitchers på lördag lämna soffan och var tillsammans med ett glatt gäng! Några kanske är nyinflyttade till Stockholm och kanske inte ens känner till att vi har en egen falang här uppe. Om så är fallet gå in på vår hemsida och följ oss där: http://www.exilsnokarna.se/   Det går också att anmäla sig där med sin mailadress, så får man mail när sidan blir uppdaterad med nyheter.    

Isidor en ny Exilsnok bara 10 år

I höstas jobbade jag en dag i veckan med en kvinna som heter Anna. Hon berättade om sin familj som bor strax Söder om Söder. Alla i familjen håller på antingen Arsenal eller givetvis Bajen. Men så kommer det också fram att hennes svärföräldrar bor i Norrköping. Alltså barnens farfar och farmor. Senare under hösten berättar hon att hennes yngsta son bestämt sig för att gå mot strömmen och hädanefter hålla på IFK Norrköping! Det enda han önskade sig i julklapp var tröjor och halsduk med IFK Norrköpings märke på. Det ordnade jag givetvis till honom, samt en julvideohälsning från Henrik Castegren och Theo Rask som jag spelade in på Stjärnkvällen. Senare i sommar ska jag personligen ordna så att han får se sin första hemmamatch. Nu på lördag ska han för första gången i sitt liv få se en match tillsammans med andra likasinnade. Det är så roligt att hans mamma som tidigare bara har hållit på Arsenal, verkar också börjar få känslor för de Vita och Blå. Inte nog med det hans äldre bror som än så länge håller på Bajen, hänger också på för att han är nyfiken på vad är det för lag hans lillebror tagit till sitt hjärta! Det här är också givetvis en anledning till att komma till Pitchers på lördag. Hur många gånger får man en chans att omvända en hel familj som är uppväxta i Stockholm att bli Norrköpingssupportrar?

Vi syns på lördag det kommer bli väldigt roligt att se både bekanta och förhoppningsvis en del nya ansikten!       

 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2022-02-14 12:02:32
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås