Lagbanner

Vad var det som hände

Dagen efter har glädjechocken lagt sig. Sakta men säkert börjar det sjunka in att IFK Norrköping är Svenska Mästare. Men det var en lång resa dit...

Det var en lång resa för oss som skulle se det på plats. För egen del började resan på supportertåget som gick från Norrköpings Central 06:02. På tåget fanns cirka 700 hängivna supportrar till Peking. Stämningen var på topp trots den tidiga morgonen. Baren öppnade redan 08:00 och en del tog chansen till en bira eller två som uppladdning. Ingen var vad jag såg för ostädad för att inte komma in på arenan. Promillehalten var väl något högre på en del händer på vägen tillbaka hem till Norrköping. Med på tåget fanns journalister från både NT och Expressen för att dokumentera den rekordstora resan ner. Det var inte bara 12 vagnar långt tåg. Sju bussar och ett antal privatbilister tog sig den långa resan ner. De kom från alla håll. De flesta från Norrköping förstås, men även en hel del från Göteborg, Halmstad och andra platser. Det känns som om om Snokas Fanz börjar finnas lite överallt, och sista tiden som vi har blivit Sveriges populäraste lag. I alla fall när man läst olika undersökningar, vilket lag man önskar ska vinna SM Guld.
Ambassadör Calle Ågren, krönikören och filuren Johan Hallgren på tåget på väg ner genom Smålandskogarna.

När Trasten slog in det andra målet med sekunder kvar att spela, bröt många ihop på läktaren. Många omkring började gråta glädjetårar. Det tog sex timmar att åka ner till Malmö och fullt logiskt lika lång tid tillbaka. Det var en mycket märklig stämning första timmen på tåget. Det var väldigt dämpat och lugnt. Det var som om det tog ett tag för alla att få det ofattbara att sjunka in.
 
Sen när laget kom till Tyska torget, exploderade allt en gång till. Fattar ni vad som hänt? Vi kommer vara regerande mästare tills serien tar slut 2016. Vi kommer kvala till Champions League och bara fotbollsgudarna vet vilka lag vi kommer få möta där. Den här sereisegern måste rankas som en av de mest överraskande i modern tid. Om vi supportrar fortsätter stötta laget som vi gjort i år, och de som har ansvar för laget och dess förutsättningar tar hand om det här på bästa sätt då...

... ja då kära läsare kan en ny storhetstid börja för Peking som varar i några år framåt. Det kommer blåsa hårt på toppen, och det är vi som på många sätt kommer jagas 2016. Men det kommer nog gå bra! Den nya tiden börjar nu!

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2015-11-01 22:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås