Lagbanner
Varberg BOIS - IFK Norrköping 1-3 Betyg och sammanfattning.
IFK fick energi av att spela på Varberg Energi Arena

Varberg BOIS - IFK Norrköping 1-3 Betyg och sammanfattning.

Ett trefaldigt leve för Levi, leve han......

Det var länge sedan jag tyckte det var så kul att se IFK spela som idag.

Inget passande spel för de tomma gallerierna utan långbollar på längden, tvären och varthän det nu fanns någon IFKare. Efter avsparksvarianten 1a, så fortsatte det. Det visade sig att de hade gjort läxan som Jens berättade om, att de nu skulle behärska den tungsprungna planen och de tuffa BOISarna.
Som tur var, blev Isisak utsläppt från karantänen, Haksa fick ta klivet upp i tremannaanfallet bredvid Totte och med Levi på motsatta sidan, Smith tillbaka som defensiv mittfältare med Alle och Isisak på kanterna och Castegren hjälpte Dagerstål med mittförsvaret och som så många gånger förr fick vi Linus och Gerson som ytterbackar.

Det blev från start en öppen match som böljade fram och tillbaka som en hockeymatch. Varbergs Jocke Persson hade ju kallat vårt anfall för en rysstrio, vilket, skulle det visa sig, inte var helt fel.

Varberg skaffade sig en hörna i 2;a minuten,

Alle nådde Totte med en fin djupledspassning, vid en av hans många förtjänstfulla löpningar, i 5:e, men nådde inte hela vägen fram.

I 20:e minuten startade Haksa ett anfall vid mittlinjen, gjorde en tunnel på en Varbergsspelare, väggade med Isisak, lade över till Alle, som vidarebefordrade till Linus som drog sig framåt innan han gav Alle bollen som avslutade med ett skapligt skott.

Det här var ett exempel på vad som händer när passningarna kommer under rörelse och det var mycket rörelse hos IFK idag.

I den  24:e minuten fick vi en frispark i bra läge utanför straffområdet, Levi fick äran att slå den och via en touch i Varbergsmuren så stod det 0-1!

I den 33.e drev Gerson upp bollen, passade framåt till Haksa som vände upp och passade framåt till Gerson som följt med sedan kom en passning i till Totte och Isisak som inte riktigt fick iväg något skott, utan Levi fick till slut iväg ett skott som gick högt över.

I 38:e minuten kom så ”ryssarna” igång med sitt ”klapp-klapp-spel”, när Haksa passade till Isisak som klackade till Totte som klackade tillbaka till Isisak som hittade Levi, med Ronaldohäng, vid bortre stolpen, 2-0 på nick. Bland det snyggaste jag sett på väldigt länge!

Innan halvtidsvilan kom den enda plumpen i protokollet och på stopptid, en långboll ända ner mot hörnflaggan, där Liljenbäck fångade upp bollen och lade in bollen genom ett passivt försvar, till Seljmani som lätt reducerade, 1-2. Lite onödigt kändes de som.
 
Under andra halvlek fick Varberg order om att pressa högre upp på planen, vilket gjorde det klart besvärligare för IFK att skapa några chanser.

Varberg började att få tag i matchen och under de första 15 minuterna blev det rätt jobbigt för IFK.  
Under den 56:e och 57:e minuten fick Isak göra två matchavgörande räddningar, på de sätt vi sett honom göra så många gånger tidigare, och IFK ledde fortfarande, Hade de kvitterat törs jag inte tänka på vad som kunde hänt!

Det skulle bli mer ”klapp-klapp-spel” från IFKs sida. I den 71:a minuten spelade Isisak en lång djupledsboll som Haksa nådde, innan två Varbergsspelare hann pressa honom passade han Alle som med en lätt touch vidarebefordrade bollen till den framrusande Levi, som vred lite på kroppen och fick sitt drömläge, han satte den med målvaktens lilla touch snyggt uppe i vänstra krysset, som är väl Levis favorit hörn!

Då kändes matchen klar och Levi hade gjort något så ovanligt som ett hat-trick! Hade inte pausen varit emellan hade det blivit ett äkta!
 
Betyg
 
5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = underkänd
 
Pettersson 4
Håller i princip nollan och gör matchavgörande räddninga i början av andra halvkek när Varberg börjat få tag i matchen. Kan han upprepa detta spel under de återstående matcherna kan det bli en kul avslutning på säsongen.

Wahlqvist 3
Hade kontroll på sin kant och var duktig i både defensiven och offensiven.

Dagerstål 3 (ut 77)
Som vanligt stabilt mittlås..
 
Castegren 3
Har fått den svåraste rollen i laget genom att ta över Lauritsens plats. Det går inte att jämföra, men så länger vi vinner är det OK.

Gerson 3
Som vanligt får han flytta runt lika mycket på plan som han gör med sitt Luxembourg ute i Europa. Stabil som vanligt och för mig hade han gärna fått testa ett skott istället för att osjälviskt passa in till Totte/Isisak. Som vanligt en stabil insats, tyvärr var han inte riktigt på rätt ställe vid reduceringen.

Isisak 4 (ut 90)
Med ryktandes Manchester United-scouter på läktaren gjorde han en riktigt bra match. Han var inblandad med fina framspelningar vid både andra och tredje målet. Han går inte heller undan utan står upp för IFK. Hans klackning och inlägg i samband med 2-0 målet var grädde på moset!
 
Smith 3
Skönt att ha honom med igen. Ser till att Varberg inte kom fram i mitten på planen, och gör en stabil match igen.
 
Fransson 3
Det var länge sedan jag såg honom så pigg och positiv. Kan det vara så att när han och laget fått upp farten så trivs han mycket bättre, Snygg touch fram till 3-1.

 Levi 4 (ut 83) Matchens IFKare
Lite ketchupeffekt idag, han har gjort bra insatser och inhopp tidigare, men ikväll föll allt på plats. Frisparksläggare, nickspecialist och så med den patenterade vänsterfoten upp i favorithörnet, det vänstra krysset. Det var inte så att jag saknade Pontus idag. 

Nyman 3
Tog löpningar som vanligt, stod upp för laget och verkade samtidigt ha kul. Han kanske blir taggad av att kompisarna börjar näta också? 

Haksabanovic 3 (ut 90)
Idag fick vi se lite av vårens Haksa, många löpningar fina passningar och den irrationalitet som gör honom svårstoppad. Kul att se detta igen.
 
Binaku (in 77)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Sema (in 83)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Kusu (in 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Rask (in 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Summerande tankar
Jens hade tränat rätt saker inför matchen. Jag tyckte mig kunna se glädje i laget igen. Om det inte var så att nu ska vi visa att vi som är kvar också kan. Som sagt, det var länge sedan jag njöt så mycket framför TVn som ikväll! Tack!

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2020-10-18 23:56:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås