Lagbanner
Studenternas, 2024-06-01 17:30

Sirius - IFK Norrköping
5 - 1

Vårsäsongens avslutning bjöd på ny härdsmälta

Vårsäsongens avslutning bjöd på ny härdsmälta

Med Watson out tvingades Andreas Alm ställa ut en nykomponerad backlinje på Studenternas. Ssewankambo, Eriksson och Eid formerade mittlåset. Det dröjde inte länge innan Sirius forsade fram på Norrköpings vänsterkant och ridån var definitiv redan efter 23 minuter. Utöver Sandbergs nickmål och Khazenis comeback var tillställningen hädisk på alla sätt och vis. Vi tackar högre makter för EM-uppehållet och hoppas att den dryga månaden nyttjas till att få fason på haveriet. Låga betyg följer nedan.

Betygsskalan:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

Oscar Jansson 1
Fick Jansson någon hjälp av försvaret? Nej. Gjorde han några uppenbara tavlor? Också nej. Med det sagt känns det oundvikligen som att OJ hade kunnat mota någon av bollarna som passerade honom i den första halvleken.

Isak Ssewankambo (ut 46) 1
Var från första stund i osynk med både Kalley och Eriksson. Blev överspelad i parti och minut och såg inte alls ut att trivas ute till vänster. Tog en frustrationsvarning och fick se den andra halvlekens fortsatta elände från avbytarbåset.

Anton Eriksson 1
Sålde sig lätt, misslyckades med att få undan bollen, uppträdde vilset och var otajmad i många aktioner. Det skärrade, slarviga och frånvarande intrycket har varit konstant under Erikssons misslyckade vårsäsong.

Daniel Eid 1
Placerades till höger i det nykomponerade mittlåset och visade med all önskvärd tydlighet att han inte är någon mittback. Duellerna mot Salech var plågsamt ensidiga och låg till grund för dubbla bakåtmål. Norrbaggen trivs på flanken, inte inne i boxen.

Yahya Kalley (ut 86) 1
Sirius hade scoutat den tillstymmelse till försvarsspel som IFK bedriver och hittade det stora utrymmet bakom Kalley gång på gång. De offensiva räderna slutade ofta med bolltapp på första gubbe. 

Jesper Ceesay 1
Bitvis gick det att skönja tecken på kyla och självsäkerhet i Ceesays bollbehandling. Positionsspelet var däremot bristfälligt och av arbetsuppgifterna som en traditionell ”sexa” har på sitt bord var det ytterst få som han klarade av. 

Arnór Traustason 2
Kanske är det dags att förlika sig med en IFK-verklighet utan Arnór Traustason. Han ser nämligen ut att vantrivas i det vitblåa stället för stunden. Frustrationen på medspelarnas frekventa och enkla misstag är fullt förståelig. Nu tycks vi ha nått en punkt där det går ut över islänningens egen prestation. Svag tvåa.

Dino Salihovic (ut 68) 2
Initialt kändes det rätt att Dino fick chansen ute till höger. De tydliga misstagen var få, men Salihovic var alltför sällan involverad i spelet. När han fick bollen gick den ofta direkt tillbaka till avsändaren.

Vito Hammershøy-Mistrati (ut 68) 1
Det tog en halvtimme innan jag insåg att Vito var på planen. Därefter hade den timide dansken ett par hyfsade minuter innan han raskt återgick till att vara totalt anonym.

Totte Nyman 1
Kom inte loss mot starke Nwadike och när Peking tjongade långt medförde det enorma svårigheter att etablera spel på offensiv planhalva. Är inte kaptenstypen som samlar laget och stämmer i bäcken för att stoppa blödningen. En sådan karaktär, som får gehör, saknas.

Tim Prica (ut 78) 1
Kom till ett halvfarligt skott tidigt i matchen, men stod inte alls att känna igen i övrigt. I takt med motgångarna har Prica tappat självförtroendet som han anlände med. 

Inhoppare: 
Kevin Höög Jansson (in 46) 2
Ersatte Ssewankambo som vänster mittback i andra halvlek. Att det såg något stabilare ut tillskrivs främst att Sirius slog av på takten.
Ture Sandberg (in 68) 3
Behövde bara två-tre minuter på sig för att pricka rätt med huvudet. Målsinnet har vi sett även i U21-serien och det vore tjänstefel om Sandberg inte fick fler chanser efter uppehållet. Matchens IFK:are.
Carl Björk (in 68) 2
Når upp till en tvåa uteslutande tack vare det fina inlägget till Sandbergs tröstmål. Tekniskt begränsad. Lånet från Bröndby går ut den 30 juni och jag finner inga skäl att förlänga det.
Kristoffer Khazeni (in 78)
Spelade för kort tid för att betygssättas, men hans blotta närvaro var lördagens stora glädjeämne. 
Marcus Baggesen (in 86)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Ej inbytta:
David Andersson
Amadeus Sögaard
Laorent Shabani
Noel Sernelius

Andreas Alm 1
Ansvarsfördelningen för Pekings kräftgång är komplex och sträcker sig långt bortom vad vi ser på planen. När den spelmässiga utvecklingen är negativ är det dock omöjligt att inte lägga en del av lasten på Andreas Alm. I intervju efter intervju talar huvudtränaren om att laget straffas hårt för sina defensiva misstag. Han har inte fel i sak, men problemen är långt mer omfattande än så. Att försvarsspelet är uselt blir uppenbart när siffrorna rinner iväg. Jag vill hävda att offensiven är lika svag. Känslan är att hans ord inte når fram till spelarna. Har Alm förlorat omklädningsrummet? Kommer han att stå kvar vid rodret när serien startar upp igen? Innan den 8:e juli behöver någonting hända.

IK Sirius - IFK Norrköping 5-1 (3-0)
Första halvlek: 1-0 Marcus Lindberg (12’) 2-0 Noel Milleskog (19’) 3-0 Lindberg (23’)
Andra halvlek: 4-0 Yousef Salech (65’), 4-1 Ture Sandberg (71’), 5-1 Salech (77’)
Skott: 14-8
Skott på mål: 12-4
Hörnor: 5-3
Varningar Sirius: Henrik Castegren
Varningar Norrköping: Isak Ssewankambo, Daniel Eid, Carl Björk
Publik: 6 529
Domare: Kristoffer Carlsson. Tveksam spelförståelse, men domarinsatsen var helt obetydlig.

Markus Turessonmarkus.turesson98@gmail.com2024-06-01 21:44:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås